GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI DENETÇİ YARDIMCILIĞI
-
72, şu anonim şirket sorusu, halka kapalı olduğunu belirtiyor ancak doğru cevabı 100 bin almış 50 olması gerekmiyor mu?
-
@demmahum Şuan ayni şeyi bende yazacaktim. Soru yanlış. Kapali 50.000,açık 100.000
-
@demmahum esas sermaye 50.000 kayıtlı 100.000 hocam soru doğru
-
@demmahum mevcut ortaklarda sermaye artırımına katılabilir.2 çeşit kuruluş var.esas sermaye sıstemı en az 50 bın kayıtlı sermaye sıstemı 100 bin
-
@erdemsrc @paretooptimal eyvallah arkadaşlar
-
Dostlar bu ortalama maliyet sorusunda hata vardı değil mi?
-
Yani 175000 yerine 170500 verilmişti tabloda, doğru cevap da 464000 olması gerekirken 460400 verilmiş.
-
SIRALAMA
1.@genclerbirlikli -83
2.@pow3rtech -81
3.@E-M-Z -80
4.@iyilerindostu -77
5.@brzezinski -77
6.@erdemsrc -76
7.@onrtms -76
8.@nilayfb -76
9.@SeydiAliReis -75
10.@tuntirikos -74
11.@robinson1 -74
12.@satrab -73
13.@luthor -73
14.@yldzkrc -73
15.@poli -73
16.@demmahum -72
17.@Sirius -71ARKADAŞLAR PUANINIZI BENİ ETİKETLEYEREK YAZARSANIZ KARIŞMADAN BİR LİSTE ÇIKARTIRIZ
-
@satrab, içinde söyledi: GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI DENETÇİ YARDIMCILIĞI
Şimdi özellikle muhasebede zehir gibiyim diyen arkadaşlar için, herkesten bir konuda yorum istiyorum,
Hangi soru olduğunu unuttum ama şu konusu kalmayan karşılık sorusu, o soru yanlış değil mi? Konusu kalmayan karşılık aynı dönem içindeki kayıtta kullanılır, soruda karşılığın önceki dönem ayrıldığını söylemiş, dolayısıyla dönem sonunda tüm gelir gider hesapları zaten kapanıyor, ertesi dönemde ayrılmamış bir karşılık için nasıl konusu kalmayan karşılık hesabı kullanılır ve bu doğru cevap kabul edilir?
Diğer muhasebe sorusu ise, şu elden çıkarılacak makine için, elden çıkaracağı makinenin hurda değerini 5000 olarak BELİRLEMİŞ, yani daha satış yok sadece düşünce, hadi onu da geçtim, tesis makine ve cihazlar hesabından çıkarır ve kayıtlı bedeliyle olduğu gibi elden çıkarışacaklar hesabına atarsın, bu sorunun cevabı elden çıkarılacaklara 5000 kayıtlanacak olarak verilmiş, sen nasıl kayıtlı bedel olan 50.000 yerine 5000 olarak aradaki farkla kayıt yaparsın??
Arkadaşlar ne diyorsunuz? İtiraz edeceğim
-
@tuntirikos ben onu tekrar hesapladım ama bi yanlışlık göremedim
-
@genclerbirlikli Tabloyu olduğu gibi almak yerine düzeltip yapınca yanlış çıkıyor hocam dediğinz gibi bi sorun yok ben de hesapladım şimdi.
-
@paretooptimal orada kastedilen yazıyla emrin tekrar verilmesini isterler olcak. Ama net bi soru değil doğru diyosunuz
-
1)vakıflar iktisadi amaç için kurulabilir . şıklarda vakıflar ticari işetme amacıyla kurulabilir seçeneği yanlış kabul etmiş. iktisadi ticari işletmeyi kapsamıyor mu?
2)hagisi hukuku uygunluk nedenidir diyordu soruda. meşru müdafaa hukuka uygunluktur ve 3. kişinin hakkını korumak için olabilir. ayrıca aynı soruda doktorun hastaya müdehaleside hukuka uygunluk sayılır soruda iki cevap yokmu?
- devlet memueru sorusunda amir hukuka aykırı emri yazılı yinelerse memur yapak zorunda acaba bunu belirtmediği için mi yanlış kabul edildi yoksa soru mu hatalı dersiniz?
-
@luthor 71
-
SIRALAMA
1.@genclerbirlikli -83
2.@pow3rtech -81
3.@E-M-Z -80
4.@iyilerindostu -77
5.@brzezinski -77
6.@erdemsrc -76
7.@onrtms -76
8.@nilayfb -76
9.@SeydiAliReis -75
10.@tuntirikos -74
11.@robinson1 -74
12.@satrab -73
13.@luthor -73
14.@yldzkrc -73
15.@poli -73
16.@demmahum -72
17.@Sirius -71
18.@Buhara -71ARKADAŞLAR PUANINIZI BENİ ETİKETLEYEREK YAZARSANIZ KARIŞMADAN BİR LİSTE ÇIKARTIRIZ
-
@paretooptimal ben de vakıflar iktisadi amaçla da kurulabilir biliyorum
-
@sirius kitaptan baktım öyle zaten hocam o kesin bilgi ama ticari işletmeyi nasıl kapsamıyor anlamadım
-
85 bekliyordum 75 geldi bu puana umitlensem mi
-
@satrab Hocam çok emin olmamakla birlikte makine sorusunu şu şekilde yaptım https://ibb.co/nF24zb
50 binlik makinenin 40 bini amortisman kalan 10 bin 5 hurda değeri ve 5 zarar şeklinde yazılır diye düşündüm bir tespit söz konusu sonuçta.
Diğer soru içinde ilgili dönemde satılmamış yalnızca değer düşüklüğü tespit edilmiş. Sonraki yılda değer düşüklüğü ortadan kalkmış düz mantık yaptım. İlk kayıt olarak 654 karşılık gideri borçlu 119 menk kıy Değ düş alacaklı. Sonraki dönemi de 119 menk kıy değ düş borçlu 644 konusu kalmayan karşılıklar alacaklı olarak kayıt ettim. -
Ticari isletme isletme amaciyla vakif kurulmaz o kollektif komandit sirket olur @paretooptimal