2018 Kaymakamlık Sınavı
-
Dostlar @KaymakamAdaylıgı hesabı artık kullanmayacağını söylemişti onu zannederim onu döndürebilecek tek kişi @paretowilfredo dur
-
Merhaba arkadaslar Kaymakamligi kazanmış aynı zaman da SGK teftiş sınavına başvuru yapan arkadaşlar başvurularını çekerlerse çok iyi olur sinirdan giremeyen arkadaşlar var.
-
Mart ayının başına kadar bekleyelim süreç netleşecektir hayırlısıyla inşallah Mayıs olur.
-
Bana da Mayıs'ta olacak gibi geliyor. Haziran ve temmuz ayları ÖSYM takvimi çok yoğun en geç haziran başı olur, yoksa Eylüle kalır diye düşünüyorum.
-
@vamos 399.bendim 30.5 netim vardı hadi yanılma payım türkçeden yarım soru daha gitsin 30 net diyebiliriz ama çoğu sınavda böyle olmuyor.27-28 le kapatıyor
-
Hayırlı cumalar... @can-mavi @pareto_wilfredo @KaymakamAdaylıgı değerli dostlar bugün sizden hayırlı bir haber bekliyoruz. Tarihin belirmiş olmasını umuyoruz..
-
Alimin birine, hayırlı cumalar demişler.
O da, cuma zaten hayırlıdır demiş.
Cuman mübarek olsun demişler.
Cuma zaten mübarek bir gündür demiş.
Ne diyelim sen söyle demişler.
“Cumanın hayrı ve bereketi üzerinize olsun “ deyin demiş.O zaman Cumanın hayrı ve bereketi üzerimize olsun..
-
Öncelikle hepinize hayırlı cumalar. 2017 Mülakat başlığında paylaşım yapmayı uygun bulmadığım için bu başlığa yazıyorum. Şükürler olsun ki Allah bana bu görevi yapmayı, vatana hizmet etmeyi nasip etti. 2013 yılından bugüne kadar bu mesleğe layık olabilmek için emek verdim. Yeri geldi mülakattan elendik yeri geldi sınavı geçemedik ama sonunda mutlu sona ulaştım. Bu süreçte en iyi anladığım şey Allah hiçbir emeği karşılıksız bırakmıyor. Bazen ümitsizliğe kapıldım, bazen nasipte yokmuş galiba diyerek pes etmeyi düşündüm işte o anlarda ise duaya sarıldım. Bir kardeşiniz olarak naçizane tavsiyem ümitsizliğe kapılmayın dua edin. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
-
@d-drogba hocam hayırlı olsun, sen baya uğraştın biliyorum
-
@d-drogba Allah muvaffak etsin kardeşim , kararlarında ve imzalarında tereddüt ve pişmanlık yaşatmasın ınsallah
-
Tr Ekonomisi icin tufan sametle yasin coban arasinda cok fark var mi?
-
@d-drogba kaç mülakattan elendiniz peki
-
Arkadaşlar mülakatlar açıklandıktan sonra mesaj atanlar olmuştu ama telefondan eski mesajları göremiyorum.
Geçen dönem guy mülakatından elendikten sonra kaymakamlık nasip oldu. Inancınızı ve motivasyonunuzu kaybetmeyin, dışarıya karşı da kulaklarınızı kapatın. Yazılı sınav öncesinde mülakat aşamasını düşünmeyin. Kitaplar için zaten hemen hemen herkes aynılarına çalışıyor. Mühim olan devamlı tekrar etmek. Hukuk kısmında ortalama hemen hemen aynı, iktisat ve insan hakları gibi dersler sınavı kazandırıyor.
Herkese iyi çalışmalar dilerim.
