2018 Guy Alımı
-
@gmzankr066 hocam o yuzden ilan gelicek gelmeyecek diye aleminizi bu kadar mesgul etmeyip kpss odakli calismaniz belki sizin icin daha hayirli olur, yazmadan edemedim bunu.
Belki gelmemesi hayirlidir sizin icin(bunu siralamanizi gecen yazdiginiz icin dedim, riskli olabilir-gelicek sayiyla alakali). Hepimizin tek amaci puan arttirmak olmali su saatten sonra. Ilana takilip kpssden olmayin hocam -
@1umut haklısınız da Hocam işte sinirlendim 28 kasımı görünce ️
-
bu belirsizlikte 28 kasım diye net bir tarih vermek için, tarihi veren kişinin alımı bizzat kendi evine yapması lazım. ilana kendi evi için çıksa bile 28 kasım yine de zor gözüküyor.
-
Olumlu duyumlar çıkmadığı gibi olumsuzlar da çıkmayabilir. Kendi tahminim KPSS sonrası olacağı yönünde. Çünkü haziranda boş tarih kalmadı temmuz dolu gibi öyle düşünerek KPSS öncesi beklemiyorum. Ama BAKANI ikna edersek alım olur Tuğrul hoca hep bakanın takdirde diyordu
-
2016 mezunuyum , 2 defa kaymakamlık 1 defa guy mülakatından elendim .. kaymakamlık bu sene eylül ayında olacak yani gireceğim 3. Kaymakamlık sınavı olacak .. bununla birlikte tüm iibf nin göz bebeği kurtarıcısı olan guya 1 defa girdim bu seneki sınavın ise KPSS den önce olup olmaması hakkında en ufak bir fikrim yok,, işte beni üzen bu kaymakamlık sınavı bile daha sadık bu guydan yahu,, bir kısım arkadaşlar boşverin KPSS çalışın diyor yahu çalışılır KPSS sıkıntı değil de biz “kazanılmış hakkımızın” ziyan olmaması için çabalıyoruz , benim puanım 84 guy duy mhuy vmy gibi sınavlara kolaylıkla girebilirim ama 2017 puanımla 1 tane kurum sınavı görmedim , KPSS ye başka memlekette girdim , bizler 2017 puanlarımızın karşılığını bulamadık kurumlarda şikayetimiz bu,, yoksa tabi çalışıp önümüzdeki KPSS de puanlarımızı yükselteceğiz.. Ancak bu sene o yüksek puanlar hiçbir işe yaramadı bu da burda dursun
-
Uzun süredir burada yazılanları okuyorum ve bende sizin gibi çok gergin ve umutsuzum. 2017 kpss'den p48 83 puan geldi. İlk defa girdim alandan sınava; bunun için ankara'ya yerleştim dershaneye gittim, yurt tuttum. Bunlar bana yaklaşık 14-15bin liraya mal oldu. Samimi söylüyorum bugün ders calışmadım dediğim günde 7 8 saat ders çalıştım. Ortalama her gün 14 15 saat. son 2 ay günde 4 saat uyku uyudum. Artık tiksinmeye başlamıştım soru çözmekten. Ekim ayından beri kurum sınavı gelecek diye yine sabah akşam ders çalışıyorum elimdeki bütün kaynakları 4 5 kez bitirmişimdir. Yani çok emek verdim hepimiz gibi. Ve 1 kurum sınavı dahi göremedim. Benim çabamı emeklerimi hiçe sayan bir devlet bir hükümet var. Tek dertleri kendi koltukları kendi yancıları. Bunların ne devlet umrumda ne gençler tek dertleri oturdukları koltuk. 100.000+ insanın umut bağladığı emek verdiği bir sınavda bu insanlar bu kadar mı görmezden gelinir. Allahım sizi o oturduğunuz koltuklardan alsın inşallah, alsın bu devletini milletini gençlerini geleceği önemseyen insanlara nasip olsun o oturduğunuz koltuklar. Hakkımı ASLA HELAL ETMİYORUM !!
-
@morand ışte aradığım yorum..
84 puanla tek kurum sınavı göremedim 1 sene oldu tam.. yazıklar olsun buna sebep olanları Allah kahretsin perişan olsunlar sürünsünler inşallah. Emeklerimizi çöp ettiler tez zamanda inşallah koltuklarından olurlar! -
Geçen sene ilanın gelme nedeni puanların tek yıla düşürülmesiydi demekki yoksa yanacaktı puanları şimdi bizim 2 yıl geçerli diye böyle rahat davranıyorlar bir de bakan bey bence bu sene guy alımı oldu sanıyor bizim de girdiğimizi sanıyor galiba en son ocak ayında guya yeni alım yaptık demişti yani bu sene boş geçti ne diyelim tamam bekleyelim bu sene KPSS’ye girelim yüksek alalım da artık yaş geçti askerlik geldi bunları düşünen yok
-
Kpss odaklı calısın diyenleri anlamıyorum ben 84 puanı tekrar kpssye girmek için mi aldım? Kpssye girmicem tek istediğim hakkım olan kurum sınavlarına girmek..Kpss sonrası ilan gelecekse neden biz 1.5 yıl ilan beklemiş oluyoruz da 2018e girenler 1-2 ay ilan beklemiş oluyorlar?
