2018 İdari Yargı Sınavı
-
@alchemist umut güzel şey Aralık oldugunu düşünmek çalışmayı aksatır yavaşlatır
-
bakanın hukuk mezunlarından alım olacak demesi avukatlardan alım olmayacak anlamına geliyor bence. ibf'lileri kasdetmemişdir umarım.
-
ahh ahh. zamanın da demiştim demeyi sevmiyorum ama demiştim. o zaman bazı arkadaşlar yok kaynağı sağlamıymış. yok niye umutsuz konuşuyomuşum diye tepki gösterdiydiler. dediğim çıktımı çıktı. ne dediğimi merak edenler 5-10 sayfa geriye giderek okusunlar. hayat = gerçekler. hayat ≠ hayaller. not : siz yinede ümidinizi kaybetmeyin
-
Arkadaşlar GSB UZMANLIKTA sınava girmeyecek olan varsa feragat edebilir mi görünüşe göre çok ufak küsüratlarla sınava giremiyorum Lütfen biraz duyarlı olalım Şimdiden teşekkürler️
-
Arkadaslar bi fikir danismak istiyorum. İktisat mezunuyum orgunden. Bir de adalet bitirdim. Gecen sene dgs sinavina girmistim hukuk icin. 3 bine girdim devlet olmadi. Simdi buraya daha oncede yazmisligim var ama bir turlu hakimlik icin calismaya baslayamadim. Sinavin olma ihtimali git gide dustu sanirim. Temmuzda tekrar dgs ye girip girmemek arasinda kararsiz kaldim. Onceligim idari hakimlik elbette. Ama dgs ye odaklanip calisirken ilan gelir diye iyice tereddutte kaldim. Umudumu kesmek dogru cumle olmaz fakat ertelemek mi lazim sizce ? İlanin gelmesi yil sonunu bulur gibi gozukurken.. ? Olumlu olumsuz goruslerinizi bildirirseniz banada fikir vermis olursunuz simdiden tesekkur ederim
-
@handefirat kardeşim sen dgs ne gir. sınav olursa sene sonu olacak. bak ben kpss çalışıyorum. neden dersen sınav en erken sene sonunda olur. zamanını boşa geçirme. zaten dgs den sonra idari hakimlik sınavına çalışırsın.
-
@hakim_aday_adayı hakimlik sinavi icin tempoyu dusurmeden calismak onemli diye dusunuyorum o yuzden simdi baslasam bile sene sonuna kadar ayni tempoda kalamam diye de korkularim vardi. Kpss ye de girmeyi dusundum fakat onun icin baya bi gec kaldim sanirim o alanda temelim dahi yok ve bir cok kurum sinavinda yuksek puanlar isliyor. Bi sinava girebilmek icin baska sinavlara hazirlanmaya calisarak yillar geciyor gercekten cok uzucu bi durum..
-
@handefirat hocam tabiki de dgs icin hazirlan. Hem mat ve turkce de iyi olman hakimlik sinavi icin belini cok dogrultur. Benim bir tanidigim dgs ile kazandi gecen sene, baya bi ders de saydirmis. Biz idari beklerken o adli icin mezun olcak nerdeyse:)
Ama hukuk derslerini tamamen boslamam senin yerinde olsam. Kahve yanina bir medeni, yatmadan bir bir parca vuk ya da ceza vs okunup bilgiler taze tutulabilir -
@handefirat ayrica kpss icin asla gec kalmadin, önümüzde koskoca aylar var. 4 alandan degil de 2 alandan guzel sekilde hazirlanabilirsin temelim yok diyorsan. Mesela hukuk-maliye ya da hukuk iktisat gibi. Kpss icin calisman hakimlikte de isine yarar. Bence dgsye yuklen ama yine de hukugu ve dger dersleri cok da ihmal etme.
-
@hakim_aday_adayı, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
ahh ahh. zamanın da demiştim demeyi sevmiyorum ama demiştim. o zaman bazı arkadaşlar yok kaynağı sağlamıymış. yok niye umutsuz konuşuyomuşum diye tepki gösterdiydiler. dediğim çıktımı çıktı. ne dediğimi merak edenler 5-10 sayfa geriye giderek okusunlar. hayat = gerçekler. hayat ≠ hayaller. not : siz yinede ümidinizi kaybetmeyin
“Gösterdiydiler” diyen birini dikkate almayarak en doğrusunu yapmışız da sen hala kendi halinde eğleniyorsun devam et.
