2018 ekonomik krizi
-
@luthor faydalı olacağına bende eminim ama arap ülkeleri bile sırt dönmüştü katara. Neler oluyor anlamadım. Farklı şeyler döndü ama bu süreçte bekleyip göreceğiz. Birileri parayı kırdı.birileri birşeyler elde etti bu papaz meselesi bir anda patlak verdi. Papaz hala ev hapsinde niye atmıyoruz geri içeri. Beynim durdu bir yerde uyuşmuyor birşeyler . Bi bana mı tuhaf geliyor anlamadım.
-
@secret hocam katar Ortadoğu'nun Paris i gibi birsey kişi başı milli gelir 120 bin dolar civarı bizde 20 binlerdw aradaki farkı siz düşünün s. doğalgaz ihracatında birinci o bi de dünyada nükleer silahlanma bu kadar artarken katar ambargo da başarılı olmazdı. Sonra zaten abd silah almayi kabul ettirdi zaten yanlış hatirlqmiyorsam.
-
Aslında abd katar i özellikle iranla yakinlastigi ilişkilerini duzelttigi bi düzlemde terörist gruplara yardım ettiği iddiasıyla zaten sudi ve İran arasındaki qnlasmazliktan(güç mücadelesi) da faydalanarak suudi devletini katar q karsi safina alarak silahı kendisinde alması için tehdit etti ve gayet başarılı da oldu. Sonraki süreçte katar ve abd arasında silah anlaşması imzalandı.
-
@elisa, içinde söyledi: 2018 ekonomik krizi
@secret hocam katar Ortadoğu'nun Paris i gibi birsey kişi başı milli gelir 120 bin dolar civarı bizde 20 binlerdw aradaki farkı siz düşünün s. doğalgaz ihracatında birinci o bi de dünyada nükleer silahlanma bu kadar artarken katar ambargo da başarılı olmazdı. Sonra zaten abd silah almayi kabul ettirdi zaten yanlış hatirlqmiyorsam.
"sözde Paris"idir olacak o.
tamamen doğal kaynak varlığın neden olduğu bir yapay varsıllıktır olan.
gerçekte bir üretim,inovasyon,uzay çalışması ya da benzeri herhangi bir durum nedeniyle oluşmuş bir ulusal varsıllık durumu yoktur.bir de ne Paris ne de yeryüzündeki başka herhangi bir kent. referansımız kendimiz,özümüz olmalı bana göre.
saygılar. -
@k-k hocam yaşam koşulları bakımından paris i demek istemiştim. Üretim konusunda dediklerinize katılıyorum. Bu enerji sonuçta sınırsız değil. Ama referans bakımından elbette hem hukuki hemde ekonomik anlamda referans almamız gereken ekonomiler ülkeler olacaktır eğer geriden geliyorsanız. Tıpkı 1923 te yapıldığı gibi.
-
Ekonomi zor durumda iken yapılan yorumların aksini ekonomi biraz toparlamaya başladığında da yapmak gerek. Katar hamlesi, Merkez Bankası ve BDDK hamleleri belki birazda ülkemizdeki milli duruş sayesinde yine büyük bir kar tanesinin yuvarlanarak daha fazla büyümesinin önüne geçildiğini görmek ülkemiz adına oldukça sevindirici. Doların her geçen gün düştüğünü görmek beni oldukça mutlu ediyor. Şükürler olsun yine bir felaketin üstesinden bir şekilde gelindi gibi görünüyor. Tabi şunu da ifade etmek gerek: Güçlenmeliyiz, daha sağlam olmalıyız, ABD dilediğinde bizi ekonomik otoritesiyle dizginleyememeli. Üretmeliyiz, ihraç etmeliyiz, daha fazlasını, hep daha iyisini, hep daha işlevsel olanı, dönüp arkaya bakmadan hep daha ileriye, daha yukarıda olana uzanmalıyız!
-
Ne yalan söyleyim dolar düştükçe biraz olsun nefes aldığımı hissediyorum kenarda dolarları olanların kur artışı karşısında ellerini ovuşturduğu bir dünya görmek istemiyorum..kendi b..unda bogulursun insallah bir gün amerika
-
Siyasi görüş, düşünce ve eylemimiz ne olursa olsun! Milli sınırlar içerisinde, aynı gemide yer alan bireyleriz. Bu geminin su almasını çoşkuyla karşılayanların, ben gerçekten vatansever olduklarına inanmıyorum ve doğal olarak da onlarla bazı konularda kesinlikle ayrıldığımı ve ortak paydada buluşamayacağımızı belirtmek istiyorum. Ekonomi meselesi partiler, ideolojiler üstü bir mesele. Bu meselede öncelik ülke menfaatleri olmalı. ABD'nin yapığı alçak oyun gösterdi ki, biz henüz çok güçlü ekonomiye sahip bir ülke değiliz. Gerçekten boğazımızdaki düğmeyi ilikledikleri anda terlemeye başlıyoruz. O zaman ne yapmalıyız böyle zamanlarda, bu gemide ülke olarak birlikte batmaya başladığımızı bilmeliyiz. Politik düşüncelerden sıyrılıp, nasıl bu bataktan çıkmalıyız fikrini yoğunlaşmalıyız. Elbette ekonomi siyasetten bağımsız düşünülemeyeceği için makul seviyedeki eleştirilerimizi ekonomik saikleri ellerinden tutan siyasetçilere de yöneltmeliyiz. Ama her şeyden önemli olanın ülkeyi yeniden düzlüğe çıkarmak olduğunu da unutmamalıyız.
