GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI DENETÇİ YARDIMCILIĞI
-
Genellik ilkesi adem-i tahsisi de kapsıyo. Ama soruda özellikle adem-i tahsisi soruyo gibi geldi bana
-
Belirli gelirlerin belirli giderlere ayrılmaması Adem-i Tahsis. Genellik ilkesi tum gelirlerin tek bir yerde toplanip buradan giderlerin yapilmasini ifade eder. Bu acidan genellik ilkesi ademi tahsis ilkesini de kapsar. Cevap genellik
-
Genellik İlkesi
Devletin bütün gelir ve giderlerinin ayrı ayrı ve tam olarak bütçede yer almasıdır. Bu ilkeye göre, bir yandan devletin gelirleri ve giderleri kendi aralarında, kendi usul ve esasları içinde ayrı ayrı bütçe içinde yer alırken; bir yandan da bu gelir ve giderler bütçede bir bütün oluşturacak şekilde, yani bir birlerine mahsup edilmeden toplam değerleri ile gösterilecektir. Bütçenin bu özelliği, genellik ilkesinde iki usule ihtiyaç göstermektedir.
Bu usullerden birisi, bütçede yer alan gelir ve giderlerin bütçedeki gösteriliş biçimi ile ortaya çıkan ve bütün kalemlerin mahsup edilmeden toplam değerleri ile bütçeye kaydedilmesi anlamına gelen "gayrisafi bütçe usulü", diğeri ise, bütçe gelir ve giderlerinin bir havuz içinde toplanması ve buradan dağıtılması anlamına gelen "adem-i tahsis", yani. belirli gelirlerin belirli giderlere tahsis edilememesi usulüdür.
-
@dumbass Bu tanıma göre cevap ademi tahsise daha yakın sanki.
-
Muhasebeki ortalama stok sorusunda da hata vardı.
-
@asımın-nesli Tabloda hata vardı değil mi, o sorunun iptal olacağını düşünüyorum.
-
@asımın-nesli nasıl bir hata hocam benim dikkatimi çekmedi. 460.400 bulmuştum yanlış hatırlamıyorsam
-
@fiscaldrag evet 35 liradan 5000 adet mal alımı var,tutara 170.500 yazılmıştı.
-
@dumbass cevapın 464.000 olması gerekiyordu ama şıklarda yoktu.Muhtemelen 460.400 yazan şıkta 0 la 4’ün yerini şaşırmışlar
-
@asımın-nesli ben direk toplam tutar ve adetlere bakarak işlem yaptım, adet fiyatına hiç bakmamıştım, sırf onun için iptal ederlerse yazık olur soruya
-
@satrab ben de öyle yaptım
-
@asımın-nesli ben hesapladım şıktaki sonuç çıkmıştı birebir
-
@genclerbirlikli Hocam sonuç çıkıyor ama tabloda hata vardı.Tabloyu düzeltince cevap şıklar arasında olmuyordu.
-
Herkese günaydın,
Yeniden büyük gün, ilana göre sorular ve optikler bugün yayınlanıyor..
İng yüzünden çaktığımızı öğrenecek kaç kişiyiz -
kyk saat kaçta açıklanmıştı
-
@erdemsrc öğle arasına girmeden hemen önce açıklanmıştı diye hatırlıyorum
-
kitapçık e devlette arkadaşlar.
-
76 dogru var gelır mı acaba
-
73 bende gelmez buyuk ihtimal.Bu kadar ingilizce ozurlu olmama birkez daha hayret ettim ya.2 dogru nedir hic tutturamamisim.
-
81 dogru var. Sınava girmeden önce o kadar çay içtim, acısı ingilizce 9 yanlıştan çıktı