-
@kilici bende hayata ''TEPKİ'' olarak doğan arkadaşımız nerede diyordum, buradaymış. senide anlıyorum yani benim haklı çıkmış olmam ve senin haksız yere beni eleştirmiş olduğunun kanıtlanması zor gelmiş belli ki. merak ediyorum da hala mayıs da sınav olacağını düşünüyormusun veya haziran da olabilir mi? bende pek sevmem bu huyumu. hep haklı çıkmak bazen çok sıkıcı oluyor. sonucu önceden tahmin edebilmek hiç eğlenceli değil. sen beni dikkate almasan da gerçekler değişmeyecek. sayende çok eğleniyorum sağol...
-
Ya arkadaş :))))
-
Bu başlığa bu tür Mesajlar yakışmıyor kusura bakmayın arkadaşlar cevap yazmadan edemedim.
-
@kilici kesinlikle arkadaşıma katılıyorum. ikimiz adına çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür diliyorum. beklenen sınav bir türlü açıklanmayınca konu dağılıyor ister istemez. arkadaşlar buradan sayın sayfa yöneticimize sesleniyorum. boş durmayalım imza kampanyası falan yapalım belki sesimizi duyarlar. tv de programa sayın adalet bakanımız katılacaksa idari hakim alınacak mı diye sorduralım. veya bakana mail atalım ama bişey yapalım. böyle kuzu kuzu oturarak bir yere varamayacağız. eee ne dersiniz bir şeyler yapalım mı?
-
Medeni usul için bi kitap önerisi yapacak olsanız neyi önerirdiniz?
Kaynaklar başlığında mehmet özbey önerilmiş ama o kitabı bulamadım ben? Yazıyorum mehmet kodakoğlunun kitabı çıkıyor. Özbeyin kitabı da savaşta enson 2013 basımı gösteriyor, o da satışta değil zaten. Ya da ben bulamadım? -
@1umut Dostum Mehmet Özbey'in yeni baskisi cikmamis olabilir kontrol edeyim yok ise guncelleyeyim listemi. Ek olarak Mehmet Kodakoğlu alternatif olabilir. Anlatimi Ismail Ercan dan daha akici. O nedenle kullanabilirsin.
-
@paretowilfredo tamam, teşekkür ederim
-
@selmanersoy selman bey selamlar
baharda sınav olmayacağı bilgisi netleştimi?
Allah için birşeyler söyleyin -
@1umut, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Medeni usul için bi kitap önerisi yapacak olsanız neyi önerirdiniz?
Kaynaklar başlığında mehmet özbey önerilmiş ama o kitabı bulamadım ben? Yazıyorum mehmet kodakoğlunun kitabı çıkıyor. Özbeyin kitabı da savaşta enson 2013 basımı gösteriyor, o da satışta değil zaten. Ya da ben bulamadım?Özbeyin kitabının baskısı yok. Kodakoğlunun kitabı ağustosta 2017 de çıktı son baskı .Bir de ocak 2018 de özet şeklinde bir kitabı çıktı.Medeni usulde ağustos ayında 7-8 madde değişti aşağıya yazdım, bunlar eklenmişte olabilir eklenmemişte baskı sürecine denk gelmişse vs.
Bu tarihten sonra değişiklik olmadı.6100 sayılı kanun ile destekleyerek çalışın sorun olmaz.
Değişen maddeler
302, 352, 353, 359, 361, 362, 363,
İşlenemeyen Hüküm (Geçici Madde 1) 5/8/2017
KHK/694 268 25/8/2017https:// www. savaskitap. com/Medeni-Usul-Hukuku-Mehmet-ozbey_7695.html#0
https:// www. seckin. com. tr/kitap/858856645#
-
@aslan-reyiz çok teşekkür ederim.. özellikle şu tablolaştırılmış ders notu kitabını çok merak ettim, ilk fıtsatta temin edeceğim inşallah, sağolun.