GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI DENETÇİ YARDIMCILIĞI
-
SIRALAMA
1.@genclerbirlikli -83
2.@pow3rtech -81
3.@E-M-Z -80
4.@iyilerindostu -77
5.@brzezinski -77
6.@erdemsrc -76
7.@onrtms -76
8.@nilayfb -76
9.@SeydiAliReis -75
10.@McReseko -75
11.@tuntirikos -74
12.@robinson1 -74
13.@satrab -73
14.@luthor -73
15.@yldzkrc -73
16.@poli -73
17.@demmahum -72
18.@Sirius -71
19.@Buhara -71ARKADAŞLAR PUANINIZI BENİ ETİKETLEYEREK YAZARSANIZ KARIŞMADAN BİR LİSTE ÇIKARTIRIZ
-
@brzezinski iktisadi amaçtan kasıt ne olabilir hocam örnek verebilir misiniz? mantığı oturtamadım hala bu konuda
-
@brzezinski ama vakıflar iktisadi amaçla kurulabilir hocam, bundan dolayı da iktisadi işletme işletmek amacıyla kurulabilir anlamı da çıkar.. Vakıfların kuruluşunda amaç konusunda sınırlandırma yoktur, bu yüzden pek tabii iktisadi işletme işletmek amacıyla da kurulabilir.. Dediğiniz konuda ise, şirket kısstasına girmesi için kazanç paylaşma amacı olmalı, o seçenek kazanç paylaşma amaçlı kurulabilir deseydi tamam derdim ama bu haliyle hayır, bence cevap bu olamaz
-
Vakfin amac mevzusunda kanunda kisit var hukuka aykiri konusu imkansiz olamaz neyse vakif ticari isletme isletebilir ama İsletme isletmek amaciyla kurulamaz kanun bu tuzel kisilikleri ticaret sirketi olarak almis tartisilacak bise görmüyorum.. @satrab
-
@paretooptimal vakıflar ticari işletme işletmek amacıyla kurulamaz fakat farklı bi amaç belirlemiştir ve bu amacına ulasmak için ticari faliyette bulunabilir diye biliyorum hocam
-
@coopdefood anladım hocam teşekkür ederim kibarca cevap verdiğiniz için
-
@luthor 72
-
rica etsem biri bana sınav kitapçığını pdf olarak atabilir mi? şimdiden teşekkür ederim... us.39@yandex.com
-
@brzezinski hocam tabiki amaç konusunda sizin yazdığınız gibi genel kısıtlamalar var, ben onları görmezden gelerek yazmıştım ama madem öyle tamam hata bende diyorum ve mesajımı baştan yazıyorum
Medeni kanun madde 101:
"Cumhuriyetin Anayasa ile belirlenen niteliklerine ve Anayasanın temel ilkelerine, hukuka, ahlaka, milli birliğe ve milli menfaatlere aykırı veya belli bir ırk ya da cemaat mensuplarını desteklemek amacıyla vakıf kurulamaz."Burada vakfın ticari işletme işletmek amacıyla kurulamayacağına dair bir ibare gösterir misin hocam? Ya da herhangi bir kanunda herhangi bir yerde bu konuda bir hüküm, yanlış anlaşılma olmasın öğrenmek için soruyorum..
Kitaplarda okuyarak öğrendim ben vakıfları, kanundan değil.. E kitaplarda da iktisadi işletöe işletmek amacıyla kurulamaz yazmadığına göre kanuni bi temel bulmam gerek ki eksik olduğum noktaları çalışıp tamamlayayım -
SIRALAMA
1.@genclerbirlikli -83
2.@pow3rtech -81
3.@E-M-Z -80
4.@iyilerindostu -77
5.@brzezinski -77
6.@erdemsrc -76
7.@onrtms -76
8.@nilayfb -76
9.@SeydiAliReis -75
10.@McReseko -75
11.@tuntirikos -74
12.@robinson1 -74
13.@satrab -73
14.@luthor -73
15.@yldzkrc -73
16.@poli -73
17.@demmahum -72
18.@kizilderili -72
19.@Sirius -71
20.@Buhara -71ARKADAŞLAR PUANINIZI BENİ ETİKETLEYEREK YAZARSANIZ KARIŞMADAN BİR LİSTE ÇIKARTIRIZ
-
@luthor 72
-
@brzezinski parça parça mesajla uğraşmayalım dağınık olmasın şöuşe toparlayalım,
Medeni kanunun tüzel kişiler ile ilgili hükümleri, hukuka ve ahlaka aykırı olan kişi ve mal topluluklarının tüzel kişilik kazanamayacağını söyler..
Medeni kanunun dernek hükümleri, kazanç paylaşma amacı ile dernek kurulamayacağını söyler, burada hemfikir miyiz hocam?
Medeni kanunun vakıflarla ilgili hükmünü 101. madde aynen atıyorum
"Cumhuriyetin Anayasa ile belirlenen niteliklerine ve Anayasanın temel ilkelerine, hukuka, ahlaka, milli birliğe ve milli menfaatlere aykırı veya belli bir ırk ya da cemaat mensuplarını desteklemek amacıyla vakıf kurulamaz."
