TEİAŞ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAVI 2018
-
@officialsecret Kaç soru olacak , soruların zorluk derecesi vb. konularda fikri olan kimse yok hocam artık sabah hep beraber göreceğiz. Ben de epey merak ediyorum doğrusu...
-
Hukuk ve Maliye kısımları sonrası genel yorumum gayet kolay bir sınav, süre de fazlaca yeterli.
-
Muhasebe sağlamdı bence. Belirleyici alan olacak.
-
Her alandan 50 soru soruldu, %95 kısa ve salt bilgi sorularıydı geneli rahattı bir kaç belirleyici soru vardı, zaman problemi yoktu, muhasebe bir tık daha zordu diyebiliriz.
Üstat İngilizce şartı koydukları için sınavda çok kasmadıklarını belirtti.
Ek: Dışarıdan ihtişamlı ve ağaçların içindeki o binanın içi gerçekten inanılmaz kötü... o duvarlar neydi ya gözlerin kanadı
-
Sınav sonuçlarını açıklıyorum arkadaşlar.
Başvuran Sayısı: 95
Sınava giren sayısı: 77-
Kategori: 7 kişi : KPSS’den sonra ders çalışmayı bırakanlar : BAŞARISIZ
-
Kategori: 20 kişi : KPSS’den sonra şöyle bi bakanlar : BAŞARISIZ
-
Kategori: 30 kişi : KPSS’den sonra ders çalışmayı bırakmayanlar: Bir sonraki sınava inş.
-
Kategori: 20 kişi: KPSS ve Kurum sınavlarına hazırlananlar: MÜLAKATA GİRMEYE HAK KAZANDINIZ.
-
Kategori: 10 KİŞİ: KPSS VE KURUM SINAVI KASANLAR: Tebrikler, KAZANDINIZ
Artık, siz kendinizi hangi kategoriye koyuyorsanız
-
-
Evet bir sinavi daha atlattik. Vakit Teiaş a teşekkür vakti.
Öncelikle kurum cok hosuma gitti. Başimizdaki müfettişlerin adaylarla ilgilenmesi nasil gecti ve sorular nasildi diye sormaları , konusabildigim kadariyla adayi tanimaya çalışmaları, sinavda sürekli çay kahve dagitilmasi ve haftasonu olmasina ragmen öğle arasi yemek ikram etmeleri takdir edilesiydi.
( Bazi kurumlarda yemek ikramini geçtim, paramizla yemek yedirmiyolardi ama teiaş başka )
Teftiş sinavlarini seviyorum. sinavlarin hep bi ağırlığı oluyo. Başimizda 15 müfettiş vardı sayabildiğim kadariyla.Sorulara gelince , her bir alandan 50 şer soru sormalari ve yeterince süre vermeleri cok iyiydi. Alan sorulari muhasebe hariç zorlayici degildi. Muhasebe de cok zor degildi ama bazi soruları uğraştirdi. Bakalim ınsallah hayirlisi olur.
Alinacak aday sayisinin 2 katini mülakata çagirmalarina da deginmeden edemeyecegim. Gayet yerinde bi uygulama. 4 katina veya kat siniri olmaksizin baraji aşanlara mülakat yapmak hem süreci uzatiyo, hem kurumu hem de adayları uğraştiriyo. Sonuçta Elenen sayisinin fazla olmasi da cabasi.
Sinav çıkışı ne zaman açiklanir diye üstat ile konuşma fırsatim oldu. Sonuçları Nisan ayinda açiklariz çok uzatmayiz dedi . Ama mülakata çağirma süresi biraz uzun olabilirmiş.
Neyse bakalim Hakeden 20 kişi içinde oluruz inşallah . Tabii ki @Keymarsh dostumun kazanmasi dileğiyle . . . Ayrica @brzezinski @pow3rtech diğer forumdan arkadaşlari da mülakatta görmek isteriz
Halkbank teftişte ve burada karşilaştigim arkadaşim sana da selamlarSon olarak şunu da söylemek istiyorum . Sinava kamuda müfettiş veya ayni haklara sahip güzel kadrolarda halen çalişmakta olup da katilanlari görünce gercekten üzülüyorum. Bu kadar doyumsuz olmayin arkadaşlar, işsiz geçirdiğiniz günleri unutmayin . işsizlere de engel oluyosunuz bunu yaparak. Burayi kazansalar eminim yine sinav peşinde koşmaya devam edecekler. Yapmayin böyle şeyler.
