RTÜK 60 uzman yardımcısı alıyor
-
@genclerbirlikli çalışamayacağım hocam girsem bile, kısmet olursa rekabet kurumunun sınavı var ona ve YDS'ye çalışacağım. puanlarım düşük, mülakata çok iyi çalışsam da mülakat puanının etkisi %35 olacağı için etkili olmayacak gibi duruyor. Yine bi görmek için girebilirim dediğiniz gibi.
-
@pek12 Gitmeyeceginiz yere ne demeye basvuruyorsunuz ?
-
kurumla ilgili bilgisi olan paylaşabilir mi
havaalanından kuruma nasıl gidilir, yardımcı olandan Allah bin razı olsun -
@galatasaray hocam havaalanından otobüsle(belkoair) kızılay a gelin. Kızılaydan koru yönünde metroya binin. Bilkent istasyonunda inip ring durağına gelin( az da olsa yönlendirme tabelaları var, olmadı kalabalığı takip edin). Burdan 111 veya 175 nolu otobüslerden birine binin, real avm durağında inin( durağı otobüs içinde sesli söylüyor ekran).
-
Tahmin ettiğimiz gibi iktisat 90lı puanlarla kapattı. Hukuktan sonra alımın en çok olduğu alan olmasına rağmen 90'nın altını görmedi diğer alanlar gibi. Sınava girecek herkese başarılar.
Bilenlere bir sorum olacak mülakat üst kurul olduğu için normalden daha mı uzun sürer? Yoksa 15-20 dk maksimum mu sürer?
SPK için, ekonomi bakanlığı için 45dk- 1 saat süren mülakatlar duyuyoruz? Bu nasıl olur merak ettim?
-
@genclerbirlikli sagolasn hocam
-
Gitmeyeceğim yere ne demeye başvuruyorum bak. Hem @Mimar a gıcıklık olsun diye başvuruyorum hem de keyfimden başvuruyorum. Para pul kaygım yok babamdan trilyon servet kaldı hobi olarak ilan başvuruyorum... Hesabını da sana vermek boynumum borcu sonuçta babamın oğlusun değil mi?... yazdığım iletileri anlayana kadar 10 kere 100 kere oku... Kimseye yüzde 100 sınava hazırlanamayacağım ya da girmeyeceğim demedim sadece son 10 sırada olduğum için, puanlarım düşük olduğu için ve de mülakatın etkisi yüzde 35 olduğu için umutsuz olduğumdan, faydacı düşünüp rekabetin sınavına ağırlık vermemin daha iyi olacağından bahsettim. Aynı şeyleri sana tekrar yazmak zorunda da degilim... Mülakatta başarılı olup hakimlik ya da başka kurumları kazanınca giden birsürü insan var, bu kadar hak yeme duyarlısıysan onlardan başla hesap sormaya. ANONİM Bİ ORTAMDA SENİ CİDDİYE ALIP CEVAP VERİYORUM SEN DE Bİ ZAHMET ÜSLUBUNU DÜZELTIRSEN MEMNUN OLURUM.
-
Sen önce kendi uslubunu düzelt saygisizlik yapma .
-
@Mimar polemik bu grupta yaptığım yapacağım en son şey tek amacım yardımlasmak dayanışmak..ulu orta bi yerde beni hak yiyici imasıyla hedef gösterirsen ben de karşlığını veririm. Saygı gormek istiyorsan önce saygı göstereceksin...Ben hukuki çerçevede hakkimı kullanıyorum basvururum başvurmam sinava girerim girmem hiçbir yaptırımı yokken sen bana "ne demeye diye..." hesap soramazsın. Bu kadar açık ve net!
-
Dostlar sakin @pek12 senin girmeyeceğim iletine karşı yazmış @Mimar onu.Kaldı ki kimse kimseyi bu konuda yargılayamaz.Puanı yüksektir o girmiştir listeye.Ama tabi etik olarak sınava bile gelmeyecek birinin başvurması dikkat çeker, ama yine de laf etme hakkımız yok. @Keymarsh duyduğum kadarıyla 20-25dk arası sürüyormuş ama tabi kişisine de bağlı.
