Vakifbank müfettişlik
-
Tamam hocam çok teşekkür ederim. Temel kuralları gözden geçiririm o zaman yeterli olur genel yetenek ve ingilizcede kendime güveniyorum pek elendiğim olmadı. İktisat ve muhasebe kasayım o zaman çünkü end mühendisliğinde alanlar bunlar.
-
@illedekamu Rica ederim:)Ben de ingilizcede kendime güveniyodum ama 21 doğruda kalmıştım.Diğer banka sınavlarından daha zor vakıfbankın ingilizce sınavı
-
https:// www. investopedia. com/articles/economics/
Buradaki ekonomi ile ilgili makaleler İngilizce için faydalı olabilir dostlar. -
@bonus hocam denizli samsun kocaeli izmir dyarbakır erzurum gibi illere alındı baya ama istanbul ağırlıktaydı tabi
-
@dikey gorev yerı olarak yazdım zaten maas olarak ise 2000 cıvarı olur ancak istanbulda görev yaparsan bunun yaklasık 400 tl fazlasını dusun ve 3 ayda bir cift maas yılda bır 3 maas temettu ve performans ikramıye vb tabı ayrıca buyuksehirler için 14 tl yemek parası gunluk verılır diğer iller 13 tl dıye biliyorum
-
Maaşi uzm yard icin net 1980 filan alirsiniz. Vergi dilimiyle yilnsonuna doğru 1600 filan gorurseniz sasirmayin. Cift maas lafını kim cikariyo onu da anlamiyorum . 3 ayda 1 cift maas almiyosunuz . Ikramiye aliyosunuz o da 1600 filan lira net. Senede 2 kez mudurunuzun takdirine göre performans alirsiniz 400 alan da oluyo 1200 alan da. Yemek karti 13 -14 lira gunluk. Is yogun ve stresli . Saat kavramı yok ne zaman biterse o zaman cikarsiniz. Subedeyseniz iyce gec çıkarsıniz . Mudurlukte iseniz biraz daha rahattir subeye gore.
-
@msş Merhaba maaş 2000 lira mı uzman yardımcılığında
-
@betbet19, içinde söyledi: Vakifbank müfettişlik
@abba10 hedefniz guy mu olmaktı küiük hedefler koyuyosunız anlaşılan
Burda polemiğe giremicem sizinle.Evet hedefim guy olmaktı, devletin önemli bi saç ayağı olan vergi alanında çalışmak millete hizmet ettiğimi psikolojik olarakta hissetmekti.Bankada uzman yardımcı olarak kalmak bana bunları sunmamanın yanında hayata olan bakış açımla örtüşmüyor, kısa bir sürede olsa ekmeğini yedigim yer için bankacılığa dair diğer özel sebebleri Burda sıralamanın doğru olmadığını düşünüyorum zaten işe girildikten yaklaşık 1.5 ay sonra kararınızı daha iyi verirsiniz @paretowilfredo zaten gerektiği gibi açıklamış.
-
@summer net maaş mu ama bunun yanında cıft maaş ıkramıye performans falan var yanı yılda ört 2700-2800 elıne geçer
-
katılmak istedim ama istanbul ve ankara'da açıldığını görünce lanet ettim. girecek arkadaşlara başarılar.
-
Merhaba arkadaşlar, ben de bu sınava hazırlanmaya başladım. İlk kez gireceğim. Alanıma iktisat haricinde pek güvenmiyorum ama 2 aylık süre yeni mezun birine göre toparlamak için ideal gibi geldi. İngilizceme ise güveniyorum hedefim 35 ve üzeri. Tabi herkes zaman kısıtını belirtmiş, o yüzden bol bol çözmeye çalışacağım. Bir de merak ettiğim konu, herkes alanın iyiyse ingilizceden kalsan da çağrılıyorsunuz demiş, bunun tam tersi mümkün mü? Son olarak, başka bir forumda kazananların puanlarına baktığımda 6,19,20 gibi puanlarla uzmanlığa yerleşenler olduğunu gördüm. O yüzden çalışmayı ve ümit etmeyi hiç elden bırakmamak lazım.