Vakfın kuruluşunda iktisadi amaç, iktisadi işletme işletmek amacıyla ilgili bir yasaktan bahsetmez.. Bizim vakfın iktisadi amacı olabilir diye öğrendiğimiz şey, dernekte böyle bir kısıtlama varken vakıfta kanunun bu tarzda bir kısıtlama getirmemesinden kaynaklanır.. Dolayısıyla zaten kanunun vakıfla ilgili iktisadi amaçla kurulabilir diye bir hüküm özellikle belirtmeme nedeni budur, biz burada medeni hukuku ilk öğrenirken öğrendiğimiz terimler sayesinde bu anlamı çıkarırız, yani kanunun evleviyetle uygulanması olsun, zıt kanıt olsun vs vs.. Eğer kanun, vakfın kuruluşunda yasak olan alanları "Cumhuriyetin Anayasa ile belirlenen niteliklerine ve Anayasanın temel ilkelerine, hukuka, ahlaka, milli birliğe ve milli menfaatlere aykırı veya belli bir ırk ya da cemaat mensuplarını desteklemek amacıyla vakıf kurulamaz." şeklinde belirttiyse, biz buradan bu hükümler dışında bir amaçla kurulabileceğini anlarız..
Diğer yandan vakıflar kanununa da bakarsanız orada amaçla ilgili hiçbir hüküm geçmez..
Şimdi tezinizi bana bir kısmı bu tarz yorumlara dayalı olan ders bilgileri dışında kanuni olgularla desteklerseniz memnun kalırım hocam, yanlış bildiğim yerleri düzeltmem gerek
-
SIRALAMA
1.@genclerbirlikli -83
2.@pow3rtech -81
3.@E-M-Z -80
4.@iyilerindostu -77
5.@brzezinski -77
6.@erdemsrc -76
7.@onrtms -76
8.@nilayfb -76
9.@SeydiAliReis -75
10.@McReseko -75
11.@tuntirikos -74
12.@robinson1 -74
13.@satrab -73
14.@luthor -73
15.@yldzkrc -73
16.@poli -73
17.@demmahum -72
18.@kizilderili -72
19.@wilfried -72
20.@Sirius -71
21.@Buhara -71ARKADAŞLAR PUANINIZI BENİ ETİKETLEYEREK YAZARSANIZ KARIŞMADAN BİR LİSTE ÇIKARTIRIZ
-
Hocam oncelikle su var yazdiklarinizdan coguna katiliyorum şu var ki katilmadigim ve anlatmak istedigim vakiflar birden fazla amacla kurulabilir iktisadi de olabilir ama burda iktisadi olabilir diye salt ticari İsletme İsletme amaciyla kurulabilir diye dusunuyorsunjz sanirim bn de gerek daha önceki bilgilerimle gerek kisa bir google da baktim kisa bir arastirma yaptim . Ondan zaten yukarda yzdim bilgileri . hocam sorularda kelime oyunlari olur orda baska bir tuzel kisilik olan kollektif ve komandit sirketler icin olan bilgiyi vakiflarin diye koyulmus zaten Çoğu hukum sorusu böyle tarzda soruluyor. Zaten dediginiz gibi kanun her seyi yazmaz zit anlamindan da bulunuyor cogu zaman .. Bu konu cok uzayip da diger arkadaşlari da ve sizi de germek istemem itirazinizi yine yapiniz siz yine hayirli aksamlar
-
@luthor 70. Baraj 70e düşermi sizce. Ben düşmeyeceği kanısındayım
-
@satrab hocam sizi etiketlemeyi unuttum yazida
-
SIRALAMA
1.@genclerbirlikli -83
2.@pow3rtech -81
3.@E-M-Z -80
4.@iyilerindostu -77
5.@brzezinski -77
6.@erdemsrc -76
7.@onrtms -76
8.@nilayfb -76
9.@SeydiAliReis -75
10.@McReseko -75
11.@tuntirikos -74
12.@robinson1 -74
13.@satrab -73
14.@luthor -73
15.@yldzkrc -73
16.@poli -73
17.@demmahum -72
18.@kizilderili -72
19.@wilfried -72
20.@Sirius -71
21.@Buhara -71
22.@orhanbencegay -70ARKADAŞLAR PUANINIZI BENİ ETİKETLEYEREK YAZARSANIZ KARIŞMADAN BİR LİSTE ÇIKARTIRIZ
-
@brzezinski hocam estağfurullah, ne gerginliği, gergin olsam bile size değil ne şartlarda ders çalışmaya çalılıyorum herşeyden fedakarlık edip bir bilseniz, ama üstüne tutup da böyle basit bir soruda böyle hata yapmak benim zoruma gidiyor, bu soruyu hazırlayan bir üniversite hem de benim mezun olduğum üniversite, ayıptır yani, muhasebede de hatalı olduğuna adım gibi emin olduğum 2 soru var yukarda açıklamaya çalıştım, böyle sınav yapılmaz yahu.. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur, kırmadım umarım hocam, size değildi sitemim, üniversiteyeydi
-
70 @luthor
-
Dogrudur haklisiniz gercekten zor ve sancili surecteyiz kimimizin daha da yuku fazla oluyo bu konuda bunu her zaman unutmamak gerek . Gazi gibi okuldan mezunsunuz bi de böyle mevzu olunca gazisemden kaynakli valla ne deseniz haklisiniz bn de siyasal mezunuyum komsu sayilir gaziye ordakiler de böyle yapsa bn de dert yanarim yalan yok yok hocam ne kirginligi estagfurullah olur bu süreçlerde hepimiz bazen adrenalin yuksek oluyor istemeden doğaldir bu hayirli aksamlar dilerim hakkimizda hayirlisi olsun