HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
-
@cadizel kitapçıkta da öyle yazıyordu ama sınav duyuru pdf inde kapı gibi ağırlık puanları yazıyor % olarak. yani ona itimat etmeyin
-
Sadece hepimizin yanıldığı nokta soru dağılımları hocam
-
@alialiali arkadaşım yarım saattir anlatmaya çalışıyoruz işte sana daha neyi anlamıyosun? soru dağılımları pdf de verilmiş. yüzdesel ağırlık puanları da verilmiş. tüm soruları doğru yaptığını hesapla ve paylaştığım soru başına puanlarla çarp 100 puan yapıyor zaten
-
@adam-smith degistirme hakkimiz var gibi pdf de yaziyordu. Belki sinav yaklasinca degistirdiler her soru 1 puan yaptilar. Sonucta halk bankasi bu emri vermese kitapciga kendileri uydurup yazamazdi
-
@adam-smith hocam belki ingilizce puanı 0.15 alan 1.5 standart sapmalar hesaplarsaniz da 100 u bulursunuz ki 100 her türlü bulunur
-
@cadizel kitapçıkta her soru bir puan üzerinden değerlendirilecektir yazıyordu.
yani 1(bir) değil.
Bir puan. Herhangi bir puan yani. Her sorunun bir puanı var yani. anlatılmak istenen buydu orda -
@adam-smith öyle ben okumamistim kitapcigi zaten o yuzden gormedim sadece gozetmen acikliyordu demekki yanlis anlamisim
-
@cadizel aynen hocam tek dileğim adil bir şekilde sonucun açıklanması. hakkımızda hayırlısı
-
Sinav giris belgelerinizi toplamadilar degil mi ben apar topar cikmistim sinav giris belgemi de aldim.yani osym usulu degil dmi ?
-
@meltem_90 hayır toplamadılar
-
Standart sapma bir soruya 0.10 puan vererek bile 150 soruda size 100 puan hesabı yapabilir arkadaşlar oradaki yazan oranlar dağılımları puanları değil hayal kırıklığı yaşamayın diye belirtmek istedim
-
@alialiali Hadi dediğin gibi oldu diyelim. Açıkçası işime gelir
-
@ceska yani arkadasim ordaki şekilde hesaplarsin belki daha düşük belki daha yuksek gelir onu demek istiyorum.standart sapma varsa çok değiştirir işi ales sinavlarina göten ler bilir sahsen ben kaç kez girdim o sinavlara
-
@alialiali ALESi ben de biliyorum her yıl farklı oluyor puanlama mevzusu standart sapma yüzünden. Ama dediklerin doğru olamaz. Katsayılar kilavuzda yazıyor hocam 0.5 0.4 ile 0.1 esas olan. Diğerleri sadece soruların yüzdesini veriyor.
-
Girenler
-
@alialiali Ağırlık puanı(yüzde) şeklinde ifade edilmiş ama.Bence yanlışınız var.Birde bu standart sapma olayı hiçbir kurum sınavında uygulanmıyor neredeyse bunda da uygulanacağını sanmam.Direk doğru sayısını ağırlık puan ile çarpıp sonucu açıklarlar.
-
@ceska artık açıklanınca gorecegiz hocam puanlama sistemini şimdi ne desek boş
-
Acaba kaç kişi alandan 50yi geçmiştir ?
-
@ceska biri ben..
-
Ben sınav öncesi alana yoğun hazırlanan kişilerin daha idealist olacağına ve uzman yardımcılığı, müfettişlik tarzı kariyer grupları ve kpssde güzel kariyer memurluklarina yonelecegini düşünüp ve bu açığı yakalayıp,sansimin yüksek olacağını düşünüp servis görevlisine başvurmuştum. Ama görünen o ki bu kişilerden de servise başvuran hayli fazla. Tabi bunda bir an önce iş bulma kaygısı vb sorunlar da vardır.