SOSYAL GÜVENLİK KURUMU UZMAN YARDIMCILIĞI İLANI
-
5 KPSS 1 Taşra (ilk girdiğim ve kazandığım denetmenlik mülakatı. bundan sonra bir daha taşra uzmanlık-denetmenlik sınavlarına girmedim.) 28 Merkez Uzmanlık Toplamda 29 kurum sınavı ve 10 mülakat. (Hatta 10 kişilik ilana 14 kişi mülakata kalmak, ama elenen 4 kişiden biri olmak..)
Beş yıllık serüvende yaklaşık 2 yılın tamamen ilansız geçmesi.
Bunlar yaşanırken bir de aöf'lü (aslında ÖSS'de ilk 5000'de bir bölüm kazandım ama bıraktım.) ve referanssız olmanın kamburunu ve umutsuzluğunu taşıma..
Bu sıkıntılı serüvenin bir sonucu olduğunu görmek bugün nasip oldu. Gerçekten kelimenin tam anlamı tarifsiz. Tek hissettiğim geçmişle ilgili kaybettiğim zaman, emek ve mülakatlarla ilgili hiçbir öfke ve pişmanlık duymamam. Herkesin, en yakınlarımın bile benden umudu kestiği anda umudumu kaybetmemenin verdiği huzur.Bazen çok zor oluyor, kaybettiğim her mülakat sonrası isyan etmemek, makul sebepler aramak ve çalışmaya geri dönmek. Ama elden de sadece bu geliyor. Mülakatı kaybeden arkadaşları anlıyorum. Hatta o kadar alışkınım ki bu duruma (sonuçta 8 defa yaşadım) kazanmış olunca nasıl davranacağımı bilemedim. Ama yapmak gereken geri dönüp çalışmak. Bunu bir inada bindirmek, kapıdan giremeyince bacadan girerim o zaman demek.. Ben bu işe kendini adayıp da başarısız olan hiç görmedim. Ama bazısı 3 ayda yapar, ama bazısı benim gibi 5 yılda.. Sonuçta yapacaktır.
Benim için 31 yaşımda hiç beklenmedik bir anda, beklenmedik bir dönüm noktası oldu hayatımda. Herkesin o dönüm noktası beklenmedik bir şekilde gelecektir.
Herkese saygılar, herkese başarılar. Hayırlı olsun. -
5 ay ümit sonuç yedek... Kazananlara hayırlı olsun.
-
@Sgkbıkkını yedekte en az 10 kişiye sıra gelecek tahminimce. Canınızı sıkmayın.
-
Arkadaşlar hepimiz çok mücadele ettik,emek verdik Allah hepimizin yâr ve yardımcısı olsun. Çok yıprandım bırakıp köye dönme planları yaparken nasip oldu çok şükür kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. Listede olmayan arkadaşlar da inşallah emeklerinin karşılığını hakkıyla görürler çok daha iyi yerlerde olurlar. Hayırlı akşamlar
-
@iRule
@İNSAN
@JanTinbergen
@Econumist
@oz
@Aristo
@YürüyenAdam
@helvaekmek
@gltn
Şimdilik listenin %15'i forumdan çıkmış görünüyor. Hepinizi tebrik ederim, Allah utandırmasın. :slight_smile: -
Kazanan arkadaşlar umarım kurum kültürünü daha yukarılara taşır. Kazananları tebrik ederim, listeye giremeyenleri ise 2 gün kafa dinleyip tekrar çabalamaya davet ediyorum.
-
Benim olumsuz sonuçlandı.Çalışma uzman yardımcılığı ve sgk denetmen yardımcılığını bekleyeceğim artık.Kazanan tüm arkadaşları tebrik ederim.Şu sürecin tamamen son bulması ve bir an önce göreve başlamanız dileğiyle.
-
@YürüyenAdam bende varım
-
Selam arkadaşlar. Mülakatı kazanan arkadaşlarımızı can-ı gönülden kutluyorum. Hayırlı olsun. Kazanamayan arkadaşlarımın da umudunu kaybetmemesini, geçmişte kazanamayip da şimdi kazanan birçok kişi gibi bu yollardan geçtiğini düşünerek yola devam etmesini temenni ediyorum. Ben de yedek listedeyim ve burada bu iletiyi gören arkadaşlarımdan bir şey rica ediyorum: Başka kurumları kazanıp da burayı tercih etmeyecek olanlar varsa kuruma ve bir şekilde bize bildirirlerse çok memnun olurum ve bir nebze bizlere de fikir vermiş olursunuz. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
Kazananlar arasında ben de varım.. Ancak burada aylarca birlikte beklediğimiz ve sonuç beklediği gibi olmayan arkadaşları düşününce buruk bir sevinç yaşadım.. Dilerim kısa zamanda herkes gönlüne göre yerlere atanır.. Allah hepimizin yardımcısı olsun..
-
Kazanan arkadaşları tebrik ederim darısı denetmenlik bekleyenlerin başına
-
Benim de olmadı .Kazananları tebrik ediyorum.Hayırlı olsun arkadaşlar..
