2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
Bizim gözetmen bilgisayar öğretmeni imiş. E ydsye girmiş barkod olayı yoktu dedi bide ilk e yds öncesi defalarca test yapmışlar ayrıca gerçek adaylara deneme sınavı yapmışlar. Benim teknik bilgimle bu serverlara 2 ay boyunca her gün karekod okutulması gerekirdi dedi 2 aydan önce böyle bi sistem faaliyete girmez dedi ki ayrıca ösym teknik ekibinin zaten server güçlü mantığı ile bunun testlerini yapmadıklarını düşünüyorum dedi.
Dipnot: c2 13 nolu salonda bi bayan arkadaş sistemi 2.kez açıktıklarında chrome geçmiş sekmesinden sınavı bulup açmış tanıdık olsaydı elini öpecektim. 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi Bu bile java altyapısını kullanarak bi sınav arayüzünü yaptıklarını gösteriyor bu bile skandal
-
@kadrolu-öğrenci hocam, başlık bu: 26 mayıs 2018 sayıştay sınavında pc'lerin çökmesi
-
Arkadaşlar skandal boyutunu bir yana bırakırsak, bu e sınavlarda katakulli olasılığını düşünen bir tek ben miyim ? Mesela hiç sınava katılmayan birinin kazanacak şekilde test sonuçlarının oluşturması pek uğraş gerektirmez bence.
-
@genclerbirlikli hocam ben ondan ziyade bu sınavda bi sabotaj olma ihtimalini aklıma getirmiyor değilim. Fetö temizliği olmayan tek kurum ösym seçim öncesi mis gibi muhalefete ekmek. Gerçi ülkede yaşaya yaşaya komplo teorisyeni olduk
-
@rorschach159 Hiçbir şey olmasa dahi sınavın dişarıdan mudahaleye ve manipule edilmesine açık bir sistem. Sistemi düzgün işletemeyen kurum saldırıdan koruyabilir mi? Bu kurum kağıtlara yıllarca sahip çıkamadı üstelik kaldı ki dijital veriyi koruyabilecek. Hiç sanmıyorum.
-
@rorschach159 her şeyi fetöye yıkmayı doğru bulmuyorum hocam. Bu sınavda nerden bakarsan bak iş bilmezlikler ve skandallar silsilesi var.
- 200 lira sınav ücreti
- Hicbi seyin açıkça belli olmadığı duyurular
- Oldukça geç açıklanan sınav giriş yerleri
- İstanbul tercih edenlerin Ankara'ya yönlendirilmesi ve üstteki is bilmezlikten dolayı yaşanan mağduriyetler
- Bugünkü en büyük halka
- Sadece esenboğadaki sınavların iptali açıklaması...
Yani bunların hepsi mi komplo hepsi mi fetö ? Sayıştayda hic kimse yok mu ya e sınav neymiş kafanız güzel mi diyecek ya da 200 lira ne insafınız yok mu diyecek ? Bu yaşananlara niye kimsenin sesi çıkmadı
-
@plansız, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Bu arada kişiye özel açılan sistemin, kişiye özel basılan kitapçıktan ne farkı var?
İlgili soruya cevap ektedir:) @genclerbirlikli Şaka bir yana sistemdeki foto ile eşleşme falan yapılıyor girişte ama sanal ortamı kim bilebilir
-
@paretowilfredo hocam google chrome geçmişinden açılabilen bi java uygulamasından bahsediyoruz. Kırılması o kadar kolay ki bu bile insanın aklına çeşit çeşit şeyler getiriyor ki sayıştay gibi kritik makama adam alacaklar. Bu teknik ekipleri kim seçti serverları kim kurdu kaldı ki arkadaşım biz e sınav için herhangi bir veri depolama sistemi için protokol imzalamadık dedi Türk Telekom da çalışan arkadaşım. Hocam düşündükçe ben bunun altında kalıyorum
-
@genclerbirlikli sabahtan beri icimde olan seyleri yazmissin, helal olsun sana
-
@plansız fotoğraf eşleşme işi yalan 2.açılışta kameram açıldı gözetmen ile fotoğraf çektim sadece benim ki açıldı diye panikten yüzümün yarısı çıktı gözetmen bunu kabul etmez dedi ama ne göreyim onayla dedim çat sorular çıktı eşleşme sistemleri çalışmıyordu
-
@rorschach159 giristeki yuz tanima da fos.
Ben erken girdim yuzumu tanittim zorla da olsa ama sonradan girenleri hep kenardan koseden almis gorevliler -
@rorschach159 Çünkü hepimizin böyle düşünmesi isteniyor, benimde aklıma geldi. Güzel bir imkan dedim gençler bağıracak seçim öncesi ortalık belki karışacak. Tam da bunu düşünmemiz isteniyor zaten. Geri adım atmak için süper sebep. Ama hemen peşine şunu da düşünüyorum her şeyinize eyvallah da bizim hakkımızı kim savunacak. Biz savunsak şusun busun fişleme vs. Biz savunmasak bizi düşünen yok. Bugün yaşanan mağduriyetler ne olacak. Hakkını aradığında aman oyuna gelmeyin gençler oluyor bir anda.
-
@paretowilfredo
işte hep teknik ekip hocam :))
ösym'nin forumunki gibi bir teknik ekibe ihtiyacı var:)) -
@1umut ben 5dk kala girdim karakter icabı rahatımdır sakin sakin görevliye dedim ki yüz tanıma falan varmış dedim geç geç sistemler çöktü dedi tüm turnikeler açıktı bişey olacağı o kadar belliydi ki
-
@genclerbirlikli hocam, ösym'nin duyurusunda acilen toplanan yönetim kurulu diyor ya o bile yalan kesin.
-
@fc-real-gdp Tabiki de yalan telefonla konuşup hallettiler. Hatta erteleriz başka soru sorarız seçim filan arada kaynarız diye de düşünüyor olabilirler.Orada bile soruların değiştirilip yeniden başlanacağını söyledi gözetmenler.
-
@fc-real-gdp ya yalanın kuyruklusu o bence
-
@rorschach159 Yanlış mı hatırlıyorum barkod okuma işi dolayısıyla sistem 14.25/14.30 dan itibaren çöktü denildi. Yani size öyle demeleri bir yerde normal turnike meselesinde bu saatlerden sonra girdiyseniz
-
@fc-real-gdp Ben ösym başkanı gelmiş diye duydum sınav merkezine.
-
@rorschach159 hocam bak sen kendin diyosun google geçmişte sorular çıkan bir sistem, yüz tanıma çalışmıyordu bilmem ne... O sınavda benim dediğim gibi bir şeyin olmama olasılığına inanıyor musun