2018 Guy Alımı
-
@emrediyebiri, içinde söyledi: 2018 Guy Alımı
@zenginmemur, içinde söyledi: 2018 Guy Alımı
Su ilan gec gelsin diyen arkadaslar sinavi kazandin diyelim mulakat tarihi gecen yil kazandiktan sonra tam 7 ay sonra belli oldu.Ve suan hala 2000 kisilik alimdan ise baslamayanlar var.Ne olur bilip bilmeden suraya bir seyler yazmayin duzeltme yapmak bu sayfaya haksizlik oluyo.Ha birde her zaman elenmeyi dusunun ilanin gelmesi isin yuzde 10u bnce en onemlisi yuzde 80 ide mulakat ve sabirdir.Not:Gecen yil ilan 1nisanda geldi sinav 14 mayista yapildi.Sonuc 18 mayista aciklandi.Mulakatlar 18 eylulde baslayip 6 ekimde bitti.Ve suan 2018 ocaktayiz hala olumlu olup guvenlik sorusturmasi suren dostlarimiz var.
Kardeşim ben yazmamışım gibi devam edin. bakalım ne olacak göreceğiz. Burada sebepsiz tartışma çıkartmayın ya. Kendiniz huzursuzsunuz milleti de huzursuz ediyorsunuz.
Altı üstü duyumu ve yorumumuzu paylaştık abartmayın.
-
@emrediyebiri benden sana gelsin bro
https://youtu.be/Czx_8Mmqqt8 -
Arkadaş biran önce ilan gelsin isteyende haklıdır , gelsin ama marttan önce gelmesin diyende.
Bir çok guy olmak isteyenin yanında erken gelen sınav nedeniyle açıkta kalmak istemeyenlerde başvurucak mecburen durum belirsiz kurum sınavlarına giriliyor, mülakatlara giriliyor ama sonuçlar belirsiz
Birçok erken gelen ilan nedeniyle boş yere başvuru yapıcak olan arkadaşlar mecburiyeti ortadan kalktığı için ilanı es gecicek ve sıralama gerçekten guy olucak kazanırsa çalışmaya başlıcak arkadaşlara gelicek
Sınavı ve mülakatı kazandının belli olmasının ardından gelen işe başlama için bekleme süreci önemli değil bence, şahsi görüşüm ben 2 ayda 3 ayda olsa beklerim o süreçte beklemek koymaz zaten işim var ve kesin artık bitti süreç yap kafa tatilini çık dolaş kafa dağıt zaten başlıcaksın
Benim için ne zaman geldiği çok bir fark yaratmıyor gelir gelmez derdim yok (kendimi düşündüğümden değil) ama inşallah en çok isteyen ve ihtiyaç duyanlara gelen bir ilan olur aksi takdirde 90 lık adamlar boşuna kadro heba eder
-
@maxmin artık ilanın geleceği belli 1-2 ay içinde herkesin duyumuna görüşüne göre. Dediğin gibi şuanki alımların açıklanması önemli. Etkinlik guy ilanının hemen gelmesinden önce nu alımların açıklanması ve bizim ilanın sayısı için olsa daha iyi olur.
-
@maxmin bir tane adam akıllı biri çıktı. 84 ile 93 arası alan arkadaşlarımın girdiği mülakat beklediği yerler var guy gelse girerim diyor. Buradaki adamlar daha bunu anlayamıyorlar. Sonra guy olmaya kalkıyorlar. Tamam herkes gergin ben de gerginim ama biraz duygularınızı geti plana atın. Aklınızla hareket edin.
-
@köyün-ağası, içinde söyledi: 2018 Guy Alımı
@emrediyebiri benden sana gelsin bro
https://youtu.be/Czx_8Mmqqt8Kardeş burası çocuk bahçesi değil yalnız. Milletin ekmek parası kovaladığı yer. Daha ciddi ol.
-
@emrediyebiri hocam bende sizinle hemfikirim.malesef bu konuda görüş ayrılığı çok.puanı yüksek olan arkadaşlar haklı olarak hemen ilan gelsin istiyorlar,bizim gibi riskli olan grupsa önce sonuçlanmayan kurum mülakatlarının sonuçlanmasını sonra ilan gelmesini istiyor.iki taraf da kendince haklı...
-
@marjinalfaydali hocam ilanın erken gelmesi her halukarda ziyan. Çünkü bu sefer yüksek alan adam da girecek. Öbür kurumlarda mülakatta olurken yapacak. Bu sefer de mülakata kalanların yarısı gidecek. Çünkü öbür kurumları azanmış olacaklar. Sen ben gibi adamlar tekrar çalışmak zorunda kalacaklar. Ama geç gelse bu arkadaşlar atansa ve onlar buraya girmeseler de biz de buraya ona göre girsek daha iyi olur. Ben ilanın erken gelmesini isteyenleri anlayamıyorum.
-
arkadaşlar şunu unutuyorsunuz eğer ki 1250 kişilik bir alım olursa ataması yapılmış ve guy istemeyenler haricindeki ilk 1250 kişinin hakkı.Sistemin verdiği haksızlığı kendimize hak olarak görmeyelim.
-
@guyan-gelmiş, içinde söyledi: 2018 Guy Alımı
arkadaşlar şunu unutuyorsunuz eğer ki 1250 kişilik bir alım olursa ataması yapılmış ve guy istemeyenler haricindeki ilk 1250 kişinin hakkı.Sistemin verdiği haksızlığı kendimize hak olarak görmeyelim.
Oh beee aklı başında adamlar geliyor sonunda. Kendimden şüphe ettim bir an. Adamlar linç edecekti beni.