HAKKIM HARAM OLSUN !
-
Tüm vaatler açıklandı neredeyse bakanlıklar bile şu kadar alım yapılacak dedi zaten boş hafta sonu da kalmadı büyük ihtimal kpss sonrasına kaldı bu alım
-
@morand içimden geçenleri yazmışsınız, gerçekten haram olsun etmiyorum bende helal
-
Ben de çok zor şartlarda ders çalıştım. Bir sürü sorunla birlikte ağlayarak uyuduğum gecenin sabahına 8.30'da alarmımla uyanıp dersin başına oturdum. 80 puan aldım ve çok şükür en azından kurum sınavlarına girebileceğim şansım var diye sevindim, hayaller kurdum. Tabii ki kimse kimsenin halinden anlamak zorunda değil. Ben bu yolu kendim seçtim. Ama bu kadar görmezden gelinmeyi de hak etmediğimize inanıyorum. Nereyi arasak kime başvursak bilmiyoruz diyorlar. Bu kadar bilinmezlik içinde haliyle çok yıpratıcı bir süreç oldu. Etrafımda çoğu arkadaşım vazgeçti artık sınavla ilgili konuşabileceğim kişi sayısı da oldukça az hatta kimse yok diyebilirim. En iyisi beklentiyi sıfırlayıp buhranlı bir ruh haline düşmekten kaçınmak. Başka bir yolu yok güçlü olmak ve devam etmek zorundayız.
-
Cok magdur edildik hukumet bizi şamaroglanina cevirdi. Elbet bizde sandikta gereken cevabi verecegiz!!!
-
Bize bunları yaşatanlar inşallah birkaç ay sonra neyi yanlış yaptık diye kara kara düşünürler..
-
Bugün Sayın Naci Ağbal alım yapsaydı tv programında cok acık bir şekilde söylerdi.Adalet bakanı ulastirma bakani yüklü alimlari duyurdular.Ama Naci Ağbalda gecen yıl duyurdu Corumda gelir uzman yardımcısı alcağız dedi ve ilan geldi.Beni bu yıl umutlandıran mecliste üstüne basa basa 1000 tane dguy ve 1000 tane denetim personeli alım yapcagiz sozleriydi.Ama bugünde görüyorumki ne risk analizi ne guy alımı ile ilgili hic bir sey yok.En son guy mülakatından elenen biri olarak hergünun acı çekmekle geciyo.Cevremde üniversite mezunu olup kıvranan bir bn gibiyim.Bakın edebiyat fakultesi mezunları bile özelde insan muamelesi göruyo.Bize gelinve bimde kasiyer lcwda satıs danismanligi.Cok öfkeliyim.Yas ilerliyo.Hayatın güzellikleri kacıyo
-
Arkadaşlar içinizi dökün sonuna kadar haklıyız lakin sırf içimizi dökmek bize birşey kazandırmaz bizim şuan yapmamız gereken sesimizi duyurmak ankarada oturan arkadaşlar bu iş meclise gitmeden çözülmeyecek tanıdığı vekil olan yokmu randevu istesek toplantı ayarlasak bir şeyler yapmak lazım 2018 kpss den sonra gelecek ilanda sıralamalar değer kaybedecek yine yığılma olacak şansımız azalacak bizim napıp edip o ilanı kpss öncesi getirmemiz lazım ben inanıyorum arkadaşlar birlik olursak o ilan gelecek var mısınız mücadeleye
-
Bakan beyin nerede olduğunu nasıl öğrenebiliriz? Örneğin yaşadığım ilde bir üniversitenin bir derneğin vb. bir etkinliğine, konferansına davetliyse nereden görebiliriz acaba bence bu konuyu da kovalayalım. Geçen sene arkadaşımızın yaptığı gibi biz de etkinliğe gidip alıp mikrofonu direk soralım
-
@rybczynski2 ha bnde tam bunu yazacaktim suan icin en mantikli cozum bu.Düsunsenize bakanliginiza alim yapcaksiniz bunu her yerde soylersiniz gecn yilda referandum oncesi soyledi.Bu yilda aynisi olcak bnce bakan cikip aciklayacak hissi var bnde.
-
@rybczynski2 aynen bu arkadaşın dediği çok iyi fikir eğer Eskişehir’e gelir ve bi kongreye konferans vs birşeye katılırsa ben oraya gidicem ve sorucam arkadaşLar var mı başkası?
-
@zenginmemur Bana da alım haberini direk bakan verecek gibi geliyor çünkü Twitter’dan ilgililere o kadar çok yazıyorum ki taş olsa dile gelirdi sanırım etik davranmaktan dolayı sosyal medyadan böyle bir açıklama yapamıyorlar. Ama illaki bizim farkımızdalar