Spor Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı 2017 (15 Kişi)
-
@sylmz LM'i karıştırmaya hiç gerek yok..Soru cümlesinde verilen bilgi zaten ekstra..Maliye politikası çarpanı: (ke.h) / (h+ke.b.k) burada ''b'' düşükse zaten maliye politikası etkilidir..Fakat çarpan değeri azalırsa IS dikleşecektir buna rağmen maliye politikası etkin olmayacaktır..Para politikası çarpanı ise: (ke.b) / (h+ke.b.k) görüldüğü gibi b düşükse para politikası hasıla üzerinde etkili olmayacaktır yani A şıkkı doğru..
-
@Del-Piero Hocam A seçeneğide doğru.
B seçeneği de doğru ama ben size anlatamadım -
@orhangencebay itiraz sonucunuz size nasıl bildirildi acaba?
-
Ben soruyu şu şekilde düşündüğüm için yanlış olduğuna kanaat getirdim:Yatırımın faiz esnekliği düşükken maliye politikası daha etkindir demiş.Yani IS in görece dik olduğu durum.B şıkkında da IS in tam dik olduğu durumda maliye politikası daha etkindir demiş.Ben B şıkkındaki daha etkindir ibaresini soruda verilen önermeye nispeten kullanıldığını düşündüm.Ancak para politikasına nispetle daha etkilidir demiş sanırım.Aslında yine yanlış değil düşününce evet daha etkindir ama belkide tam etkindir cevabını kabul ettiler.
-
@luthor aynen hocam bende hem tam etkindir hemde daha etkindir soruya gore iki seceneginde doğru olduğunu düşünerek b seçeneğinin de doğru olduğunu düşünuyorum
-
@sylmz ''b'' düşük iken IS görece diktir(soruda belirtildiği gibi),B şıkkında tam dik olmasından bahsediyor bu durumda b'nin düşük olmasının yanında çarpan da sıfırdır yoksa IS başka türlü dik olmaz..Çarpan düşük veya sıfır olursa da maliye politikası etkili olmaz..yani 'IS dikleşti diye her durumda maliye politikası etkindir' diye bir şey yok..Neyse içine sinmeyen itiraz edebilir tabi ki hocam,takdir sizin artık..
-
@Zyn1308 henüz cevap yok
-
@del-piero katılıyorum yatırımın faize duyarlılıgı düşük olduğu durumu sormuş soruda 0 olduğu durumu degil sonucta arkadaşlarında şıklar arasında ikilemde kaldıklarında bu durumu göz önünde bulundursalardı keşke
-
@pawnex, içinde söyledi: Spor Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı 2017 (15 Kişi)
Bide soruda iki şık doğru demeyi unutmayalım gidip o şıkkı yanlış saymasın sonra sınırdan geçenler şoka uğramasın
Arkadaşımızın dediği gibi itirazlarınızı yaparsanız çünkü iktisat da 12 doğruyla sınırdayım. Mağduriyetlerinizi giderirken yeni mağduriyetler yaratmayalım. Iyi akşamlar herkese.
-
@deftoness hocam a seçenegide kesin doğru soru iptal edilir herkesin doğru sayılır
-
@sylmz Öyle kabul edilirse sıkıntı yok hocam ben b şıkkıyla doğru saydım çünkü o soruyu.
-
Kota tarife sorusuna itiraz edecek arkadaşlar, dilekçeye B şıkkının doğruluğu kabul edilmekle birlikte gibisinden bir cümle koyarlarsa iyi olur
-
ıs lm sorusu a ve b şıkkı doğru bence posta ile itiraz edebiliyormuyuz bi arkadaş bana yardımcı olsun lütfen
-
@iso22 posta ile itiraz ediliyor dilekçe yazıp göndermen yeterli
-
İtirazlar ayın 28 i 18:00 kadar. Güzel kanıtlar buluruz.
-
Muhasebeedeki ilke sorusunda cevap önemlilik olmuyacak mi? Fikri olan var mi
-
Arkadaşlar bu meslek hakkında mevzuatta yazanlar dışında bir bilgisi olan var mı?Turne süresi ;iş yükü veya herhangi bir farklı bilgi?
-
@buhara fifo yu değiştirme sorusunu dip not da belirtmeyi diyorsan eğer tutarlılık olacak o sıkıntı yok onda
-
@beşiktaş1903 Dipnot görünce önemlilik yapmıyor muyduk.. 2 sene önce kpssye başlarken duymuştum öğrenmek için soruyorum, itiraz edecgmden değil
-
@buhara eğer bir sistemi uygulamayı değiştiriyorsan fifo dan lifo ya ya da reeskont hesaplama vb. gibi bunun dip not da belirtilmesi tutarlılık kavramı gereğidir. Gene kavramın özelliklerine bir bak sen tam anlamıyla otursun kafanda.