2018 İdari Yargı Sınavı
-
@tardukağan, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
2018 idari yargı sınavı aralık ayında yapılacakmış arkadaşlar. Artık düzene girmiş sınavlar.
1 yıl öncesinden nasıl duyum aldın dostum ama kota konusunda yanıldın sanırım.Şu an belirsizlikler var sen ne düşünüyorsun idari yargı sınavıyla ilgili?
-
Bu ne celal siddet sinav gununu saatini tuturunca ödül mü veriyorlar ki ?
Bakanlıktan duyum aldim arkadaslar bizzat adalet bakanımızdan sınav saat 10 da kesin bilgi yayalım.. -
@fernando-reges Kurumlar hadi yarın ilan verelim, sınav tarihini ilan edelim şeklinde çalışmıyorlar. Bütçe ve açık pozisyonlar gibi birçok değişken mevcut sistemin içerisinde. Baharda ve Haziranda İdari olmayacağı o kadar netti ki ...
İbfliler bir şey kaybetmeyecek, çalışmaya devam . -
@rootofallevil bağımlılık mı yaptı
-
@hgrotius anlamadım? Hangi mesajımı alıntıladın?
-
@mervisss Belki de hiç almamak için kaldırdılar ki bence idari hakimlik için daha çok İİBF mezunu alınmalı. Hukukçu kadar hukuk yapıp bi de üstüne iktisat muhasebe bilmek daha avantajlı olmalı
-
@rootofallevil bu sınava girmenin tadı başka sınavlarda yok demişsiniz onu
-
Aralıkta sınav olacaksa ilanın bu hafta gelmiş olması gerekmez miydi? Bir de ilanın 45 gün önceden gelmesi konusu hangi düzenlemede geçiyor?
-
En son dün stajyer hakim bir arkadaşım mayısta olacakmış dedi. Şu duyumların bir sonu gelse.
-
@rorschach159 bence idare adina esneklik tanimak icin bu ibare degisti. Yani iibf alabilir de cok alakasiz bolum mezununu da alabilir benim anladigim bu.belki simdi degil sonra. Kaymakamliktakine benzer bir durum. Elle tutulur kariyer meslek kalmayacak sanirim bu gidisle.
-
@mühlet 19 aralık 2015'te yapılan adli yargı sınavının ilanı 28 ekim tarihinde geldi. Bu nedenle süre konusunda halen daha zaman var.
-
Arkadaşlar, Ceza Hukukunda sadece Genel hükümlerdenmi sorumluyuz.....
-
@crdnl84 evet.
-
@hegia-sophia Mayısta olacak diyenlerdenim.
Sebeplerimi açıkca yazdım. Tekrar yazayım.- Bakan'ın müracatları Aralık ayı alacağız demesi.
- 2019 yerel seçimleri.
- Sınavın Kendi Döneminde yapılması usulü.
Bu sebepler sınavın haziran / Mayıs ayında olması için çok güçlü sebeplerdendir.
-
@suigeneris, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@hegia-sophia Mayısta olacak diyenlerdenim.
Sebeplerimi açıkca yazdım. Tekrar yazayım.- Bakan'ın müracatları Aralık ayı alacağız demesi.
- 2019 yerel seçimleri.
- Sınavın Kendi Döneminde yapılması usulü.
Bu sebepler sınavın haziran / Mayıs ayında olması için çok güçlü sebeplerdendir.
Usul kısmına güldüm.Sınavdan 5 ay önce başvuruları almak mı usule uyuyor? Hem usule uyulacaksa sene sonunda sınav yapılmalı. Çünkü hiçbir yıl sonbahar dönemi sınavsız geçilmedi.
Ayrıca Bakanın açıklamalarına bakacaksak; "her yıl kasım ayında 4-5 bin hakim-savcı alacağız" da dedi.
-
@vamos Ben de sana gülüyorum Şuanda:)))
3 tane madde yazdım tek tek oraya. Sen nerden buldun 5 ay muhabbeti yaptın hala gülüyorum.
Ne alaka diye de sorucam valla?
Bide yine yazayım açıklayayım belki bu sefer anlarsın. Sınavın kendi döneminde yapılması usülü demek şudur. Bu sınav ilk bahar ve sonbahar dönemlerinde yapılırlar. Bu kadar tek cümle açıklaması var:) -
Bazen ölü taklidi yapacaksınız arkadaşlar yoksa bu forumda tartışarak herkesle başa çıkamazsınız
-
@wazo bende daha önceki yıllara ait murat pdf var. mail adresinizi özelden bırakırsanız yardımcı olurum.
-
@suigeneris hocam doğru yani bakan şurada
https://m.youtube.com/watch?v=2p9QfWOMhQQ 40. Dk sonrası müracaat diyor yani Aralık’ta sınav olsa bu kadar sessiz olmaz insanlar illa ki birileri malumat alıyor ama dersaneler suyunu çıkardı dersane duyumlarına eğer devlet Üniversitesisindede çalışan hoca değilse itimat edilmez -
@adlihakimlik18 seyirci_1545@hotmail.çöm