2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@aynstayn 40la falan kapatirdi herhalde
-
Bu harika kurum geçen sene guy mülakat sonuçlarını pazarı pazartesiye bağlayan gece saat 3:50 civarı açıklamıştı. Haftanın 6 gününü de beklerdim sadece pazar günü çalışan yoktur açıklamazlar dedim ama olmayacak saatte açıklamışlardı. Sözün özü bugün geçti falan demek hata kurum sürprizlerle dolu
-
@zenginmemur gecen yılki guya göre bence en büyük farkı tvs deki detay soruları ve muhasebedeki düşürücü bazı soruların olması oluşturuyor. Şahsen ben gecen yıl tvs detay calışmadıgım halde yapabilmiştim. Çünkü detay soru yoktu ama bu yıl dogrudan bilgi soruları vardı ve tvsye baktıgım halde yapamadıgım sorular oldu.
-
@alika28 kardeş cahilliğime ver ama dediğinden birşey anlamadım doğru cevap pul mu demek istiyorsun
-
@eliff valla Hocam bende 79-80 hesapladım aynı durumdayım %100 nasip meselesi artık
-
@kolombiya doğru dengesiz bunlar ama fazla umutta süründürüyor
-
@moonlight hocam yanlis yaptiginiz sorular hangileri.?
-
@alika28 arkadaşlar ustte belirttim 100 sorunun dogru cevabini zaten bilsem simdi kafam rahat takilirdim. dogru diosunuz pul uygulaması kalkti ama simdi aklima geliyor sinavda gelmedi. sorular tartisilsin diye paylasmadim bi arkadas istedi onun icin paylastim yeterince tartistik sorulari.
-
@ilanmılano damga vergisi kanununda pul yapıştırma halen var olarak gözüküyor ama
-
@cesss 2004 de kaldirilmis hocam kanun metninde taratınca cikiyor ama uygulamada kalktı. sinavda benim aklima kanun degil de teori geldi istihkaki hic duymadigimdan onu isaretledim halbuki daha yeni cozmustum o soruyu velhasil bu da eklenince umutlar bi daha dguya kaldi gibi geliyor. resmen guzelim kadroyu kacirdik
-
@cesss 488 sayılı damga vergisi kanunu madde 15'e bakın. Diğer 3 şık yazıyo. 16. Madde ise (pul yapıştırma) mülga.
-
@cesss estagfirullah dostum. evet soruda yöntemlerinden biri değildir diyordu cevap pul yapıştırma istihkaktan kesinti bir kullanılan bir yöntem
-
Işıklar yansa bari yansa bari ooo
-
Tahmin isleri nasil gidiyor kardeslerim. Sinava girmedik belki ama kalbimiz sizinle
-
@ilanmılano dostum kusura bakma yanlış anlaşılma olmasın senin için söylemiştim birileri gelir demiştim geldi direk zaten bu tarz soruları yaşamak da önemli mesela ben özel sektörde çalışıyorum her ay bordro geliyor damga vergisini işveren primini işsizlik primini vs direk brütten yani hakediş(istihkak) üzerinden kesiyorlar. Yani tecrübe de önemli. Git bir işverenle konuş TVS’yi bizden iyi bilir
-
@alika28 En iyi ögrenme yontemi birebir sinavda yanlis yapmakmis. valla bunaldim tam en kotu 80 e sabitledim dedim 2-3 muglak soruyu yanlis kabul edip 1 yanlış daha geldi. yemin ediyorum sınavdan beri sigara bagimliligim artti.
-
Alican dovletovun guy-dguy kitabını alan varsa bi resim atabilir mi kitabın içinden arkadaşlar
-
cevaplarında sosyal güvenlil harcamaları olan bi soru var dı o hangi soruydu arkadaşlar yoksa bu sınav değil miydi
-
@ilanmılano dostum ben sınavdan çıktığımda 15 yanlış kesin dedim. 90lar havada uçuşuyordu ben direk 85 ile başladım şuan 77ye kadar düştüm rakam tek ve kesin çünkü soruların tamamına yakını tartışıldı burada çoğunda da doğru cevapta uzlaşıldı. Bence GİB tarihinin en zor sınavı olmaya aday. Incık cıncık ne varsa gelmişti değişiklik sormaya ösymnin bile havası yetmezken adamlar anayasada şekil yaptı. Ben yıllardır girerim sınavlara amiyane tabirle kaşarlaştık artık bu sınavın 80 ve üzerinde kapatması mucize olur 76ya da düşmez ama. 80i geçerse zaten işte çalışmaktan dersi unutmuşuz der defteri kapatırım. Benim için durum bundan ibaret:)
-
@alika28 Hocam dogru diosun tecrube cok önemli ama algida secicilik biraz sizinkisi sinava hazirlaniyor olmasaniz dikkatini cekmezdi belki de. cunku bir aralar isyerim vardi ve uygulamalara epey hakimdim vergi vb seylere ayrica üniversite doneminde ön muhasebe bolumunde de çalıştım bordro gormuslugum de var ustune tvsyi de severim ancak harclar kanunu çok agirlikli soru gelen yer olmadigindan olacak ki çok dikkatli calismamisim. ancak işte zaman farkli simdi olsa dikkatimi cekerdi o zaman çekmemiş. soru biraz ayrıntıyı bence. hayirlisi olsun diyelim