-
@antimülakat doların düşmesi güzel bir şey. Hükümetin üzerindeki baskıyı azaltacaktır. Fakat gösterge faizi %27 olmuştu en son gördüğümde. Çok yüzeysel olarak bu faizlerin yükseleceğini ifade ediyor. Şu an kurdaki düşüş geçici görünüyor.Ya kurdaki artışa razı olunacak ya da faizdeki yükselişe. Faizin zamanında yükseltilmemesinin cezası daha yüksek faiz oldu.
Allah bu millete,devlete zeval vermesin. -
@onuktekin guardian yazarı bugün bize şöyle bir tavsiye vermiş: derin bir çukurun içindeysen ve çıkmak istiyorsan önce elindeki kazmayı bırakmalısın.
-
Moody's, Türkiye'deki 20 bankanın notunu, Türk lirasındaki değer kaybı nedeniyle indirdi.
Bim'den 350 ürüne zam.
İlk haber kriz yok, dolar beni ne ilgilendiriyor diyenleri ilgilendirmese de ikinci haber doğrudan ilgilendiriyor sanki.
Dolar: 6.45
Dolar düşecek diye umutla bekliyoruz ama sanırım düşmeyecek. Kriz olmasın diye çırpınıyoruz ama adını hala tam koyamasak da sanıyorum ekonomik kriz içindeyiz.
Allah hepimizin yardımcısı olsun. -
@agor yok canım ne ilgisi var kriz olsa televizyonda kriz var denirdi denmediğine göre ekonomik kriz yok.
-
Başlıkta çıkan bir kavgayı okudum, orada birisi dolar düşçek görceksiniz! diyeli 3 hafta olmuş Çok yazık gerçekten bu perspektif ile yaklaşıldığı sürece daha da kötüye gidecek birçok şey. O kadar okulu okuyup, sözde üniversite mezunu olup da bir insan nasıl bu kadar dar bakıl açısına sahip olabilir anlamak mümkün değil. Azıcık kendisinden geniş bakanı görünce de bozuk Türkçe, dağınık imlâsı ile vatan haini diye yaftayı yapıştırır üstelik. Daha dilini kullanamayan, iki kelimeyi bir araya getiremeyenler veriyor notunu bu ülkenin aklı çalışan bu gençlerine.
-
Ticaret bakanlığı zam yapanlara cezai yaptırım uygulayacağını bildirmiş. Bu tavırla serbest piyasaya müdahale edilmiş oluyor bu da zamları sadece geciktirir ancak kesinlikle önlemez uygulamanın amacı nedir?
Diğer bir husus elektiriğe, suya, akaryakıta zam geliyor esnaf sonuçta hayatını idame ettirmek için sattığı ürüne zam yapmak zorunda “gerekçesiz zam yapmak” kavramı nasıl tanımlamacak?
-
Bugün bir haber gördüm. TL bugün direndi diye gülsem mi ağlasam mı bilemedim
-
@evandro #direntl
-
Dolarla kiralama yapmak bugünki resmi gazetede yer alan bir alan bir düzenleme ile yasaklanmış. Çift kira sözleşmesi yapmaya devam.
-
Dönemlere göre CARİ AÇIK
1923-1938 : 84 Milyon $
1939-1949 : -219 Milyon $
1950-1959 : -1.21 Milyar $
1960-1969:-1.76. Milyar $
1970-1979:-10.3 Milyar $
1980-1989 :-10.41 Milyar $
1990-2002 :- 20.3 Milyar $
1923-2002 : - 44,1 Milyar $
2003-2018 :- 580 Milyar $
-
Reno... meg....sedan dizel icon edc liste fiyati 215.000 tl olmus diyorum ve susuyorum...
-
O değilde bu tatil yerlerinde (Alanya-Side-Antalya taraflarında) her şey neden Euro üzerinden satılıyor. Acaba bunlarda para birimi değişmediği için mi enflasyon oranları düşük çıkıyor. Üç senedir t-shirt 5 EURO Yersen zam gelmemiş, yemezsen %300 zamlanmış