2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
Olan oldu valla bugün de çöp oldu. Yeni duyumlarla yarına artık. Ama bugün diye diye yediler gene bi günümüzü. Bu kaçıncı sonuç bekleyiş ben yanarım yanarım hala her şeye inandığımıza yanarım. Kendimize işkence yarabbim.
-
mühendis arkadaşlar linux programında hot hat olanmı olmayan mı programı soruyordu. aklıma takıldı : )
-
@can-mavi sorunun aciklamasini okuduysaniz yanlis yazmis oldugunu gorursunuz.Calisma saatini artirdigini soyluyor ama azaltmis.Sinava girmedim bu arada ama kitabin aciklamasi yanlis.
-
Bu istatikcilerin işi de bizden zor , biz hiç olmazsa soruları aklımızda tutabiliyoruz , misal şuan arkadaşın paylaştığı şeyi kendi yorumuma yazacaktım daha 3 saniyede unuttum
-
@can-mavi ben bu sorunun cevabını cidden anlamadım.çalışma saati azaldığı halde neden gelir etkisi oluyor cevap
-
Yarın da açıklanmazsa cuma çıkışı cemaati meşalelerle gibin önüne götüreceğim.
Ankara akıllı olsun. -
@avexer sadece Sondaki cümleyi yanlış yazmış , ama yazım yanlısı yapmış yoksa sonuç doğru , ilk paragraftan da anlaşılıyor zaten , aynı soruya farklı kaynaklardan da bakabilirsiniz , ayrıca gelir etkisiyle alakali bor soru da 2013 kpss de mevcut oradan da bakabilirsiniz , ya da google tersine donen arz eğrisi ile ilgili örnekler diye yazıp aratın orada da gorebileceksiniz
-
@nopainnogain cevabı daha dikkatli okuyunca anladım
-
KPSS Sorusu: Önceden saati 6 milyon TL’den haftada 40 saat çalışırken,şimdi saati 7 milyon TL’den haftada 35 saat çalışan bir işçi için aşağıdakilerden hangisi söz konusudur?
A) Gelir ve ikame etkileri birbirini götürmektedir
B) İkame etkisi daha önemlidir
C) Gelir etkisi daha önemlidir
D) Gelir ve ikame etkileri aynı ölçüde önemlidir
E) Her iki etkinin de önemli olduğu söylenemezİşgücü arzı açısından,düşük ücret düzeylerinde ikame etkisi gelir etkisinde büyüktür. Çalışma zamanı arttırılır,boş zaman talebi azaltılır yani çalışma boş zamana ikame edilir.Ancak yüksek ücret düzeylerinde gelir etkisi ikame etkisinden büyüktür.Bu nedenle boş zaman talebi artar,çalışma süresi ve emek arzı azaltılır.
gelir etkisi > ikame etkisi (yüksek ücret düzeylerinde)
ikame etkisi > gelir etkisi (düşük ücret düzeylerinde) -
@şampiyon hocam bizim sınavda karşılık falan ayiriyor yazmiyordu ki dönem sonundan bol bahsetmemisti
-
@fatoss21 farketmez sta yi 280 bin kapat tahsil yap birak.her turlu 280 bin sta alacakli
-
@nopainnogain buna benzer bi sorunun themiste pratik bi cevabı vardı. iki durumda da çalışma saatiyle saatlik ücreti çarpın ve çalışma saati azaldığı halde toplam gelir arttıysa gelir etkisidir.
-
@ultras06 tabi şunu da yazalım ki net şekilde anlaşılsin , eğer ki dava sonucunda 280 000 tahsil edilseydi bu sefer şta 350 000 kapatılacaktı
-
@toranj yani çok çok daha az çalışıp gelirini en azından eşit tutacağı yerde fazla tutmayı yeğlemiş
-
Şöyle bir baktım da ne çektik arkadaşlar aylardır bazılarımız yıllardır..
Yaşadıklarımız kısmetse yaşayacaklarımız nispet olsun diyorum evet bu sözü forumun girişine asabiliriz -
Bugunde bitti arkadaslar sabah yine yoksa gece aciklandi mi diye uyanacagiz iyi geceler olsun
-
@duyguuu37 Yarın da kesin biri çıkar arkadaşlar cuma kesin açıklanacak ancak yetişmezse en geç ptesi der ben de bayılırım.
-
Valla doğru düzgün ders calisamadik eksik konular dersler vardı zaman da daraldi daha da beklemiyorum artık aciklanirsa bakariz
-
cumaya kadar umudum yok açıklanmasına dair .
-
85+ yaptım diyen oldu mu hiç ?