2018 İdari Yargı Sınavı
-
@handefirat hocam bari ilan gelsin yapmayın. ilan gelsin, sınavı ve mülakatı geçin demiyorum kibarım bu konuda
-
@fc-real-gdp ben hayatimi bu kadar derinden etkileyecek bir konuda asama asama ilerleyemezdim sahsen hocam sonucta bir yola girmek icin adim atiyorsak o yolda bizi neler bekliyor bilmemiz gerek elimizden geldigince. Benimki sadece meraktan degil yani
-
@aslan-reyiz
Şu an ismini hatırlayamadığım bir hocanın (Ahmet Nohutçu ya da Ümit Kaymak olabilir )şöyle bir tavsiyesi vardı.Kamu hukuku derslerinin ardarda çalışılması ya da özel hukuk derslerinin ardarda çalışılması yerine ,bir kamu bir özel şeklinde gidilmesinin öğrenme açısından daha etkin ve verimli olacağı ve bıkkınlığı azaltmaya faydası olacağı şeklindeydi.
Bu tavsiyeye uygun çalışmak bana iyi gelmişti.Anayasa- medeni hukuk,idare- borçlar gibi bir kamu bir özel hukuk dersi şeklinde çalışmıştım .Aslan reyiz arkadaşın dediği gibi çalışanlar ,verim alanlar da vardır mutlaka. .Ben sadece , henüz kendine göre bir çalışma yöntemi oturtamamış olan arkadaşlar için paylaşmak istedim. -
Ilan gelse artık kac kişilik gelir gelir mi yine mi hayal kırıklığı olur düşünmekten çalışamıyorum.
-
15 bin 500 kişilik alımda adalet bakanlığı idari hakimliğe yer vermemiş ,şaşırdıkmı hayır ...
-
@don-pablo idari hakimliğin olmadığını nerden çıkarttınız
-
Hocam o hâkimliği içeren bi açıklama değildi ki nerden çıkardınız?
-
@don-pablo 657 diyor...4/B diyor... Sözleşmeli personel diyor.... İdari hakimlikle bağını nasıl kurabildiniz şaşırdık
-
2-3 kez idariye girmiş biri olarak kesinlikle bu sınav için kanun okumayı ihmal etmeyin son dönemlerde ösym öncüllü soru sormaya başladı.Özellikle diğer dersler yanında iyuk , hmk, vuku çok iyi bilmek lazım.
-
@aslan-reyiz aynen öyle kanunu aynen yazıp soruya çeviriyorlar...bir de ceza genel için hangi kaynakları tavsiye ediyorsunuz arkadaşlar.ben cezaya başlayacaım hangi kitabı alayım??
-
@kendinehakime ceza icin ismail ercan derim hocam
-
@olursaolur ismail ercanın idari yargısını borclarını bırcok kıtabını calıstım .Kitapları iyi ama çoğu zaman gereksız yere eskı kanunlarla karsılastırma yapması kafa karısıklıgı yaratıyor ve gerksız uzun anlatımları oluyor.cezasını hıc calısmadım.sayfa sayısı kac bılıyor musunuz acaba?onerecegınız başka kaynak var mı cezada?
-
@kendinehakime piyasada ceza hukuku alaninda daha yetkin bir kaynaga rastlamadim.hukukta genel olarak murat fasikullerinden cok soz ediliyor ama birebir cezasini incelemedim.ismail hocanin kitabi evet detay bir kaynak ama maksat ogrenmekse alinmasi gerken bi kaynak elimdeki baskisi 12.baski 374 sayfa kolay gelsin
-
Son sınavda medeni usul ve tarihten kaçırdığım sorular yüzünden mülakata giremedim ancak alan bilgisinin bazı testlerinde 7 de 7 yaptım. Bunlar; anayasa, idare, idari yargı, ceza, medeni... bu testlerden örneğin ceza genel sadece tck çalıştım ilk 75 madde ama sınava kadar 5 kere tekrar etmişimdir. İdari yargı için 2575 2576 2577 sayılı kanunları en az 3 kere tekrarladım. Anayasa için anayasa metni meclis içtüzüğü, siyasi partiler kanunu aym kanunu vs bunlar mutlaka okunsun iyi çalışılsın. Medeni ve idare için monopol yayınlarının çalışma seti vardı onu sipariş etmiştim özellikle medenide oldukça iyi anlatımı var ve idare hukukunda da konuların bitiminden sonra ilgili mevzuatlara da yer verilmiş.
-
@kendinehakime, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@aslan-reyiz aynen öyle kanunu aynen yazıp soruya çeviriyorlar...bir de ceza genel için hangi kaynakları tavsiye ediyorsunuz arkadaşlar.ben cezaya başlayacaım hangi kitabı alayım??
İsmail ercan piyasanın en iyisidir biraz sabır ister ama kitabı.
-
arkadaşlar merhaba. tavsiyeler üzerine tahsin zapatanın medeni hukuk kitabına başladım daha başlangıç hükümlerindeyim. biliyosunuzdur baya kalın bi kitap. ister istemez çalışırken bunalıyo insan. Not çıkarmadan çalışamayanlardanım. sınav yaklaşınca bu kadar kalın kitapla tekrar etmek çok yorucu olur diye düşünüyorum. Ama notlada bitecek gibi durmuyor. Özellikle sınava girip medenisi iyi olan arkadaşlar bu derse nasıl çalıştı acaba ??
-
@handefirat Sınava daha çok zaman var bence not çıkarın. İleride dersi tekrar etmek istediğinizde zorlanırsınız yoksa.
-
@kilici bende o yonde ilerlemeye calisiyorum fakat bitecek gibi durmuyo. İsmail ercanin cezasina soylenmistim ama bu ondan da ote cikti tabi not cikartmaklada bitmiyo isimiz.. sinava kolay diyen arkadaslara imreniyorum
-
@handefirat hocam önemli yerlerin altını çizin, daha önemli yerleri fosforlu kalemle çizin. tekrar ederken faydalı olur. nottan ziyade karalama yapın.
-
Günaydın arkadaşlar, matrahın yeni baskısı çıkıcak mı biliyor musunuz? Ayrıca vergide çok değişiklik oldu mu? Ders çalışırken acaba çalıştığım notta hata var Mıdır tedirginliği yaşıyorum