2018 Kaymakamlık Sınavı
-
@Suigeneris @kemoenes @paretowilfredo @can-mavi özellikle hocalarım sizler ne dersiniz uzaktan eğitime
-
Arkadaşlar çalışma programı yapan var mi? Kanun kanun, şu gün şu bitecek, bugün bu bitecek şeklinde plan yapan. Diğer arkadaşlarımıza da yol gösterici olur.
-
@k-33 dostum şahsi düşüncem 1 defa kpss Dershanesine gidip yol yordam öğrendikten sonra daha dershaneye kursa veya uzaktan eğitime kayıt olmaya gerek yok , kendin çalış anlamadigin yerlerde ise aç internetten video izle derim ben ..
-
@can-mavi peki kpss için gitmedim fakat idari hakimlik için gittim o zmn hiç bulaşmıyım.
-
@k-33 bence de bulaşma dostum , sonuçta bir yol yordam edinmişsindir , gerek yok diye düşünüyorum ama tabi son karar senin
-
@k-33 Çok güzel faydalı pratik şeyler öğrenecegin kesin . Bu tarz eğitimlerde tiyolarda aktarılıyor . Fakat her ders aynı olmuyor verim olarak . Bu senin seciminle alakalı. Hangi dersleri yapamıyorsun mesela .İnşallah doğru bir karar alırsın .
-
Teşekkür ederim @can-mavi @Suigeneris
-
Arkadaşlar hedef oku haline gelmeden bende kendimce bir yorum yapmak istedim sebepsizce şu referans meselesinde.
Bir kere herşeyden önce buranın Türkiye olduğunu ve liyakat sisteminin önümüzdeki 300 yıla belki oda belki (!) geleceğini düşünecek olursak şu aşamada üst düzey kariyer meslekleri için referans tartışması yapmak sadece bizi umutsuzluğa sürükleyip bir çıkmazsın içine düşürür ve birbirimizin kalbini kırdığımızla kalırız. Şu bir gerçek ki hakimlik kaymakamlık müfettişlik sayıştay denetçiliği vb... Mesleklerde alımın yüzde 85-90 oranı referans sayesinde gerçekleşir bu net. Sistemi savunduğum için demiyorum, acı gerçeği söylüyorum yanlış anlamayın... Varsa bir yerlerde dereyi geçene kadar dayı diyeceğiniz bir ayı yanına bir kovan bal alıp gitmeden mülakatta olumlu sonuç beklemek çok zor ve bunun tartışılması etik olarak gerekliyken, içinde bulunduğumuz koşullar içinde gereksiz çünkü don kişot gibi elinizdeki savaş aletiyle ortada kalırsınız. Bu mesleklere giren kişilere sen niye torpillisin kardeşim derhal terket burayı demek de manasız, çünkü sistem buna mecbur ediyor insanları sen bulamazsan bir ayı başkasının bulduğu ayı hakkını ihlal edecek çünkü bunu savunduğum için demiyorum, insanları mecbur bıraktıkları için diyorum. O yüzden sistemi eleştirenlere lafım yok sonuna kadar haklılar fakat ACI GERÇEK BU! o yüzden alınanları mesleğe girenleri yermek yerine önümüze bakmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum şu mübarek arefe günü Allah kimsenin emeğini yerde bırakmasın herkesin gönlünce olsun kolay gelsin herkese.. -
Bu yazdıklarınızı okuyunca bir arkadaşın lafı geldi aklıma; "aranan yeterliliklere sahip olduktan ve yazılı sınavı geçtikten sonra referans işini "torpil" olarak değil de "senin hakkını savunan biri" olarak görmek lazım." Ne kadarı doğru bilmiyorum bir yandan gördük devlete sızmış hainlerin neler yapabileceğini, birilerinin araya girip en azından "bunu tanıyorum sağlam" demesi şu dönemde belki gerekliydi iyi oldu kimine göre, ama diğer taraftan da referans bulamayıp herkesten çok hakettiği halde defalarca elenen kişinin vebali ne olacak..