-
arkadaşlar geçen sene mülakat aşamasında elenmiş birisi olarak size elimden geldiğince bilgi vermeye çalışacağım.
sınav çok zor bir sınav değil. kpss'ye hakkını vererek çalışan kişi gayet rahat yapar sınavı. sınavın en önemli kısmı ingilizce ve genel yetenek kısmı. ingilizce sınavı yds ayarında genel yetenek kısmı gayet kolaydı. ancak bu kısımda az süre veriyorlar, soruları ucu ucuna yetiştirebiliyorsunuz. ben geçen sene 40 soruluk ingilizce kısmında 37 doğru yapmıştım.genel yetenek kısmım da gayet iyiydi ancak alan kısmım iktisat haricinde ortalamaydı. yani ingilizceden 30'un üstünde yaparsanız alan kısmında da ortalama bir şeyler yaparsanız büyük olasılıkla mülakata kalırsınız.
sınavı geçtikten sonra son 3 aşama var son aşamaya kadar eleme olmuyor ilk aşamada evinize iki tane müfettiş geliyor. bize gelen müfettişlerden birisi kıdemli iken diğeri de 2 sene önce işe başlamıştı. evde 1,5 saat kadar oturmuşlardı. bu sürede sizi tanımaya yönelik sorular soruyorlar birkaç tane form dolduruyorsunuz ve eğer evde aile bireyleriniz varsa onlara da sizinle ilgili sorular soruyorlar, müfettişlik mesleğini anlatıyorlar. sizin işle ilgili sorularınız varsa da gayet açıklayıcı şekilde bilgiler veriyorlar. genel olarak sohbet aşamasında geçiyor bu aşama heyecan yapmanıza gerek yok rahat olun. sohbet sırasında sürekli verdiğiniz cevapları not alıyor müfettiş. müfettişler odanıza girip inceleme falan yapmıyorlar salonda oturuyorlar. ben müfettişleri günlük kıyafetlerimle karşılamıştım siyah bir gömlek ve kot pantolon giymiştim takım elbise giymeye gerek yok. burada bence bu işi gerçekten isteyip istemediğiniz ölçüyorlar, önemli bir aşama gibi görünmese de dikkatli olmak lazım.
bundan sonraki aşamada istanbul'da oluyor. bu aşama da geçen sene kendi içinde 3 aşamadan oluşmakta idi. ilk aşamada grup olarak bir aktivite yapıyorsunuz, 30 dakika civarı sürüyor. ikinci aşamada vakıa çalışması var 1 saat kadar sürüyor. son aşamada da ik yetkililerinden birisi ile bir canlandırma yapıyorsunuz. grup mülakatının içeriğini tam hatırlamıyorum ama çok da bilmeniz önemli değil. grup mülakatında sizin takım çalışmasına uygunluğunuz ölçülüyor. grup mülakatında başkalarının sözünü kesmemeye çalışın, göz teması kurun ve çok gerginlik yapmayın grup içinde. ik çalışanı ile olan aşamada iş arkadaşınızla bir anlaşmazlık yaşıyorsunuz ve bunu çözmenizi istiyorlar burada ik çalışanı sorun yaşadığınız arkadaşınız oluyor ve onunda sorununuzu çözmeye çalışıyorsunuz. burada dikkatli olmanız geren olay şu : sizi ev ziyareti yapan müfettiş de orada sizi izliyor yani ev ziyaretinde vereceğiniz cevaplar tutarlı olsa iyi olur.
son aşamada vakıfbank yöneticileri ile mülakata giriyorsunuz. kurulun önüne bundan önceki aşamalarda ev ziyareti yapan ve sizi izleyen müfettişin hazırladığı rapor gidiyor ve bu da oldukça belirleyici oluyor. benim mülakatım 10-15 dakika arası sürmüştü ve teknik sorular sormuşlardı.
