2018 İdari Yargı Sınavı
-
Ilan secimden önce mi gelir arkadaşlar?
-
@yourdreams bence gelicek:) haziranin ortasina dogru yil sonu alim yapilacagi bakan tarafindan net sayiyla aciklancak gibi geliyor. Insallah oyle olur
Kasim 2016 sinavi (ilk haliyle) haziran sonu aciklanmisti saniyorum. Devaminda kontenjan artirilarak araliga alindi. Bu sefer secimden dolayi bi 10-15 gun bu aciklama erkene cekilebilir gibi geliyor. Bir umut bekliyoruz bakalim️️ -
Umarım en az 200 kişi olarak gelir.
-
Ne kıymetli bi ilan ama:) insallah sayıda güzel olur
-
İyi akşamlar arkadaşlar ,nasılsınız??Çalışmalarınız nasıl gidiyor?sEÇİMİN erkene alınmasından sonra biraz moralim bozuldu ,seçim ilanı nasıl etkileyecek kestiremedim belirsizlikte çalışma azmimi kırıyor.Sizlerde durum nedir ,dikkatinizi nasıl toparlıyorsunuz ?
-
arkadaşlar türk vergi sistemine bakıyordum. sorumu bi örnekle sorayım. Mesela ticari kazancın basit usulde tespitinde bazı alt limitler üst limitler var. Örneğin yıllık satış ve hasılat tutarının kanunda belirtilen sınırları aşmaması gibi. Bu tutarları direkt sorarlar mı? Hepsini tek tek ezberlememiz mi gerekiyor? Her yıl değişen tutarlardan bahsediyorum
-
@handefirat tutar olarak sorulan bi soruya hic denk gelmedim kitaplarda.
-
@yourdreams çok teşekkürler cevap için. bende kara kara düşünüyodum nasıl olcak diye.
-
@handefirat Sorulmaz öyle şeyler. Zaten yeniden değerleme oranlarına göre artış gösteriyorlar sürekli. Sorulursa da aşırı art niyet aranır.
-
@mr-aday vergi icin nurettin bilici yeterli midir ? Genelde herkes vergideki sorularda zorlaniyor diye okudum da..
-
@handefirat o zor diyenlere bakma, benim vergide yanlisim yoktu. Tek sebebi cok calismis olmamdi vergiye. Bazen calissanda yapilamayacak zorlukta sorular gelebilir insana, cok alakasiz bi sey sorarlar ama o vergi oyle degildi. Calisan yapabildi.
Nurettin bilici iyi olabilir ama sadece ona bakmak yeterli degil bence.
Ben themis,nurettin bilici ve zamaninda baskent kariyerin vergi kitabindan calistim “hilmi ünsal” yazari. En en en cok verim aldigim kitap hilmi hocanin kitabiydi. +matrah tabiki -
@1umut simdi not cikartip caliscam once. Elimde nurettin bilici var sadece. Basta notu onla cikartip daha sonra diger kitapla uzerinden gidim en iyisi. Kanunda aldim bugun onlarlada bir arada notu olustururum diyodum
-
@handefirat tabi tabi ben de ilk oyle baslamistim. Kolay gelsin cok
-
@handefirat Yeterli olur muhtemelen. Ben sadece kanundan çalışıyorum. O yüzden net bir şey söyleyemem
-
@handefirat nurettin biliciyi mutlaka matrah cozerek destekleyim derim
-
Vergi hukuku kpss duzeyinde mi gelir yoksa zorlarlar mi bizi? Elimde Mehmet Zakir hocanin kpss ders notu var oradan çalışıyorum baska kaynak gerekir mi?
-
Matrahsız olmaz yeni baskı yapacak yakında .
-
Vergi cok kpss düzeyinde gelmedi bana tek kaynakta yetersiz diye düşünüyorum.Soru sayısı fazla avantaja çevrilebilir o yüzden yapılamayacak kadar zor değil
-
Teşekkür ederim simdilik elimdeki notla calismaya devam edip ilan gelir gelmez en guncelinden yeni kaynak alicam, iyi çalışmalar
-
arkadaşlar vergi hukuku ve türk vergi sisteminde çıkmış soruları nereden bulabilirim? hakimlikte özellikle. güncel bir yayınevi öneriside olabilir, internet siteside