2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları
-
şuraya uzunca bi yazı bırakıp bu forumu terk etmeye geldim. ilan geldi servis mi aman uzak durun aman şöyle kötü meslek zaten parası ASGARİ ÜCRET yazmayın sakın diyenler çıktı akabinde sınava 65000 kişi girdik çoğunluğu servis görevlsi için başvuranlar oluşturuyordu. sınav açıklandı bu defa o kötüleyen ama başarız olan arkadaşların zaten sınavda kimin kazanacağı belliydi demeleri yükselmeye başladı yazılı sınav ya allah aşkına senin 8-9 ingilizce netine benim 30 netim vardı. hadi bu da geçti zorlu süreç başladı burda aylarca konuştuk bekledik sınav açıklandı elenenler yine başladı zaten başka b işe yaramayacağınız için alındınız zaten yorucu zaten sıkıcı ya pardonda yıllardır çektiğimiz bu kpss stresinden daha mı kötü hem ders çalışıp hem strese girip hem bi gelir elde etmiyorken sadece sabah8 akşam 7 çalışı ayrıca para kazanmak mı zor geldi kusura bakmayın bu işler armudun sapı üzümün çöpü ile olmuyo benim ilk kpss deneyimimdi kazandım biraz hatayı kusuru kendinizde arayın. üstüne alınması gerekenler yukarıdaözelliklerini saydığım kişiler arkadaşlar hepinizin yolu açık olsun. ama bu kadar saldırgan ve kötü kalpli olmaktan vazgeç,n. kazanan arkadaşlarla antalyada görüşmek üzere.
-
Bu ışı kötuleyenler buyursun akşama kadar ırgat gıbı çalışıp cumartesı ler dahıl asgarı ucret bıle alamasınlar da ondan sonra konuşalım bu sözlerım ıçerıdekı arkadaşlara kazanamayıp kötuleyenlerı çokta cıddıye almıyorum kaybetmenın verdığı bır kın durumu var bu ışın ıçınde olup kötuleyenlerın şube profılı yuzde 90 yoğun şubelerdır bu arkadaşların amaçları yan gelıp yatıp para kazanmak olduğu ıcın zıra kpss mantığının temelı de bu bıraz çalışmak ınsanlarla muhatap olmak falan canlarını sıkıyor beğenmıyorlar kötuluyorlar doğal olarak ama kazanan ınsanlara gıtme dıyecek kadar ışınden nefret edıyorsan orada senı kım zorla tutuyor ıstıfa et arkadaşım en azından arkandan gelecek bır yedek kazanan arkadaşa yer açılır belkı o daha çok severek yapar bu ışı ben bankanın yerınde olsam bankayı bu kadar kötuleyıp kurumsal kımlığe zarar veren çalışanları tespıt edıp gereğını yapardım hadı dışarıdan bırı bunu yapar da kendı çalışanın senı kötuleyınce bu kadar hatta eğıtımıne bıle gıtme dıyınce ınsan bı dur dıyor orada ınsan bıraz utanır 3 ayda bır çıft maaş alabıleceğın aşağı yukarı aylık temettu harıç 3000 cıvarı bı gelırının olacağı ıstedğın özel hastanede sıra beklemeden ucretsız tedavı olabıleceğın bır özel sağlık sıgortası olan 300 lıralık alışverış ve yemek kartı olan bır statusu ve toplumda saygınlığı olan bır mesleğı beğenmıyorsan asgarı ucret bıle vermek ıstemeyen sıgortayıı bıle tam gun yatırmak ıstemeyen özel sektörun para göz patronlarıyla muhatap olabılırsınız kımse sızı o konuda tutmuyor...Son olarak ış yoğunluğu şubeden şubeye değışır bır şubeye verırler senı benım dıyen memurdan çok daha fazla rahatın olur neredeyse batak atacak kıvamda olursun o şubede ama başka bır şubeye verırler tuvalete gıdecek vaktın bıle olmayabılır burası bıraz şans ışı ama neresı olursa olsun şukretmek lazım 4 yıldır sınav mulakat surunen aynı zamanda özelde çalışan bırıyım neresı olursa olsun severek yaparım kendı adıma kazanan herkese tebrıkler....
-
@gökalp hocam bir sey sorcam bi takım elbisem var takım elbise ve gömlek için ne dersin tek renk mi olcak düz mecburi mi gömlek alim dedi satıcı banka sadece beyaz ve lacivert mavi dedi
-
Arkadaşlar Türkiye'nin en iyi şirketlerinden birine girdiniz bunu az da olsa mülakatlarda anlamışsınzdır. Oryantastonda tam manasıyla anlarsınız. Kariyer yapmak tamamen sizin elinizde.
-
Bazı arkadaşların dedikleri çok carpitiliyor...
Ama her başlıkta oluyor heralde elemelerde birkaçı ya mesleği ya da kazanan çoğunluk hakkında eleştirel şekilde yazıyor. Haklı oldukları nokta var bir kaç tane ama.