Bu işlere kafa yorunca ders de çalışılmıyor referansın olsa vicdanın sızlıyor, olmasa zaten umutsuzluğa kapılıyorsun hayat enerjin bile kalmıyor. Haram lokma yemeyelim derken yıllar geçip gidiyor..
En iyisi ev hanımı olayım ben -
Varsayımlar yaparak bir şey soracağım. Diyelim sınava 10.000 kişi girdi ben de kazananlar listesinde ilk 100 deyim hatta abartayım 25. falan olmuşum, tamamen varsayım. Mülakat için torpil aramak böyle bir durumda caiz midir?
-
@rootofallevil atanma ihtimalin güzel kardeşim çeyrek biletli piyangonun sana hesap etme olasılığı kadar sen birinci olsan bile sınavda o sıralamaya giren büyük bir çoğunluk gibi sağda solda soruşturup varsa eli kolu uzun birini bul, bu caizmidir değilimdir fetva veremem ama diyebileceğim tek şey bu sistemde istesen de istemesen de vicdanın rahatsız olsa da için burkulsa da kendini kötü hissetsen de ne yazık ki MECBURSUN! Sen o sıralamaya girde seni bu mecburiyete zorlayanlar utansın, sen değil...
-
@k-33 hocam, bahsetmiş olduğunuz kursa geçen sene kayıt oldum. Şu kadar söyleyeyim belli bir yere kadar yararlı oluyor. Ayrıca tüm dersler için verim alınması mümkün değil. bir hoca için kayıt olmuştum gayet güzel anlatıyordu ancak yarısından sonra bıraktım ve kendi başıma daha güzel çalıştım. Kayıt olana kadar her şeyi çok güzel anlatıyor,sunuyorlar ama daha sonra neredeyse muhatap bile bulamıyordum. Bu sene ise tüm öğrencilerimizi mülakata yolladık diyen kurumdan aldım online dersleri. İktisat derslerinden sonra onu da bıraktım. Dersler hızlı bir şekilde anlatılıp bitiriliyor. İlla ki tecrübeli hocaların önerileri yararlı oluyordu ancak kendi açımdan zaman kaybettim diyebilirim. Siz belki daha verimli çalışırsınız.Zamanı etkili ve verimli kullandıktan sonra kendi kendimize de güzel bir çalışma yapılabilir. Kısacası piyasada yer alan kitaplarda zaten gerekli uyarılar, dipnot, burası çıkar, şurası önemli ibareler yer alıyor ve bunlar yeterince faydalı olur diye düşünüyorum. Tavsiyem naçizane bu şekildedir.
-
Yeni ilanımız hayırlı olsun. Tekrardan düştük kaymakamlık yollarına.
-
@casanova Kendimce bir yorumda bulunmak istiyorum, polemiğe sebep olmasın ama köyünden kasabasından kalkıp İstanbul’a Ankara’ya gelip etliye sütlüye dokunmadan(tarkat, cemiyet vs.) iyi bir eğitim sonucu kazanıp kaymakam olan birçok insan var.Elbette ki eskiden de referans/torpil dediğimiz şeyler vardı.Ancak Fetö zamanında bu işler baya bi arttı, en önemli sebebi bu.
2.sebep ise artık bilgi çağındayız herkes en iyi notlara, kurslara ulaşabiliyor; 3-5 aylık bir emekle mülakat aşamasına kalabiliyor.
3.sebep her ilde iibf hukuk vs var ve her ilde arkasında milletvekili bakan olan insanlar var, dolayısıyla referansların ağırlıkları yarışıyor malesef.
En azından sistemi düzeltmek adına 100 kişi alınacağı zaman 200 kişinin çağrılması ve güvenlik soruşturmasını geçemeyenlerin elenip geri kalanının referans olayına daha zor takılabilmesidir.Böylece sınavı yapan ve geçmişi temiz olan herkes hayaline ulaşabilir. Bu da bir fikir olarak burda kalsın.