-
@guyan-gelmiş aynen katılıyorum son guy mülakatından elendim 4. Seneme girdim bu seneki sıralamam 2400 daha mı bekleyim arkadaşlar
-
@emrediyebiri Kardeş anlamayacak birşey yok herkes kendi çıkarı neyse onu ister.Adam 80 üstü almışsa elbette hemen gelsin de süreç azalsın isteyecek.Ayrıca bu işin mülakatı var puan ne kadar aşağı çekilirse mülakat o kadar riske giriyor.88 alıp elenen 75 alıp giren olursa sonuç buraya çıkar.Mülakattan elenenler bunu çok daha iyi anlar bunlar konuşulup,yazılacak şeyler değil yaşamak lazım
-
Daha yeni mezun olmuş 6/7 aydır ilan bekleyen arkadaslarımız ile puanları düşük olanlar kendilerini düşünüyorlar elbet ama onlara tavsiyem bu iş sebat işi,şahsen sebepsiz yere birden çok kez kurum sınavlarını geçip mülakatlarda elenmiş biri olarak söylüyorum;inşallah benim ve benim gibi olanların başına gelen sizlerin başına gelmez.Tabi ki hakkınız ancak acıklanmayan mülakatlar açıklansın sonra ilan gelsin derdine düşüp burada dillendirmek bize çok hakkaniyetli gelmiyor.Bu mülakatlar yazın açıklansa sonbaharda mı girelim sınava? Kaç mülakata girdik elendik yine sabredip ilerisi için umut beslemeye devam ediyoruz biz. Yeni mezunsan sabır eşiğin bizden yüksektir,yeni mezun değilsen ama puanın düşük ise de seninde sabır eşiğin bizden yüksektir çünkü bu iş için belkide gereği kadar çabalamamışsındır.Daha çok çabala.Eksiklerini öğren,tamamla ve önündeki sınavlar için daha yüksek bir kpss puanıyla kurum sınavlarını bekleme şansını yakala ama burada kaç kez mülakatlarda elenmiş hatta 3 ay önceki mülakat şokunu daha atlatamamış insanları biraz düşünerek(çok değil) yaz ne yazacaksan.
-
@emrediyebiri kardeşim ben sana destek vermedim aksine sonuna kadar haksızsın.
1-Kurum şimdi sınav açarsa atama bekleyenler de bu sınava başvuracak
2-Sonuçları açıklandığında guy'dan vazgeçecekler(%90)
3-kurum sınavına 5 katı değilde daha az kişi girecek 2-3
4-Sonu itibari ile sınav yüksek kapatacak ve hakkıyla yüksek puan almış arkadaşların atanma ihtimali daha yüksek olacak.
4-mülakat kısmında ise yapacak bir şey yok maalesef
Ayrıca kendi puanımda öyle yüksek değil 85 puanlı adam açıkta kalıp 78 puanlı adamın atanması hak değil. -
@guyan-gelmiş ben de aynı şeyleri söyledim zaten. Neresi haksız ben onu anlamadım? arkadaşlar beyniniz mi yandı bilmiyorum ama hepimiz aynı şeyi savunup birbirimize tepki alıyormuşuz geliyor. Garip. Stresten herhalde.
-
@guyan-gelmiş hocam sana katılmıyorum söylediğin gibi kpssdeki ilk 1250 kişinin hakkı değil kpss sınavından alım yapmıyor guy kendi sınavı var deseydin ki guy sınavında iyi yapan ilk 1250 kişinin hakkı o zaman tamam doğru olur 6250 kişi sınava girecek bunların hepsinin hakkıdır guy kpss deki ilk 1250 nin değil guy da kpss b sorusu yok b yapamadığı için 85-90 net yapıp 7 binlerde olan var bu adamın hakkı değil mi guy sadece guy a hazırlanmış b çalışmamış olabilir kpss de ilk 1250 deki kişi 7 bindeki kişiyi guy sınavında geçemezse haksızlık mıdır bu 7 bin deki kişinin hakkı değil mi yani guy kpssden alsa dediğiniz doğru ama bu şekilde değil.
-
ilanın bir an önce gelmesi lazım zaten süreç çok uzun mayıs haziran diyen arkadaşlar sürecin farkında değiller sanırım. ilan bi an önce gelsin yolumuza bakalım.zaten saçma sapan il tercihinin yapıldığı bir sınav 80 le de açıkta kalabilsin 75 le sınava hak kazanabilirsin. sınır puanları vs. tanıyan bi sınav zaten değil
-
@toranj Ben tahmini sınavın Mayıs'ta olacağını düşünüyorum ama inş daha erken gelir.Mayıs-Haziran sınav Eylül mülakat oooo 2019 iş başı..Tabi sonuç yıkım da olabilir o zaman ki ruh hali tarif edilemez
-
@guyan-gelmiş hocam mülakatlar açıklandıktan sonra girse bir arkadaşımız guy olsa 10 binde olsa hakkı olmayacak mı bu nasıl iştir sizin dediğiniz mülakatlar açıklandıktan sonra niye 5 Katı olmuyor da az oluyor hiç bişe anlamadım
-
burdaki çoğu kişi süreci yaşayıp önceki mülakatlardan elenen arkadaşlar. elenince insan daha iyi anlıyor , ha deyince ilanlar gelmez zaten , çabalamayınca hiç gelmez, ben 3 yıldır buradayım, 5 6 yıldır süreci yaşayan var defalarca elenen var, ilanıydı yazılısıylı sözlüsüydü1 yıl gidiyor