2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
Ilk ciktigimda jesin 90la kaptir diyordum.Boyle olunca ne olur durumlar arkadaslar.Artik kpatma puani onemli
-
Şüpheli olarak düşündüğüm sorular.
kaza i rüştün şartları. Cevap 15 yaşında olması. Şüphelenip Velinin rızası cevabını işaretledim. Bildiğim kadarıyla "rıza" ile "izin" aynı şey değil. Şartlarda "velinin izni" olarak geçiyor. Medeni kanuna göre de 18 yaşında olmak 18 yaşını doldurmak anlamına gelir. Bunu düşünerek "velinin izni" dedim.
Diğeri taşınır davası sorusu. A kişisi B kişisine bisikletini kiralamış. O da gidip C e satmış. Taşınır davası açılmaz dedim. Çünkü taşınır tavasının şartlarından biri " kişi taşınırın elinden rıza dışında çıktını ispatlamalı" koşulu var. Bu yüzden taşınır davası açılamaz dedim.
Kıst amortisman sorusu. Biliyordum ama Muhasebe hocasına sorup teğit ettirdim. Kıst amortismanda yarım ay, gün dikkate alınmaz. -
Temel hak ve hürriyetlerin durdurulmasını hatırlayan var mı
-
@ceks74 hangi borçlar kanunun temel ilkelerinden falan değildir vs gibi bir şey diyordu
-
@zenginmemur buraya yazıyorum hocam 79-80 600. arkadaşın doğrusu olacaktır , öyle bariz kolay bı sınav değildi sadece insanlar kolay olduğunu sandı ki çoğu kişi buraya girince bı yıkıntıya uğradı
-
Ben forumda henüz 90 diyen görmedim ama herkes 90 diyenler söyle böyle diyor kim bu 90 diyenler arkadaşlar gelen tahmin hep 80 ler hatta 78 79 da benim düşüncem. Daha altını sanmam ama
-
@zenginmemur fazla kişinin alınacağı ve 90 ile kapatan bir sınav daha önce gördünüz mü hocam
-
Bonservis bedelini haklar yapan var mi
Damga vergisi sorusu
Bbn miktar 5000 adet.
Vergi mahremiyeti
Mali somuru
Pozitif dissallik sorusu..ozel ve sosyal fayda esit yankis olacak
Baghawati yoksullastiran buyume
Hekscher ohlin
Tercihlerde benzerlik linder
Uclu acmazi -
@eneskcr neyin kafasi bu ? Arkadaslar kist amortismanda gunluk kesirler ay olarak kabul edilir. Bir gu kullanilsa bile bir tam ay kabul edilir. 45 gun degil 2 ay uzerinden hesaplanir. 3 000 carpi 2 6000
-
@ceks74 Facebook'a 90 lar diyen vardı
-
@eneskcr varlığın aktife girdiği ay tam ay alınır hocam kıst amortismanda diye biliyorum. şimdi de internetten bakıp teyit ettim sanırım doğru. yani 11 ve 12. ay için 2 aylık amortisman hesaplanacaktı
-
@kaizen ben de velinin rızası yaptım aynen sizin gibi düşündüm. Sonuçta 15 yaşında olmak için 15 yaşını doldurmak gerekiyor
-
@varolistan 15 yaşını doldurursan 16 yaşında olursun kardeşim
-
@kuşçubaşıeşref galiba o soru yanlış forumda kusurlu sorumluluk demişler baktım var bende borçlunun ikametgahın da ifa dedim oda var.
-
@sinek peki burda fiil hani are zaten be olmak fiili için kullanılıyor bu kalıpta. o çekimlenmiş. ama come bir fiil ve is olursa onun ing alması gerekir.
-
@uruk-hai, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
@kuşçubaşıeşref galiba o soru yanlış forumda kusurlu sorumluluk demişler baktım var bende borçlunun ikametgahın da ifa dedim oda var.
Soru alacaklinin yerinde ödenir diyordu o şık yanlış olacak iste
-
@uruk-hai borçkar hukukunda kusursuz sorumluluk istisnai bir durumdur. İfa yeri alacaklının yerleşiö yeri değildir. Cevap alacaklının yerleşim yeri ifa yeridir olacakdır
-
Alacaklının yerleşim yerinde ifa
-
2700 kar bulan??
-
@varolistan hocam 15 yasinda olmak ile 15 yasini doldurmak farkli seyler hukuk da hocalarimiz hep yasin dolmasidir esas olam dedile4,veli ve kucugun rizasi olu4 vasi rizasi aranmaz makam rizasi aranir 15 yasi doldurmak gerekir menfaati gerekir