2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
Arkadaşlar yazmayım yazmayım diyorum ama bazı arkadaşlar sırf kendi yaptıklarını doğru göstermek için milletin kafasını karıştırmaya devam ediyor. Özel fon amortisman ayrılma sorusu daha önce de Guy sınavında çıkmış, 2005 yılı 79. soru, görseli linkte var. Doğru kayıt :
Genel Yönetim Giderleri
Özel Fonlar
Birikmiş Amortismanlar -
Ayrıca daha önce de yazdım hâlâ tartışmalar devam ediyor, diğer derslerde iddialı değilim ama muhasebem iyi düzeydedir. Yapılması gereken en mantıklı kayıt aşağıdaki gibidir, cevap şüpheli ticari alacaklar 280.000 alacaklı olur.
Şüpheli Ticari Alacaklar 350.000
..................................................Alıcılar. 350.000Karşılık Giderleri 350.000
...............................................Şüp. Tic. Alac. Karş. 350.000Kasa 280.000
Şüp. Tic. Alac. Karş. 280.000
..............................................Şüp. Ticari Alacaklar 280.000
...............................................Konusu Kal. Karş. 280.000 -
@ultras06 bende sordum cevap vermedi :)))
-
@gencburokrat Yeni makine alınırken normal kayıt yapılır, özel fon kullanılmaz, özel fon amortisman ayırdıkça düşülür.
-
@mahtan evet gördüm ama o soruda şıklarda Safi vergi kapasitesi yok , ve açıklamasını burada paylaşabilir misin ? Dediğim daha net anlaşılacak
-
@gannicus inşallah açıklanır.
-
@ultras06 o kim hocam
-
Doğrularımızdan da şüphe ettirdiniz ya tartıştıkça insanların kafası karışıyor
-
@gencburokrat niye 280 bin kapatiyorz ben onu anlamadm
-
@biriibfli çünkü dava devam ediyor 70 0000 haala şüpheli halde
-
Şüpheli ticari alacaklar karşılığı tamamen kapatılır hocam kısmen değil. 350 bin olarak kapatılır
-
@gannicus dostum çıkmış sorular var face de paylaştı 2 kişi
-
@biriibfli Kalan 70.000 ile ilgili kesinleşmiş bir şey yok çünkü, tahsil edilebilir daha sonra, veya tahsil edilemeyip zarar yazılabilir, veya 35.000 tahsil edilir kalan 35.000 zarar yazılır. Net bir şey yok o kısımla ilgili, o yüzden kesinleşen 280.000 kapatılır.
-
@gannicus Kesinleşmeyen kısım kapatılmaz kardeşim, şöyle deseydi 280.000 tahsil edildi kalan kısmın tahsil olanagı kalmadı vs. o zaman tamamın kapatılırdı.
-
@victory-carleone bundan 3-5 sene once guy sonuclarinin zamani, saati kendisinden ogrenilirdi.simdi ne durumda bilmiyorum:) Gib de çalisiyo sanirim.
-
@can-mavi hocam face de kileri görmedim yalan yok. Sorunun tamamını da hatırlamıyorum. Bugune kadar bu konuyla alakalı yüzlerce soru çözmüşümdür kısmı kapatılanına da rastlamadım. Ama Gib bunu düşünüp böyle bir soru sorduysa helal olsun derim başka da bir şey demem
-
Buraya telden nasıl foto atılıyor
-
@gannicus kardeşim aslında normal bir soruydu , sadece biz alışmışız dava sonucunda tahsil edilen sorular çözmeye , eğer dava sonucunda kısmı tahsil olsaydı o zaman tamamı kapatılırdi , ama burada dava daha sonuçlanmamış geriye kalan 70 000 in ne olacağı belli değil , eğer 70 000 i de kapatır san zaten ihtiyatlilik ilkesine aykırı olur
-
Su kadar yorum sonucu heralde muallak 30 soru filan yaptiniz,kafa karistirmaktan oteye gitmeyen bir durum oldu,herkes kazanmak istiyor herkes kendi yaptiginin dogru olmasini istiyor ama,bu derece biraz fazla oldu tum sorulari yanlis cikartacak zihniyetler var su an,galiba gin yarina kalirsa 50 soru filan yanlisi olacak,yapmayin arkadaslar hepimiz alanciyiz saglam kitaplarimiz notlarimiz var oradan okuyalim aciklarken de birbirimizi kirma egiliminde olmayalim hatalardan ders alip onumuze bakalim,zaten sinav yakin bi zamanda aciklanacak bir sinav,yormayin kendinizi basarilar
-
@can-mavi hızlı resim yükle ya da resmim.net yazın atmak istediğiniz fotoyu yükleyip linki buraya yorum olarak yapıştırıp paylaşın hocam