Ayrıca kimse kabullenemiyor ama görmeliyiz ki geçen sene ilan bekleyenlerden bugün itibariyle daha fazla beklemiş olmaya başladık. İlan yoksa kadrolasma ihtimali de yok.
Açıkçası 2bin 3 bin kadro ilanı da olsa yetmez emin olun kpss ye girip ilk 5 binde olan en azından diyim bakın "en azından" uygun kadrolara yerleşmeyi en en hakedenlerden. Peki madem ama kadro yoksa ömür sonuna kadar nasıl bekleyeceğiz? Şahsen elimdeki puanların son kullanma tarihi dolduğunda (2019 kpssAya kadar) artık özel sektörden önce banka sınavları için ayrı bir çalışma yöntemi deneme gibi bir planım var.
Bu arada servis kısmı gerçekten bir süre sonra zorluyor, bunu iyiniyetle söyleyenlere kızmayın artik. Bunda bir şey yok. Ama %10.9 işsizlik oranı olan ülkemizde bir kamu bankasına girdiğiniz için sevinmekten geri durmayın. 60bin başvuru oldu ve sonunda yerleşen siz oldunuz. Gerçekten özel sektörde çalışmaya göre çok şanslısınız. Yükselme şansı da var. Hakedip girenler için ben bunları yazmak istedim.
Genelde sürekli elenme duygusunu tadanlar için referans kısmı artık dayanma gücü vermiyor, burada sitem ediyorlar. Hakkıyla giren kesinlikle üstüne alınmasin. Sırf cevap vermek için üye oluyorsunuz yapmayın bence. Olumsuz her yorumda art niyet de aramayın. Ben bu olumsuzluklara rağmen başvurdum, mülakatta başarısiz oldum. Ve yine de üzülüyorum. Hala o %10.9un içerisindeyim. Belki de çıkarıldım, iş arıyor gozukmedigimden.
-
Arkadaslar benden size tavsiye sigara icenler 6 paket sigarasini alsin oyle gelsin otele oralarda bulunmuyor.
-
@duranvarlık cok calistim ben o otelde oyle Istanbuldaki Hilton gibi dusunmeyin sehir oteli degil market falan bulmak zor olir alin oyle gelin sigaranizi
-
@duranvarlık vardır be hocam ben de Antalya'da otellerde çalıştım çokça yürüme mesafesinde olur genelde.
-
@casus666 çoğul eki ile konuşmuş olman bana da cevap verdiğini gösteriyor. neyse uzatılacak bir şey yok burada yazılanların hiç birisi bana yönelik olmadı zaten tek bir kelimeyi üzerime alınmadım.
-
Arkadaşlar eğitime başladığımız gün yani 2 Nisanda maaş yatacak mı ya da geçici yardım vesaire olacak mı? Bilgisi olan cevap verirse sevinirim.
-
arkadaşlar 5 yıldır bu süreçlerden geçen bir insanım.başta bankacılık hiç düşünmüyordum bile ama işsizliğin ne olduğunu en iyi bilenlerden birisiyim . bir bayan olarak hamallık bile yaptım. ama hep sabrettim, şükrettim ve dua ettim. en güzel şeyler sabırdan, şükürden sonra geliyormuş... kaybeden arkadaşlar asla üzülüp isyan etmesin bunda da bir hayır vardır deyip pes etmesinler.
-
Arkadaşlar kuşkusuz iş temposu yoğun olacak fakat ben aynı zamanda yüksek lisans da yapmak istiyorum. Bu mümkün müdür ?
-
@bizedemilololo hemen yatmiyormus nisanin ortalarina dogru yatacakmis
-
@meltem_90 Teşekkürler.
-
Kazanan Arkadaşlar Hepiniz İçin Hayırlı Olsun. Bankacılık zormuş diye eğitime katılmayı düşünmeyen arkadaşlar, işsizlik daha zor bunu unutmayın. Eğitimde başarılar... Sizden ricam biz yedeklerın alınıp alınmayacagını, alınacaksa en fazla ne kadar süreceğini, bir de yedekler sadece tercih ettiği iller için mi değerlendirilecek bunları bizim için sorar mısınız?
-
@mhd sorariz hocam bilgi verirlerse yazariz
-
@ceska otelden cikmak mesele dostum zaten gloria yanyana 3bagli otel skinti yani
-
Arkadaşlar 1 hafta geç başlamam getekiyor.Bu duruma anlayış gösterilir mi?Benzer durumda olan var mı aramızda?
(Ayın 9 unda başlayacağımızı düşünerek geç başlamam gerekiyor diyorum.Zaten 1 hafta falan süre verilirse benim için problem kalmıyor) -
arkadaş egitim sürecinde YEDEKLERİN durumu hakkinda bilgi alabilirmisiniz
-
@luthor hocam bu hafta sgk açıklanır sen antalyada iken, orada tatilini yapar gelirsin kazanırsan dert etme bu kadar