-
@pek12 seninle tartismiyorum git işine
-
@rochas teşekkürler dostum
-
@Mimar en başından lafını bilip konusursan kimseyle tartışmazsın...İşim yok ama buralarda sürekli yardımlaşmalardayım seni de aramıza beklerim...bi ihtiyacın olursa da mesaj at, sor bizde çekinmek de yok polemik de. Hadi sağlıcakla.
-
@rochas hocam sagolun anlayışınız için. Dedigim gibi girmeme meselesi bir kez laf arasında geçti arkadas da sadece o iletiyi okumuş galiba. Yoksa bencillik etmiyorum ve sınava da girecegim rtuk evime de yakın zaten. Tabi insanlar da benim gibi iş kaygısı olduğundan boyle durumlarda hassas tepkiler verebiliyorlar ona da bisey demiyorum.
-
Arkadaslar iyi gunler. halihazirda avukatlik yapiyorum. ancak mulakata kaldim rtuk uzm yard icin. İki meslek arasinda kaldim. Ne onerirsiniz tavsiye edersiniz uzmanlikla ilgili dusunceleriniz neler? Ozellikle kilik kiyafet sac sakal konusu ne durumda? Kati kurallar mi var yoksa kravatsiz sakalli falan artik ise gelindigini cok da takilmadigini duydum
-
@monser Kamunun 88 ile kapatmasına çok şaşırdım, 91 92 bekliyordum. Demekki kamucular bu sene pek kamu yapamamis. Sonraki alımlarda size de sıra gelir kesin. Ydsniz de var. Basarilar
-
@avaykutguler Hocam, kılık kıyafet ve saç sakal konusu tüm kamu kurumlarında standarttır ve istisna gösterilmez: http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.85105.pdf
Ancak 2007 tarihli bir Başbakanlık genelgesine göre 15 Mayıs-15 Eylül tarihleri arasında, kamu personeli için, kravat takma ve ceket giyme zorunluluğu aranmıyor. Siz belki yaz aylarında kravatsız işe gidenleri gördüğünüz için böyle bir intibaya kapılmış olabilirsiniz. Uzman yardımcılığının en büyük avantajı Ankara'da ya da kurumuna göre İstanbul'da sabit olarak yaşamak ve iş güvencesidir. Eğer başarılı bir avukatsanız ve geleceğiniz parlaksa kamuda alacağınız paradan daha fazlasını kazanırsınız. Ancak avukatlık kariyeriniz iyi gitmiyorsa ve ileri de iyi maaş alacağınıza dair pek umudunuz yoksa, kamuda daha az çalışarak normal kazancınızdan biraz daha fazla maaş alabilirsiniz. Biraz karakter meselesi...
Gözlemlerim doğrultusunda erkek avukatların özel sektöre daha yatkın olduğunu, kadın avukatların ise bir yolunu bulup kamu avukatlığına, uzman yardımcılığına geçmeye çalıştığını görüyorum. Erkek için evlenince sorun olmaz da, kadının ev işlerinde kilit rol üstlenmesi, çocuk doğurması vs. sebeplerden ötürü kamuya daha çok hırs yaptığını görüyorum. Özellikle hukuk uzman yardımcılığı ya da kamu avukatlığı sınavlarında yazılı sınava giren ya da mülakata girenlerin cinsiyet dengesine bakarsak kadınların hep çoğunlukta olduğunu görüyoruz. Halbuki iyi olduğunu bildiğim ve çok öğrenci barındıran hukuk fakültelerinde halihazırda eğitim gören öğrencilerden İstanbul Hukuk'un %60'ı, Ankara Hukuk'un %55'i, Marmara Hukuk'un %54'ü ve Dokuz Eylül'ün %52'si erkek iken, Selçuk ve Anadolu Üniversitelerinde neredeyse eşitken Gazi Hukuk'ta erkek oranı %46 civarında... Yani KPSS'ye girip sınavlara hak kazanabilecek kitlenin çoğunluğu erkek olsa da her sınavda istisnasız olarak kadınlar daha çok mülakata kalıp daha çok işe giriyor.
-
@titoizm Sanırım yds puanı olan kamucu da pek yok. 70 yds istese muhtemelen listedeydim.Hayırlı olsun bakalım
-
@odtüsbky hocam cok tesekkur ederim ilginize ve cevaplariniza basarili bi hayat diliyorum
-
mühendislerden çok sosyal bölümlerin ağırlıkta olduğu bir kurum sanırım