HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
-
@kilici Ankara’nın başkent oluşu üzerine, zamanında ileri geri çok şey söylenmiştir. Özellikle İngiliz diplomadan, Ankara, ancak iki yıl başkent kalabilir; İstanbul yine başkent olur demişlerdir. İngiltere Büyükelçiliği’nin hiçbir zaman Ankara’ya taşınamayacağını ilân etmişlerdir. Osmanlı Salta¬natı geri gelirse başkent tekrar İstanbul’a taşınır diye ummuşlar ve bekle¬mişlerdir. Türkiye’de muhalefetin palazlanıp başkent sorununu gündeme getirmesini, İstanbul’un tekrar başkent yapılmasını arzulamışlar, beklemiş¬lerdir. Ankara’yı aşırı ölçüde yermişlerdir, Ankara’nın başkent yapılması kararını yanlışmış gibi göstermeğe kalkmışlardır. İngilizlerin bu kampan¬yası yedi yıl kadar sürmüştür. Bütün bunlar artık tarihte kalmıştır. Baş¬kent kavgası, Türkiye’nin zaferiyle sonuçlanmıştır.
Bugün basınımızda Ankara’nın sık sık eleştirildiği görülür. Kışın baş¬kentin hava kirliliği, yazın kuraklığı susuzluğu, konu edilir. Ankara’da çar¬pık bir şehirleşme olduğu vurgulanır. Bütün bu eleştiriler ideal bir Türk başkenti özleminden kaynaklanıyor olsa gerektir. Yoksa başkentin yanlış seçildiğini ve değiştirilmesi gerektiğini söyleyen pek yoktur.
Ankara’nın başkent seçilmesi karan, doğru ve yerinde bir karardır. Yeni Türk Devleti’ne yeni bir başkent gerekliydi. Ankara elverişli bir ko¬numdaydı. Anadolu’nun merkezi bir yerinde, koyu bir Türk oymağının ortasında, tarihi karayollarının geçit yerinde ve demiryollarının bir ucunda bulunuyordu. Yeni devletin başkenti Anadolu’ya kaydırılmakla, ülkenin bütünüyle daha dengeli biçimde ilgilenme olanağı yaratılmıştır. Yeni Türk Devleti’nin dikkati Anadolu’ya kaymış, kaydırılmıştır. -
-
coğrafya sorusu vardı türkiyede donlu günler ilk nerede başlar diye kuzey anadolu gibi bir şık vardı
-
@hakperest46 kuzey doğu anadolu
-
@kontrolluinsan kuzey doğu anadolu evet:)
-
-
Beyaz ciroda ticaret unvani yazar" dogru olamaz yaa:( beyaz ciroda yazmazkii
-
Tam kamusal mal sorusu inanılmaz saçma bir soruydu.Tam kamusal mallar adalet,diploması,güvenlik gibi kullanımından kimsenin dışlamadığı mallar.Maliyedeki tam kamusal mal tanımına göre o şıkların hepsi doğru.İdarede kamunun malları konusunu düşünürsek orman en mantıklı cevap.(ben deniz feneri yaptım)Ama soru kesinlikle sıkıntılı.İdarenin malları konusu ile maliyedeki tam kamusal yarı kamusal mal olayı karışmış soruda.
-
@luthor sıkıntıli olan soru cok fazla bu sınavın saibesini arttiriyo.Derhal bir seyler yapmaliyiz?
-
@duranvarlık sanırım ben de onu yaptım diğer yorumlardakiler doğru çünkü
-
@zenginmemur Şahibesini bilemiyorum hocam ama sorular çok saçma hazırlanmış.Hazırlayan bir doğru cevaba odaklanıp diğer şıkları düşünmeden yazmış.Mesela hangi piyasada ürün farklılaştırması diyor.Tamam en mantıklı cevap monopolcü rekabet ama oligapolde saf oligapol farklılaştırılmış oligapol diye bir konu vardı.Yanlış hatırlamıyorsam farklılaştırılmış oligapol homojen olmayan malların satıldığı oligapol piyasasıydı.
-
En merak ettiğim konu da bu sınavın muhasebe adı altında saçma sapan oranların sorulduğu kısmı bilerek yapabilen var mı?
-
Valla sinavim normalde ıyi geçti ama tartışılan sorulara bakarsak aslında kötü geçmiş anlamadım
-
@luthor benim işin içinden çıkamadığım soru dikey analiz sorusuydu
-
Alan 57 gkgy 22 İngilizce 4-5 İstanbul yazdım mülakat görme ihtimalim var mı sizce?
-
@hakperest46 valla hocam birtek oysa iyi.Muhasebe denince insanın aklına en öncelikli genel muhasebe gelir.3 4 tane genel muhasebe sorusu vardı.
-
@luthor evet ya bende saırdım o duruma
-
faiz sorusu vardı vadeyi soruyordu 270 yaptım ben vade gün olarak verilmişti
-
@hakperest46 doğru hocam 9*30 bende 270 buldum.
-
alınan çek borçlu alıcılar alacaklıydı cevapta ticari alacağa karşılık çek alınması dedim