15. Dönem Rekabet Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2017)
-
@genclerbirlikli bu ne hız kardeş
-
@siyasallı71 çıkar çıkmaz yazdım
-
@genclerbirlikli fulleyip çıktınız heralde
-
İngilizce kaçta bitti ?
-
-
İngilizce zora yakın orta,alan kısmı kolaya yakın ortaydı bence,hakkımızda hayırlısı olsun
-
- dönem oldu, hala şu sınav için bir standart yaratamadılar. her sene süpriz, her sene tuhaf ve her sene değişik bir sınav formatı, değişik sorular.
Hukuk'tan 10 test sorusu yapıyorsun. 5 koca hukuktan sadece on soru, yine de sınav konuları 'DIŞINDAKİ' kıymetli evrak hukukundan soru geliyor. koca 5 hukuk alanından soru mu kalmadı? öte yandan 10 sorudan 2 tanesinin cevabı aynı; dernek ve anonim şirketin kendiliğinden kapanmama nedeni (cevap da konusunun şuç teşkil eder hale gelmesi gibi bir şey.)
Son iki seneki işletme soruları nereden geliyor anlamak güç. Rekabet için KPSS işletme kitaplarını yuta yuta KPSS'de 30 işletme doğrusu yaptım, bugünkü 'tanım' sorularını hiç bir yerde görmedim. Geldim kontrol ettim yine bulamadım!
15 iktisat - 15 işletme - 10 hukuk sorusu var test olarak. 5 iktisat - 5 işletme - 4 hukuk sorusu da klasik. Klasik sorulardan 2'şer tane yapılması isteniyor ve bir tanesi 50 puan!? iki tanesi de 100 ediyor, biz o zaman test sorularını neden çözdük? onlar kaç puan? değerlendirilmesi nasıl olacak? ne sınav ilanı ne kitapçık üzerinde değerlendirmenin nasıl yapılacağına dair bir bilgilendirme de yok!
Ne kuruma ne üniversiteye böyle bir laçkalık yakışmıyor. sınavın nasıl uygulanacağını (klasik-test) daha bugüne kadar bilmiyorduk, şimdi sonuç açıklanana kadar da nasıl değerendirileceğini bilemeyeceğiz anlaşılan.
-
Hazır sgk mülakatına gitmişken buna da gireyim mantığıyla başvurdum. Mülakata çalışmaktan buna gram çalışamadım ama sınavım çok iyi geçti bi sıkıntı çıkmazsa içerdeyim inşallah
-
@uçanizmirli tamam
-
@JanTinbergen beni asıl şaşırtan 2000 den beri oligopol ve piyasa sorusu soran Rekabet bu yıl Keynes ve Klasikleri sordu ilk defa.Geçen yıla göre zor bir sınavdı.İşletme dediğiniz gibi test kısmı sıkıntılıydı.Ayrıca müfredatta bulunmayan kıymetli evrak sorusu kesinlikle iptal edilmeli.Puanlamanın da nasıl yapılacağını bilmiyoruz ama bir teori sanırım klasik sınavın puanıyla test sınavının puanın o alan için aritmetik ortalaması olabilir.Bekleyip görücez.Herkese başarılar
-
Test niye vardı hala anlayabilmiş değilim zaten klasik sorulardan çözmemiz gereken 2 sorunun toplamı 100 ediyordu . Yüzdesel olarak test-klasik etkisinin ne kadar olacağı hususunda bilgi yoktu. Hayırlısı diyelim.
-
Benim başıma gelmez diye bişey yok galiba sabahki oturumda kitapçık türünü işaretlemeyi unuttum
-
@siyasallı71 beyin bedava ya niye hamallık yapayım. Attım hafızaya
-
Zannedersem test sorularını sınırda kalanları geçirmek için koydular. Geçen senelerde millet baya dökülmüş çünkü
-
Arkadaşlar benim sınavım değerlemdirilmez mi şimdi =(
-
@hü.sbky unutmamışsındır.İnsana bazen öyle geliyor.Görevlilerde bakıyor zaten öyle olsa söylerlerdi
-
@rochas görevli de benim gibi dalgındı ama inşallah öyledir.
-
Beklediğimden kolaydı ama geçemicem
-
ingilizce öğrenmediğime,geliştirmediğime pişman olduğum sınav,ben 28 yaşındayım genç kardeşlerime ingilizce olayını halletmelerini tavsiye ediyorum.
herkesin hakkında hayırlısı olsun. -
"Ne zaman açiklayacaklar şu sinavi ya" diye bisey sormucam arkadaslar Ama ne yazik ki sinav sirasinda yaşanmiş olan kötü bi hadiseden bahsetmek istiyorum. Kpss'den sonra askere gitmiş olan bir arkadaşim da ilgili sinav icin komutanindan binbir güçlükle izin alarak bu sinav icin Ankara'ya gelmisti ancak sinava giremedi. Çünkü sinava girmek icin bahcede beklerken cuzdani çalınmıştı cocugun ve kimligi de cüzdandaydı. Asıl sıkıntı bu da degil aslinda herkesin başina gelebilir böyle birsey ama asıl insani kotu eden durum şu ki; arkadaslar benim arkadasimin cüzdanı sinav binasinda 3. Katta kenara atilmiş bir vaziyette bulundu! Böyle bir sey nasil olur diye dusunurken polisin ulaştığı kamera kayitlari neticesinde ne yazikki arkadasimin cuzdani sinava girecek olan 'birisi' tarafindan icindeki paralar boşaltildiktan sonra kenara atilmiş. Uzun lafin kisasi lütfen bundan sonraki sinavlara girerken cok dikkatli olun arkadaşlar zira aramizda 90'lı puanlari olan bir 'hırsız' da var ve bizimle beraber bir cok kurum sinavina da girecek gibi gozukuyor ne yazik ki.. Allah ıslah etsin..