2018 Kaymakamlık Sınavı
-
Sanırım son 3 sınavdır TY forumda süreci takip ederek Kaymakam olan bi 50 kişi vardır. Şimdi hangi ilçede görev yapıyorlar bilinmez ama ara sıra foruma girip sizin heyecanınıza bir göz attıklarından eminim
-
@suigeneris, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
İlan ne zaman gelir acaba ?
Test mi e-sinav mi belli değil .
Konu dağılımı ve soru sayısı belli değil .
Bunlar sınav tarihi kadar önemli bence . Tamam sınav banko 2 Eylül ama ya strateji ne olacak ? Nereye gittiğini bilmeden yola cikanin vay haline ..OSYM'ye bilgi edinme kapsamında tüm soruları sordum bakalım cevap gelirse
-
@kemoenes çok teşekkür ederim .
Şaşırdım -
@the-kaymakam bizim buralarda göç derler kardeşim
-
Arkadaşlar anayasa idareyi değişikliklerden takip ederek çalışan var mı? Yoksa herkes seçimden sonrasını mı bekliyor? Ben anayasa ile başlamıştım fazla değişiklik yok diye ama kafam karıştı açıkçası çalışmayın diyenleri görünce
-
@fenerbahceli değişiklikleri uygulanmış bir şekilde kabul Edip çalışıyorum . Mesela 24 haziran secimlerini akp kazanırsa eğer . Bakanliklarn görevleri / güven oylaması/vs vs şeyleri okumuyorum . Çünkü mülga olacaklar . Onun yerine yeni eklenecekleri okuyorum . Mesela Cb kararnamesi gibi.
-
@suigeneris hocam değişikliklerin tam olduğu bir pdf varsa paylaşabilir misiniz ben birkaç tane buldum ama birisinde yazan başkasında yazmıyor öyle olunca hep eksik geliyor.
-
@fenerbahceli hocam bende bir kitaptan çalışıyorum . Ek 1 Ek2 Ek:3 şeklinde kitabın arkasına islemisler. İstersen kitabın yazarini verim diycemde az daha bekle işte 10 gün sonra seçimler . Sonra kitaplar havada uçuşur . En uygun olanı alırsın .
-
@suigeneris Değişikliklerin seçimi kimin kazandığıyla ilgisi yok. Onlar zaten referandumla kabul edildi. 6771 sayılı kanun ile. Sadece yürürlük tarihleri farklı değişikliklerin. Bizim sınava kadar hepsi yürürlüğe girmiş olur zaten CB'nin göreve başlamasıyla.
-
@fenerbahceli Anayasa hukukuna ilişkin değişiklikler zaten 3 aşamada devreye girecek sınav zamanı her halükarda bunlar devreye girmiş olacak. İlk aşamada anayasa değişiklik kanunu ile devreye giren değişiklikler vardı. 6771 sayılı yasa ile. İkinci olarak seçim takviminin başlamasıyla beraber. Son olarak da CB’nın göreve başladığı tarihte yürürlüğe girecek olanlar. Bizim sınava kadar her türlü bir CB’nin göreve başlayacağını düşünürsek anayasa tüm değişiklikler işlenmiş gibi çalışılabilir. Tabi daha güzeli yapabiliyorsak şu değişiklik şu aşamada… gibi çalışmak olur. İdare, teşkilat kısmı ise anayasa dolayısıyla pek bir şey belli olmuyor açıkçası. Asıl mesele uyum yasaları ile ortaya çıkacak. Asıl onları takip etmemiz gerekecek. Bakanlık sayılarının azalması vs. gibi. Ancak İçişlerine ilişkin bir değişiklik öngörülmüyor. Yerel yönetimler içinde keza öyle. Yine de takipte kalmak önemli. Pdf meselesine gelince yine @Aslan-Reyiz in paylaşımlarına bakabilirsiniz sanıyorum o paylaşmıştı bununla ilgili.
-
@plansız hocam sistemin nasıl işleyeceğini bana öğrettin çok sağol .
-
@suigeneris estağfurullah benim bilgim bu şekilde.
-
-
Yukarıda arkadaşın da dediği gibi anayasa hukukunda sorun yok esas idari yapı+ idare hukuku ve kısmi olarak mah.idareleri parça parça toplamak gerekecek. mesela yerel yonetimlerin aralarında birlik kurmasına kim izin verir ?eski çıkmış soru cevap bakanlar kuruluydu simdi cumhurbaşkanı mı olur ilgili cb yardımcısı mı belirsiz yasaları bekleyecez.
-
@y-oguz90, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Yukarıda arkadaşın da dediği gibi anayasa hukukunda sorun yok esas idari yapı+ idare hukuku ve kısmi olarak mah.idareleri parça parça toplamak gerekecek. mesela yerel yonetimlerin aralarında birlik kurmasına kim izin verir ?eski çıkmış soru cevap bakanlar kuruluydu simdi cumhurbaşkanı mı olur ilgili cb yardımcısı mı belirsiz yasaları bekleyecez.
Seçimlerin ardından hızla çıkar.
-
@y-oguz90 yeni anayasada cb olarak duzenlendi o
-
@y-oguz90 hatta degisiklik ile gecice madde olarak soyle bir hukum eklenmis daha onceden bk ve basbakan gecen hersey de yeniden duzenleme yapilincaya kadar cb
-
@enea Hatta maddeyi paylaşalım. "Geçici madde 21/G : Kanunlar ve diğer mevzuat ile Başbakanlık ve Bakanlar Kuruluna verilen yetkiler, ilgili mevzuatta değişiklik yapılıncaya kadar Cumhurbaşkanı tarafından kullanılır."
Bu hüküm Cumhurbaşkanının göreve başladığı tarihte yürürlüğe girecek.
-
@y-oguz90 Uyum yasaları konusunda da şöyle bir hüküm var: Geçici madde 21/B: "Bu kanunun yayımı tarihinden itibaren en geç altı ay içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu kanunla yapılan değişikliklerin gerektirdiği Meclis İçtüzüğü değişikliği ile diğer kanuni düzenlemeleri yapar. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle düzenleneceği belirtilen değişiklikler ise Cumhurbaşkanının göreve başlama tarihinden itibaren en geç altı ay içinde Cumhurbaşkanı tarafından düzenlenir."
Bu hüküm kanunun yayımı tarihinde yani 27/4/2017'de yürürlüğe girdi.
-
Arkadaşlar dostane fikrinize ihtiyacım var 22 haziranda yakın eğitimin uzaktan eğitimi başlıyor faydalı olur mu olur derseniz yarın alacam