-
@shady1 eywallah dostum inşallah bu mülakata da beraber gideriz.. ortak girdiğimiz 4. Mülakat olur inşallah..
-
Muhasebede hangisi özkaynak grubunda değildir sorusu yanlış değil miydi? Sanki 5 şık da 5 nolu hesaptı?
-
Bu arada başarılı olma barajı her bölüm için 30 nete tekabül ediyor(yanlış doğruyu götürüyormuş) ilk 3 ü için makul belki ama muhasebe bu noktada belirleyeci olacak; o kesin.
-
Hukuk maliye ve iktisat soruları ne çok kolaydı ne de çok zordu. Hemen hemen her konudan belirleyici soru sormaya çalışmışlar. Güzeldi..
Muhasebe kısmı süre yönünden sıkıntılıydı. Sınavın belirleyici bölümü muhasebe olacak. Öyle ki maliye ve iktisat bölümleri yarım saat içinde bitirilebilecek oturumlardı.
Kurumun ikramları ve ilgisi çok güzeldi. Yemek olsun , sürekli çay-kahve servisi olsun takdire şayandı.
Sınava katılımda yüksekti bayağı ( Açıkcası her sınava girmeyen 20-30 kişi olunca burada da benzer durum olur diye düşünmüştüm)
Velhasıl,muhasebenin belirleyeceği bir sınav olacak.Hakkımızda hayırlısı..
-
@bytheodoras Hocam 18 kişi mi girmemiş sınava hocam ? Sanki 5-6 kişi girmemiş gibiydi...
-
Dostlar kimsenin dikkatini çekmedi mi yoksa ben mi yanlıs hatirliyorum. Hangisi özkaynak grubunda değildir
Sermaye
Ödenmemis Sermaye
H.Senedi iptal karları
İştirakler yeniden degerleme artislari
Özel Fonlor.
Bunların hepsi Özkaynak hesabı? -
@dellafeu Siklarda odenmis sermaye vardi. Odenmis sermaye diye hesap yok hocam sermaye var sanirim o olacakti.
-
@pow3rtech vay be
-
Teiaş hakkında ben de bir kaç şey yazmak istiyorum. Sınav hakkında bir şey söylemeyeceğim. Çünkü sınavlar biri gider biri gelir... Ancak teiaş gerçekten insana değer veren bir kurum olduğunu bizlere gösterdi. Teftiş başkanı ve müfettiş üstadlar bizlerle neredeyse teker teker ilgilendi. Haftasonu olmasına rağmen yemek vermelerini saymıyorum. Sanimiyeti ve değer vermeyi bizlere hissettirdi. Tüm üstadlar sonuna kadar saygıyı hakediyor. Diğer tüm kurumların da örnek alması gerektiğini düşünüyorum.
-
Kesinlikle. Teiaş'a ve değerli üstadlarına teşekkür boynumuzun borcu. Bizleri germeyen, güleryüzlü, anlayışlı ve çok ilgililerdi. Sınav oluyorken çay ikramı harika detay
-
@Shady1 inşallah dostum ayrica hakikaten teias taki üstadlara cok tesekkur ederiz arkadaşlarin dediği gibi her seyimizle ilgilenip deger verdiklerini gosterdikleri icin herkesin hakkinda hayirlisi olsun hakeden mülakata kalsin
-
Arkadaşlar ne zaman açıklanır ? Duyumu olan var mı ?
-
@gusso teftiş başkanı sınav arasında nisanda kesin açıklarız demişti. Yani haftaya açıklanabilir diye düşünüyorum.
-
@shady1 teiaşta çalışıyorum bizim kurum biraz bonkordur insallah nasip olurda girersiniz