-
şahsım adına söyleyeyim benim son mülakatımdı bu. yaşım biraz oldu çünkü. bu, ilk mülakatım da değildi. neyin ne olduğunu biliyorum-biliyoruz. hakkıyla liyakatiyle kazanan arkadaşları bir kez daha tebrik ederim, başarıları daim olsun. ama benden önce mülakata girip içerden bembeyaz yüzle çıkan ilk mülakatı olduğu için çok heyecanlandığını söylerek içeride "hiçbir şey" diyemediğini söyleyen ve teselli ettiğim arkadaşın kazandığını görünce. aslında o an teselli edilmesi gerekenin ben olduğumu anladım. sayısını unuttuğum kadar mülakata girdim bazıları iyi bazıları kötüydü. ama bu kez çok emindim çünkü olumsuz hiçbir şey yaşamadım ve puanım da iyidi. ama meğerse çalışılması gereken başka konular varmış ve ben o işlere hiç girmedim. meşhur nefeste söylendiği gibi "rızkımı veren hüdadır kula minnet eylemem". o arkadaşlara söylemek gerekiyor ki bundan sonraki meslek hayatınız ve kariyeriniz bir başkasının mutsuzluğu ve hayatı üzerine kurulmuş olacak. vicdanınız rahatsa sorun yok tabii. ama ben bir gram bile varsa, hakkımı helal etmiyorum hiçbirine. tekrardan tertemiz bir şekilde kazanan arkadaşları kutlarım. kamu kariyerim burada sonlandığı için bu sitede pek bir işim kalmadı ve burada yardımcı olan herkese şükranlarımı sunarım.
-
@ziyaretci Kardesim yazdıklarını okuyunca gerçekten çok üzüldüm lakin ne kadar zor bir durum olduğunu iyi bilirim. Benim de yaşım 34, kpss 2017 ye girme imkanım da yok lakin girip puan alsam bile kurum sınavlarında yaş barajina takilacagim. Bu kadar emek verip emeğinin sırf yaşın ya da başka yollara meyletmedigin için somurulmesi nedir onu da iyi bilirim. Girmiş olduğum bir kurum sınavında (kpss+kurum yazilisi+ön mulakat) başarılı olmama rağmen mülakatta söylenen cümle senin yasin müfettiş olmak için çok gerçi henüz sonuç açıklanmadı ama hevesim kırıldı. Neyse sozu çok uzatmadan diyeceğim o ki önümüzde iki sınav daha var VMY VE GUY. Gel şu iki sınavı da bir deneyelim, bu kadar emek vermişsin bitime çeyrek kala havlu atma. Allah hakkında hayırlısını versin inşallah ama umudunu yitirme asla.
-
@ziyaretci sizden önce çıkan arkadaşin dili mulakat esnasında tutulmus olabilir ama 'referans' ararken bülbül gibi şakımış anlaşılan. Bu zamanda lazim olanda mulakatta konuşmak değil başka vakitte konuşmak anlaşılan. Geçmiş olsun hocam, bunda da bir hayir vardir muhakkak.
-
Buradan Sgk Uzmanlığını kazanan Dursun Mehmet Cengiz'e sesleniyorum.Seni faceten bulamadım kardeşim ama eğer şu an forumdaysan İl Göçteki asillik hakkından feragat etmen durumunda sırası gelen yedek arkadaşlar için süreç daha hızlı işleyecektir.Şimdiden teşekkürler...
-
@Ragnar-Lothbrok Kardeşim aslında bu işin üzerine ciddi ciddi eğilmek gerekiyor. Forum yöneticlerinin de bu konuda mümkünse bir adım atmalarını bekliyorum ben. Birkaç mülakat sonucu bekleyip bir kaçından olumlu cevap alanların biraraya toplanacağı bir liste olabilir, en azından forumda bulunan kişilere ulaşabilsek bile yedeklerin önündeki engeller kalkacaktır. Örneğin ben Vakıflar Genel Müdürlüğü Müfettiş yardımcılığı sınavından sonuç bekliyorum. Aynı sınavdan sonuç bekleyip SGK uzmanlığı Kazanan 8 kişi, SGK teftişi kazanan 4 kişi var. O arkadaşların tercihlerini kurumlarla ve bizlerle paylaşmaları çok daha fazla arkadaşın mutlu olmasına imkan tanıyacaktır. bu konuda birşeyler yapılabilir mi bilemiyorum. @paretowilfredo @Antimülakat @aliveli
-
@ParadoX biraz konuyu açmanız mümkün müdür?
-
@aliveli Üstadım şöyle söyliyeyim; Bir arkadaş adına Ali (oğlumun adı) diyelim. Hem SGK Uzmanlıkta asil listede kazanmış, hem de SGK denetmenlikte mülakat sonucu bekliyor. Hangi kurumu tercih edeceğini bizlerle paylaşırsa ya da bu konuda bir başlık açılırsa yedekte bekleyen arkadaşların da ümitlerinin korunmasına yardımcı oluruz. Örneğin Vakıflara 60kişi mülakata girdik, bu 60 kişiden 12 si SGK uzmanlık ve SGK teftişte asıl kazananlar listesinde, tercihlerinin hangi kurum olacağını bizlerle yada kurumlarla feragat edecekleri şeklinde paylaşırlarsa biz de hem önümüzü daha rahat görürüz hem de ümidimiizi korumaya devam ederiz. Yedek liistede yer alan arkadaşlar da sıranın kendilerine gelip gelmeyeceği konusunda fikir yürütebilirler.
-
@ParadoX Bence de bu tarz bir uygulama olmalı.birden fazla kurumu kazanan arkadaşlar keyfi davranmayıp tercihlerini belirtirlerse bizler de önümüzü daha iyi görmüş oluruz.sonuçta hepimiz aynı emeği verdik belki o arkadaşlar da bizim konumumuzda olabilirlerdi.bu işi böyle düşünmek lazım