ev ziyareti aşamasında müfettiş, uzmanlık ya da iç kontrolörlük isteyip istemediğinizi soruyor. burada eğer istiyorsanız kesinlikle istediğinizi söyleyin ve gerçekten istekli bir şekilde söyleyin bu çok önemli. ben çok istekli olmayan bir şekilde uzmanlık isterim demiştim ve son aşamada kuruldan birisi uzmanlığı neden istemiyorsun diye sormuştu. ben de halihazırda bir özel bankada mt olarak çalıştığım için uzmanlık istemediğimi söylemiştim olacaksa müfettişlik olsun dedim.
eğer uzmanlığı ya da iç kontrolörlük istediğinizi belirttiyseniz müfettişlikten elenirseniz istediğiniz birimden doğrudan teklif ediyorlar ve işe başlıyorsunuz. eğer sınavda ingilizce barajını geçememiş ve alandan iyi yapmışssanız uzmanlık mülakatına çağrılıyorsunuz ancak burada ikametgahınız önemli,bir arkadaşım muğla'da yaşıyor ve iyi bir puan almasına rağmen uzmanlık mülakatına çağrılmamışken istanbul'da yaşayan bir arkadaşım istanbul için mülakata çağrılmıştı. bu mülakatta arkadaşımdan duyduğum kadarıyla çok zorlamıyorlarmış birkaç kolay soru sorup bırakıyorlarmış.
maaş konusuna gelirsek: müfettişler ikramiyelerle harcırahlarla çift hanelilere yakın maaş alıyorlar diye duydum. uzman yardımcıları da 2500 civarı alıyorlar diye biliyorum. tabi burada dil tazminatı, spk lisansı da önemli.
-
@pantheon1 hocam gecen seneki puanlamada ingilizceyi katmamislar. Sadece baraj olarak kullanmislar. Ingilizce ve genel yetenek ayni sinavda oldugu icin ingilizceden 28i gecip, genel yeteneğe daha fazla zaman ayirman lehine olabilir. Hee bu sene gidip puanlamaya ingilizceyi de katarlar onu bilemem.
-
@armindo Baraj olarak da değil hocam başka bir forumda bizzat takip ettiğim bir adam 6 ingilizce ile uzman yardımcısı oldu. Ama sanırım bunun bir ölçütü yok, genel ortalaman iyiyse ingilizce veya alandan 1 alandan barajı geçememen bi sorun teşkil etmiyor gibi. Bakalım, hayırlısı olsun. Siz çalışmalara başladınız mı
-
@pantheon1 sırf buna çalışmıyorum ama bu da radarda tabii uzman için evet baraj yok denebilir. ama müfettiş yrd için bu barajlar olmazsa olmaz ve dediğim gibi ingilizceyi ortalamaya yani nihai puana katmamışlar. Benim ingilizce fena değildi, bir alandan barajı geçemedim ama nihai puanım kötüydü baya. çağıran eden olmadı ikametgaha falan da bağlıymış galiba bilmiyorum
-
@armindo Aynen İstanbul ikameti baya önemli bi faktör olsa gerek. Başarılar hocam:)
-
@officialsecret 140 çağrıldı 35 alindi
-
Bu sefer 160 alınacak diye bir haber okudum. Aslı var mıdır acaba, çok yüksek bir rakam bence. Haber linki de şu: http:// www. kpssrehber. com /kpsshaber-14056-vakifbank-160-personel-alimi-icin-ilan-yayimladi-.html
-
@pantheon1 yok hocak nerde 160 ya . Onlar mulakata kalacak kişi sayisini toplamis kendilerince spekulasyon yapıyorlar en fazla 40-50kisi alırlar
-
Millet listeye giren çok elzem bir durum olmadıkça muhakkak teftiste olmasa bile başka bı alanda değerlendirilir. Siz gayret edin çalışın, emin olun hakkınızı alırsınız. Kolay gelsin herkese ..