T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI
-
@jantinbergen her uzmani mutlaka yurtdışina gönderiyorlar mi. Yoksa sadece talep edenleri mi?
-
@atomkarinca Valla istemediği halde gönderilen tanıyorum. Fakat harcırahın insanları cezbetmesi yüzünden herkes gitmek istiyor.
-
@titoizm tesekkur ederim. Benim kafama takilan şu, mesela benim gibi ailevi nedenlerden dolayi o kadar uzun süre yurt disinda yaşayamayacak birini de zorla gönderirler mi acaba?
-
@atomkarinca ben uzun zaman gitmeyen bilmemekle birlikte hiç gitmeyen değil de bir kere giden var bildiğim der ama ben fikrimi belirteyim derim yine de tabi. İşsizlik ve ilan ayrı ayrı değişkenler bu fikirde hocam. Ben AB'ye karşıyım, son ilana (AB) başvurmayacağım. Vergi müfettişliği de yüksek lisans açısından uymamakta bu seferkine başvurmayacağım (sonradan öğrendim 2017 için olanı). Ben de hiç aralıksız (dönmeden yurda) dururum en beğenilmeyen yerde eşimle, dolayısıyla burası bana uygun, o sebeple sorun soruşturun derim.
-
Yurt dışı görevler için mazeret kabulu olmaz. Hatta son 2-3 senede ilk kez genel müdür seviyesinde birkaç uzman 3. yurt dışı görevlerine gönderildiler. Bu bakanlığın amacı budur, dış ticaret uzmanı yurt dışı görev yapmazsa bir büyükelçinin yurt dışına çıkmaması ya da müfettişin turneye çıkmaması gibi bir vhki’den farkı olmaz kurumda. Görevi sadece orada geçen zamanda icra edeceğinizi düşünmeyin. A ülkesine gittiğinizde o ülke ile bilgi birikiminiz (ithalat-ihracat mevzuat ve politikaları, kamuda iş yürütünü vs.) kurumda çalışma süresince size sorulacaktır.
-
@jantinbergen tesekkür ederim. Bakanligin adı "ekonomi" oldugu icin insan sadece dış ticaret üzerine calıştigini tahmin edemiyor. Bir yandan da Dış ticaret uzm.yard. ünvanini düşünunce yurt disina cıkılması elzem görünüyor. Bu durumda işletme alanından listeye girmesi muhtemel biri olarak ben başvurudan vazgeciyorum. Kazanacaklara şimdiden hayırlı olsun.
-
başvurduktan sonra başvuru durumuna bakarken bilgileriniz bulunmamaktadır yazısıyla karşılaşan oldu mu ?
-
arkadaslar ben basvurumu yapmak için kimlik bilgilerimi girdiğimde sürekli hata veriyor bu durumla karsılasan var mı ?
-
@melisapırlanta aile sıra no ve sıra no nun başındaki sıfırları silin düzelir
-
@ceks74 Mevcut kaydınız bulunmaktadır yazdı bende. Yanlış okumuş olabilir misiniz, ilk bakışta ben de bulunmamaktadır diye okudum
-
@ceks74 bir de şöyle bir şey çıkıyor:
TC Kimlik No : xxx
Adı : xxx
Soyadı : xxx
Onay Durumu : BOŞ
Açıklama : -
@armindo eyvallah hocam, bir kez daha başvurdum şu an dediğiniz şeyler çıktı benim de önüme şu an.
-
@siyasallı71 cok sagolun duzeldi
-
@jantinbergen hocam gümrük mevzuatı ile alakalı bir iş yapıldığını düşünmek elbette akla yatkın görünüyor. Peki o halde Dış Ticaret Müsteşarlığı neden Ekonomi Bakanlığına bağlı ve neden GTB ile birleştirilmesine müsaade edilmedi? Bu konular üstüne de bir düşünmek gerekir.
-
Ekonomi bakanlığı gümrük mevzuatını çok fazla kullanmasına rağmen bu mevzuatın geliştirilmesinde hiç etkili değildir. Öte yandan Dış Ticaret Müsteşarlığı Ekonomi Bakanlığı’na bağlı değil. Müsteşarlık Ekonomi Bakanlığına dönüştü. Gümrük ile birleşmeme nedeni ise aralarında çok ilişki olmasına rağmen iki kurumun çok fazla görev alanlarının uyuşmamasıdır. Ticaret kısmının az olsa da gümrük kısmının Ekonomi Bakanlığı’nın hiç ortak çalışma alanı yok. Ekonomi bakanlığı mevzuattan ziyade sektör ve ülke bazlı uzmanlaşan bir kurum iken Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mevzuat bazlı uzmanlaşmaya sahip. Ayrıca Ekonomi Bakanlığı personeli de gümrük gibi köklü ve büyük bir kurum içersinde kaybolup gitmek istemediğinden bu birleşmeye hep karşı çıkmıştır.
-
Yaptığı başvuru onaylanan var mı?
-
@barış-solmaz benim başvurduğumun ertesi gün onaylandi hocam
-
Arkadaslar uip icin hangi kaynaklardan yararlaniyorsunuz?
-
@barış-solmaz benim de onaylı ki ben 21 akşamı başvurdum.
-
Bu aksamdan denedim ancak basvurular kapanmistir hatasi veriyor. Resmi sure bitmeden nasil kapatabilirler basvurulari?
Daha 1 gun var ve basvuramadim