2018 Guy Alımı
-
Bu dua edenler eğer bu söylenen kurum içiyse sonradan kurum dışı alımda 2018 kpss öncesi gelsin inşallah diye dua etsin yoksa 1000 i de bulamayabiliriz
-
@maxmin Çok doğru hocam sayı az evet ama eğer kurumiçi ise bunu da bulamayabiliriz KPSS öncesi
-
Bekir Bozdağ tam olarak şunu dedi
"Ayrıca Maliye Bakanlığımıza 1000 gelir uzmanı 1000 de denetim elemanı alınması konusunda kanuna düzenleme konması hususunda yetki verildi"
Bence bu net şekilde kadro ihdası ve kurum içi yükselme falan da değil. Bazı arkadaşlar "Gelir uzman yardımcısı" demedi o yüzden kurum içi yükselmedir bu diyor, e o zaman müfettiş de demedi denetim elemanı diye unvan mı var. Bakan genel hatlarıyla konuşarak ve altını çiziyorum eleman alınması diyerek açık şekilde yeni bir alıma işaret etti.
-
@ozgur85 maliye bakanlığı yeni personel alımı gerçekleştirecek, diye de alt yazı geçti , gayet açık
-
Arkadaslar bence cok umutlanmayalim kurumici olmasi yuksek ihtimal ayrica gelir uzman yard. Arkadasim kurumicinden uzmanlik alanlar oldugunu soyledi. Sayin Bozdağ, uzman ve denetmen dedi kurumdisindan olsaydi yardimcisi olarak ifade ederdi
-
@can-mavi hocam biraz alakasiz bir soru belki ama vmy sınavı açılırsa hangi puan türünden alınır bilginiz var mi
-
@fatoss21 bilmiyorum ama 48 olabilir
-
@ozgur85 guy alimi icin neden kanun cıkarılsın,kafa karıstiran sey bu kısım asıl
-
alacağız dediği için, yeni ilandan bahsediyor bence. kurumda çalışanlara yönelik uzmanlık sınavı getirildi diye bir açıklama yapılsa o anlam çıkardı. bence etkinliğe önem verelim, ilan gelir diye düşünüyorum.
-
@merve1-2 kanun çıkarmayacaklar ki kanunda düzenleme koyacaklar ikisi farklı şeyler
-
@can-mavi Peki hocam saolun
-
Arkadaşlar geçmiş ilan süreçlerine bakın veya araştırın hangisinde kanunlaştırma olmuş Allah aşkına zaten bu bütçe ile belirlenen birşey değil mi personel ihtiyacı? Bu iki şeyin alameti olabilir ya yeni bir birim açılacaktır ki personel ataması ve çalışma esası ile ilgili bi tasarı veya düzenleme olabilir (ki sayın hükümet sözcüsü gelir uzmanı dedi bu zaten var olan bir kurumun var olan mesleği o yüzden bu seçenek elendi) ya da personel atamasına dair bir değişiklik olacağının belirtisidir. Gerçi bundan öncede kurum içi yükselme sınavları yapılmış fakat hiçbir kanun veya khk düzenlemesi yapılmamış ama khk ile düzenlenmeyen bi benim odamın penceresi kaldı gerçi de hakimlik sınavının barajı sonuçlar açıklanmadan önce bir gece vakti khk ile kaldırılmıştı. Benle dört gözle ilan bekleyenlerdenim sıralamam 4300 küsürlerde ilan gelmesini herkes kadar bende istiyorum ama sayı çok az belki kurum sınavına kalırsın bu seferde azınlık bi kitle ile rekabeti bol bi yarışa girersin. Ayrıca kurum içinde yükselmeyi bekleyen azınlığın sesi, bizim gibi kat be kat fazla olan mezunların sesinden çok daha fazla çıkıyor uzun süredir. Neresinden tutarsanız tutun elinizde patlayacak birşey yani bu zaten atama süreci çok uzun.
-
Bundan 1 ay önce yetkili bi ağizdan açiklama yokmu diye bekliyoduk. Şimdi açiklama var yok efendim bence kurum içi diyenler var . Umutsuzluğunuz ve karamsarlığınızı burda belirtmeyin lütfen bunun kimseye faydasi olmaz .
-
@altaybozkırlı yani daha ne desin hükümet sözcüsü puan türünüde mi belirtseydi
-
@altaybozkırlı 1000 kişilik ilan sizin için ümit saçabilir ama çoğu kişi için ümit değil karamsarlıktır. Ayrıca yetkili ağız düzgün bir açıklama yapmadı o yüzden böyle şeyler normal insanlar mantık yürütüyor.
-
@casanova hataniz var son gelen kurum ici sinav 2012 de ve 3000 kisilik oda torba yasa ile gelmis. Gecici 9 madde olarak islenmis kanuna. Yani kurum ici sinav yapacaksaniz en az 3 yil calismisligi olan memurlar basvurur bu da ozel sinavla 1 seferlik olur diye gecici madde koymak zorunda. Kafasina gore yapmiyor yani.
-
@meç yetkili ağızlar her zaman üstü kapali açiklamalar yapar detaylar ilanlarla belli olur. Ayrica 1000 kişilik alin olursa 10 kati olma ihtimalide yüksek buda ilk 15 bin için umut demektir. Yani umutlu olmak karamsar olmaktan daha iyidir
-
NACİ AĞBALIN NISANDAKI GUY VE VMY ÖNCESİ AÇIKLAMASI"Yaklaşık 300 civarında vergi müfettişi alımı planlıyoruz. Yine gelir uzmanlığı sınavında da 2 bin kadar bir sayı planlamamız var. Bu konuda Başbakanlıkla gerekli yazışmaları yapıyoruz. Gelir uzmanlığında 2 bin, vergi müfettişliğinde 300 ama bir de maliye uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı var. Bu konularla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. SAYIN BAKAN BILE YARDIMCI DEMIYOR BEKIR BEYIN DEMEMESI BUNUN KURUM ICI OLDUĞU ANLAMINA BENCE GELMEZ KALDI Kİ KURUM İÇİ OLSA AÇIKÇA SÖYLERDİ SİMDİ ONLARCA HABER SİTESİNİ GEZDIM HERKEZ YENI PERSONEL DİYE HABER YAPMIŞ MORELLERİ BOZMADAN SAYININ DAHADA ARTMASI İÇİN ÇABALAYALIM ARKADASLAR.
-
Dün hocanın biri böyle birşeyi 6 yıl önce gördüm demiş.6 yıl öncede torba yasayla kurum içi alım yapılmış.İşaretler kurum içini gösteriyor ama ne desek boş hepsi muallakta kalıyor.
-
@altaybozkırlı hocam eski alımlarda 1000 kişi altı 10 katı olmuş yani insanlar şuan 1000 değilde 900 kişi olsa daha çok memnun olacak