-
@kemoenes @hakim89 Yargı Kaymakamlık kitabında bulduğum hatalar şunlar; ANAYASA-1: 32. soruda hem B hem D doğru. 37. soruda C şıkkında ''süresi içinde birden fazla KHK çıkarılıp çıkarılmayacağı'' da olmalıydı. 42. soruda hem C hem E doğru. 55. soru hatalı; bu genellemeye kanunların şekli denetimi eklenemez, ayrıca D şıkkında muhalefet partisi denilmiş, Ana muhalefet partisi denilmesi gerekirdi. 58. soruda A şıkkında ''Kanun Yapma'' değil Yasama yazılması gerekirdi, ayrıca Anayasa'da sorudaki ifade doğrudan yer almıyor. 65. soru hatalı, A B ve D şıkları da doğru çünkü. 70. soru hatalı, Danıştay onaylamaz, inceler. Cumhurbaşkanı onaylar. 76. soruda hem B hem C şıkları doğru. 77. soru hatalı, TBMM genel sekreterliği teşkilat kanununa göre TBMM başkanlığı yönetmelik çıkarabilir, sorudaki tüm şıklar TBMM'nin görev ve yetkileri dahilinde. 91. soruda da cevap yükseköğrenim kurulu değil ''Yükseköğretim Kurulu '' olmalı. ANAYASA-2 : 8. soru hatalı, Cumhurbaşkanlığı seçimi artık mecliste yapılmıyor. 13. ve 14. sorular hatalı, Asker Yargıtay ve AYİM kaldırıldı, buradaki davalar Danıştay - Yargıtay ya da ilgili adli ve idari merciilere gönderildi. 15-16-20. sorularda HSYK değil HSK olacak. 56 ve 57. sorulardaki tüm şıklar doğru, eskiden memur sendikalarıyla toplu görüşme yapılıyordu, artık toplu sözleşme yapılıyor. 63. soruda tüm şıklar doğru. 83. soruda tüm şıklar doğru (Anayasanın 38. maddesine göre). 90. sorunun şıkları hatalı, TBMM yi ara verme ve tatil sırasında Bakanlar kurulu istemiyle Cumhurbaşkanı ya da TBMM üye tam sayısının 1/5'inin istemiyle Meclis başkanı toplantıya çağırır. ANAYASA-3 : 15-20-22. soruların cevabı E olacak, muhtemelen cevap anahtarı hatalı. İDARE-1 : 6. sorunun cevabı Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu olacak. 35. soruda sayılanlar sosyal devletin özellikleri, soru hatalı. 44. soruda hem C hem D doğru. 61. sorunun cevabı E olacak. 63. soruda C şıkkı da yanlış, çünkü KHK ve İçtüzük için de 60 gün süre var. 71. soruda şıklardakilerin hepsi Tüzelkişi, hepsi yönetmelik çıkarabilir, soru hatalı.93. soru hatalı, çünkü Devlet bakanlığı kaldırıldı, Başbakanlığın müşavir sayısı da arttı. 96. Sorunun cevabı D olacak.
-
İdare testlerini fazla kurcalamadım ama eminim zorlasam geri kalandan da hatalı sorular çıkardı. 7 sene önce yapılan değişiklik bile kitapta eski haliyle yer almış, kitap ''ağustos 2017'' de basılmış ama bence 10 yıl önceki soruları falan harmanlayıp basmışlar kitabı.
-
@mülki devlet memurlarına sicil verilmesi usulü kaldırmalı cok zaman oldu, bahsi geçen kitapta sicille alakalı detayın detayı sorular var, son bölümdeki çıkmış sorular hariç kitap genel olarak kötü diyebilirim ben de.
-
@karakalpaklı guydan elenip kaymakamlıkta mülakatı geçmeyi nasıl becerdin dostum
-
@taromisaki9 Nasip diyorum hocam.:)
-
@taromisaki9, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
@karakalpaklı guydan elenip kaymakamlıkta mülakatı geçmeyi nasıl becerdin dostum
İdari hakimlikten elenip kaymakamlığı geçen var
-
@taromisaki9 geçen sürede daha etkili bir referans bulmuş demek ki