T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI
-
Nihayet :)) sonuclar hayirli ugurlu olsun insallah. Mulakat tarihleri bilahare aciklanacaktir diyor hocam @ceks74
-
Kalkinma gibi olacak bence, biraz beklemeyi goze alalim. Once sorusturma...
-
@armindo hocam sayfaya hiç bakmadan direkt ilk cümleye bakmıştım. kalanı şu an okuyorum. :))
-
@impressiveunit bu islerde beklemek farz oldu. Ilk sinavim ama bekleme isine hazirlamistim kendimi kafaca :))
-
@ceks74 valla ben de heyecandan pdf indirdigimi bile farketmemisim, direk linki acmisim
-
@impressiveunit kalkınmada ne kadar süre sonra mülakat olmuştu acaba?
-
@cesa hocam neredeyse 3 ay
-
@impressiveunit hocam o yine iyiymis ya, spk'cilar 6.5 aydir mulakat tarihi bekliyor.
-
arkadaşlar bu mevzular doğru mu ??? :)) ben gayet poliyannacı bakışlarla 20 gün sonra mülakat olur soruşturma falan daha sonra kazananlar olur diye düşünüyordum. soruşturma kısmı mülakattan önce mi oluyor ? eğer mülakat 3 ay sonra olacaksa bir de açıklanması falan... şundan dolayı biraz sıkıntı bende son tecil tarihi 20 haziran yazıyor ve henüz bir alternatif düşünmedim. yani herhangi bir kuruma giremezsem diye önümüzdeki dönem bir yüksek lisansa başlayayım mı ? bu konuda bilgili arkadaşların yardımı çok iyi olur...
-
@ceks74 normalde mülakatın yakın sürede olması lazım, kendimizi olmaması gerekene değil bence normalde olması gerekene şartlamalıyız bence, bazı sınavlar geç açıklandı diye geç açıklanması adayların bekletilmesi normal bir durum değil insanı gerçekten çok yıpratıyor. normalde olan sınav sonuçları açıklandıktan sonra kısa süre içinde mülakatı yapıp 1-2 hafta içerisinde açıklanır asil ve yedekler belli olur daha sonrasında gerekli şeyler güv. soruşturması vs. yapılır. örneğin rtük böyle yaptı. olması gerekende budur bence.
-
@yedimdegeldim RTÜK istisnaydı çünkü mevzuatın da ilginç bir şekilde mülakatlar bittikten en geç 7 gün içinde sonuç açıklanır diyordu. Aynı ilginç hüküm Kamu İhale Kurumu'nda da var ama başka kurumda yok. Anormal olan uzama artık normal oldu ve bu maalesef bizim elimizde olan bir şey değil
-
enseyi karartmayın arkadaşlar Dışişleri Bakanlığı sınavları açıkladıktan 3 gün sonra mülakat tarihlerini belirtiyor. Genelde de 7-12 gün fark ediyor mülakat tarihleri, sınavın açıklanmasından sonra. Ekonomi de böyle yapabilir. Buradan bir kez daha sınavları hala açıklamayan Dışişleri'ni de kınamayı kendime bir borç bilirim, hep onlar mı kınayacak :))
-
@yedimdegeldim hocam örnek üzerinden gidersek aspb aylardır sonuç açıklamıyor, spkcilar 6 aydır mülakat günü bekliyor. Beklentiyi bu şekilde tutmayın bence mülakata girin unutun diğer sınavlara bakın.
-
@odtüsbky @genclerbirlikli haklısınız şuanda şuanda sınav süreçleri çok uzayabiliyor ancak umarım dış ticarette böyle olmaz, benim demeye çalıştığım da normal olan uzaması değil anormal olan uzaması idi. bir sınav mülakat hızlı şekilde sonuçlanınca şaşırıp seviniyor olmamalıyız bence çünkü olması gereken o. kazanan tüm arkadaşlara başarılar sınavda hakkımızda hayırlısı olsun.
-
bu sinav sonuclarinda belirtilen sira no yazili sinav başarı sirasi herhalde degil mi arkadaşlar?
-
@burnthemall evet başarı sıralamasıdır o , yazılıya çağırırken de sıra no yazmışlardı sadece o da kpss sıralamasıydı.
-
yalniz şöyle bişey var, mulakata toplamda kac kisinin girmeye hak kazandığını anlayamiyoruz bu durumda. taban puan 70ten yuksekse mesela, bu ilanda belirtilen sayida kişinin hak kazandigi anlamina mi geliyor?
-
@burnthemall evet
-
Merhabalar,
Dış ticaret uzman yardımcılığına ilişkin bir tanıtım yazısı var mıdır ?
Bu meslek diğer bakanlık ve üst kurul uzman yardımcılıklarına göre herhangi bir özelliğiyle öne çıkıyor mu ?
-
Arkadaşlar yerel para ticaret, Şangay, Bölgesel ticaret ürünleri, akreditif vb. mevzuat, Çin, serbest bölge, son exim-tcmb anlaşması, orta gelir tuzağı, cari denge son yıllar, beklediğim sorular...