İyi çalışmalar, saygılar , selamlar, şimdiden hayırlı bayramlar. -
@antimülakat, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Arkadaşlar çalışma programı yapan var mi? Kanun kanun, şu gün şu bitecek, bugün bu bitecek şeklinde plan yapan. Diğer arkadaşlarımıza da yol gösterici olur.
Hocam ben plaka çok bağlı kalamıyorum ama şöyle bir şey yaptım. Idare hakimliğide çalıştığım için anayasa ve idareyi hep iyi tutmaya çalıştım. Unuttuğum oluyor, eksiklerim oluyor ama her gün hukukta çogu alandan test cözdüğüm için bilgileri taze tutmaya çalışıyorum. Her ne kadar önceden idarete ve anayasa başlamış olsamda mağlum değişikler oldu bunun içinde yeni kaynak yerine eski kaynaklardaki soruları düzeltiyorum, notları düzeltiyorum daha iyi oturtuyorum. Hafta sonlarımı gkgy ye ayıracam.(tarih vs). Hafta içleri alan çalışacam. Haftaya pazartesi 150.sf da insan hakları notu paylaşılmış ona bakacam. Sonraki hafya tekrar genel test çözümü yapacam.(idari hakimliğide bırakmam lazim) sonraki hafta türkiye ekonomisi. Ondan sonraki hafta komple test çözümü şeklinde yapacam. Tabi ben bu aşamada 2 ye hatta kpss yide sayarsak 3 e bölünecem. O yüzden programlarımız örtüşmeye bilir ama aklımda ki plan bu açıkcası paylaşmak istedim. Bu arada şimdiden herkesin bayramını kutlarım.
-
Hangi kanunlar okunmalı tecrübeli arkadşlar söyleyebilir mi?
-
@mulkihakim Kardeşim şu bahsettiğin 150 syf İnsan Hakları notunu beninle paylaşabilir misin; özelden mailimi atayım.
-
@cevatcobanli444 tamda demek istediğim buydu zaten. Kişi Ankara mülkiyeyi veya İstanbul hukuk fakültesini mi bitirdi veya güzide Bi üniversitenin hukuk fakültesini Boğaziçi iibfyi ya da ama referansı yok nolcak şimdi sıralamaya girdiyse? Hemen açıklayım dediğim gibi torpil meselesinde bir 85-90 arasında bir standart bundan da 10-15 lik bir sapma var, bunu standart haline getiren sistem utansın. Siz sanıyormusunuz ki Selçuk iktisat Kırşehir maliye Eskişehir işletme Kayseri kamu yönetimi aydın siyasal bilgiler bitiren biri girsin bu yüzde 15 oranındaki sapmaya (kendim Selçuk iktisat mezunuyum buradaki okulların hiçbirini kötülemek için demiyorum, sistemi eleştiriyorum ve görünen gerçeği diyorum) Elbette ki devlet kendisine yönelen eleştiri oklarını bertaraf etmek için referansı fakat kendisi temiz ailesi temiz bitirdiği üniversite belli olan kesimden bu sapma sayısı kadar kişi alıp "bakın bakın referansız adam aldık" diyecek. Dediğim gibi, dediğiniz gibi bu dayı yerine konulan ayıların çarpışması 5 kişi düşünün biri büyükşehir belediye başkanına desin biri milletvekiline biri iç işleri bakanına biri başbakana biri cumhurbaşkanına. Kimin gücü kime yetiyorsa o aradan sıyrılır gider isterse açıköğretim mezunu olsun yeter ki o sıralamaya girsin işin aslı budur ne yazık ki.
-
@alicenapsayha tabi hocam. Bu arada paylaşımı yapan @Aslan-Reyiz . Allah Razı olsun. Bu da paylaştığı kitabın linki : TIKLA
-
Kaymakamlığa ilk defa hazırlanacam geçen yıldan biraz kpss tecrübem var sizce 2 buçuk ay kaymakamlık sınavı için yeterli olurmu yorumlarınız nelerdir arkadaşlar