2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları
-
@vedhab bilgilendirme icin cok sagol dostum.siz yazdikca bizde biraz olsun rahatliyoruz
-
@duranvarlık rica ederim kardeşim ne demek
-
@keciburcu bende sizin gibi pantolon ve uzun ceket tercih ettim hocam boyum biraz kisa oldugundan da ayakkabinin topuk boyunu biraz uzun aldm.
-
birde şu ütü sorununa tam çözüm bulsak cok iyi olur acaba otelde bize bu konuda yardimci olurlar mi
-
@hilalp hiltonda var diye biliyorum
-
@lessismore konut kredisinde ekspertiz degerinin banka en fazla %80'ini veriyormuş onu sordular.
-
@hilalp facede yazmışlar varmış
-
Komisyondakilerin davranislari nasil
-
Arkadaşlar sizce cari açık karşısında ne tür politikalar uygulanmalı ?
-
@hayal9 üretici desteklenmeli, ithalat azalirsa büyük katkısı olacaktır. Tabi bu benim fikrim. Daha bilgili arkadaşlardan da dinleyebilirsek iyi olabilir..
-
@hayal9 ihracaatın artması ithalatın azalması gerek.. İhracatın artması yerli paranın değerinin azalması gerekir.. Şöyle düşünün yabancı 1 dolar veriyor 3 tl ediyor değeri azaldığında ise 1 dolar 4 tl ederse yabancı daha çok mal almak ister.. Bu sebeple yerli paranın değerinin azalması için faizler düşürülmeli böylelikle doların değeri yükselir.. Yabancı daha çok mal ve hizmet talep eder bizim ihracatçılarda daha çok satmak istsr tabii.. Faizlerin düşürmekte öyle kolay değil.. Çünkü cari açık sıcak para ile finanse edildiğinden faizi düşürdüğünüz anda sıcak para kaçar.. Yabancıyı kaçırmadan faizi düşürmek için enflasyonu indirmek gerekir.. Diyelim enflasyon yüzde 10 ise siz faizi yüzde dokuz belirleyemezsiniz.. Çünkü bu durumda enfalsyon elde edilecek faizi tamamen yer.. Enflasyonun üstünde belirleyesin ki elde ettiğiniz karın bir anlamı olsun.. Yani enfalsyon inmeli faizi indirebilmek için.. Enflasyonu indirmek içşn ise tüketimi kısmanız gerek bu da vergileri artırmanız demektir.. Ayrıca enflasyonun yapısal başka nedenleri de var.. Fakat bizim ülkemizde şöyle de bir problem var.. İhracat tamamen ithalata bağlı.. Siz ihracatı artırmak için ithalatıda artırmanız gerek.. Çünkü ihracatı artırmak için daha fazla enerji-hammadde kullanacaksınız enerji ve hammaddede dışarıya bağımlıyız.. İşte bu bağımlılıktan kurtulmak için üretimi artılmalı ArGe dediğimiz araştırma geliştirme yatırımlarını artırmalıyız.. Kısmi olarak savunma sanayinde yaptığımız gibi.. İşte bunlarda yapısal sorunları oluşturuyor
-
@birgarip teşekkürler
-
merhaba arkadaşlar. Bursadan İstanbula otobüs ile gideceğim. Harem otogar mı yakın Dudullu mu ? Ayrıca bu otogarlardan mülakat yerine nasıl gidebilirim ?
-
@ceylan16 harem-gebze minibüsüne binerseniz otelin önünden geçiyor zaten. dudullu hareme göre cok az daha yakın ama öyle minibüs zor eğer otobüs firmanızın servis imkanı varsa yenisahra servisine binin sizi götürür hatta dudulludan yenisahra servis imkanı yoksa kadiköy servisi vardır o e-5 hattından geçiyorsa ona da binebilrsiniz. siz anlatın durumunuzu hilton kozyatagına gidecegim yardımcı olurlar yeri merkezi baya. alternatif olarak aklınızda bulunsun eğer dudulludan taksiye binerseniz 10-15 tl fln yazar. taksici size istanbul turu attırmazsa
-
@zweigstefan çok teşekkür ediyorum hocam
-
İsletme mezunu arkadaslar sizce ne sorarlar
-
@prsnll-adayı-52 teşekkürler
-
@reagan hocam çok güzel açıklamışsınız teşekkürler. Genel olarak sıkı para politikası uygulamak doğru olur diyebilir miyiz enflasyonu düşürmek için ek olarak da yerli hammadde ve enerji üretimini destekleyerek ihracatı arttırmak cari açığı azaltır gibi bir açıklama doğru mudur ?
-
@hilalp hocam benim de boyum kısa.sizin gibi yüksek topuk düşündüm fakat çevremdeki insanlar topuk boyunu fazla abartma diolar. Bilemedim
-
@hazalsule hocam oran analizinden soru gelebilir. Muhasebede amortisman ve muhasebenin temel kavramlarına bakmanızı tavsiye ederim. Ve 2017 ekonomik verileri. Tabi inşallah sorarlar