11. Dönem Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2018 (500 Kişi)
-
@paretowilfredo Hocam kitap kpss icin gercekten ideal ama siz bu kadar ayrintiya girince acaba dedim o zaman acilen kaynak cesitlendirmekte yarar var tesekkur ederim
-
Hukuk, maliye, iktisat, muhasebe terimleri için Tüyo mülakat kitabından bakmak yanlış mı olur ?
-
Tüm yazılanları sıkılmadan heycanla benim gibi okuyan olmuştur illaki üye olsun olmasın. Gördüğüm kadarıyla sınavım çok kötü geçti deyip te 90 alan veya abi 7000 maaş yetmiyor yaaaa (!) diyen tiplere benzettim bazı arkadaşları. Kimi 85 den aşağı gelmez bekleme diyor, kimi 84 puanım var gelmez diye korkuyorum diyor yav zaten 2500 kişi çağırıyor hangi puan türünde olursa olsun ilk 2500 içindeysen bu neyin telaşı puanların keskin bir ayrımı yok bir kişi için puan farklılığı en yüksek ve düşükde 2 puan 3 puan. Başvuru yapacağım puanım 81,28 sıralamada 3627 civarında benim gibi olanda yüzlerce kişi olduğuna eminim alımlarda kıt durum da vahim fakat benim o puanım geçen yılın 84 85 puanına denk geliyor Allah aşkına nasıl bu sene sıralamaya göre puanın düşük kaldığını hesaba katmazsınız. Puanı 80,000000000000000001 olanın bile yüzde 51 şansı var o listeye girmek için kimse kimsenin hevesini isteğini masumane soru sorma veya özgürce fikir beyan etme ayağıyla kırmasın sözde sorulan ve sözde söylenilenle asıl sorulmak ve denilmek istenenin ne olduğunu az çok herkes anlıyor zaten. Allah şu mübarek günün yüzü suyu hürmetine hakedene namusuyla şerefiyle vazifesini yerine getirebileceklere nasip etsin bence 80 üstü olan herkes başvursun kpss ye çalışır gibide çalışsın kaybedilen birşey olmaz önümüz kpss zaten başvurunuz kabul görmesede kpss de faydasını görürsünüz çalıştığınızın zaten herkese kolay gelsin...
-
@paretowilfredo çok teşekkür ederim hocam
-
@sorgusuzsualsiz teşekkür ederim
-
@paretowilfredo hocam bende maliye kısmı için 4T den çalışıyorm kpss de yeterliydi ama konuşmalara baktm bi kaç kaynak olsa iyi olur diyosunuz diğer dedignz 3 kitabı da aliym mi
-
@paretowilfredo hocam vergi usul hukuku ve mali yargı bilmeye gerek var mı? gecikme zammı sorulmuş galiba.
-
Clasic maliye ve iktisat cok mu yetersiz olur?
-
Arkadaşlar hukuk icin a kadro kitapları yetrli mi özellikle anayasa ve idarede
-
@johnash ben yeterli bulmuyorum adeta özetin özeti gibi
-
@johnash ben yeterli bulmuyorum adeta özetin özeti gibi
-
@jellinek peki bi tabsiyeniz var mı
-
@johnash önceki sayfalarda pareto kaynak tavsiyesi vermişti onlara bakabilirsiniz. Özet bir hukuk kaynağı arıyor iseniz murat yayınlarının fasikülleri gayet güzel ancak vmy için yeterli olur mu bu benimde aklımdaki bir soru.
-
Son sinavlara baktim birkac soru dışında genellikle kpss kaynaklari yeterli olur gibi. Normlar hiyerarsisi ve catismasi sorusu biraz kafami kurcaladi. Bu soruda anayasadan baslayarak genel tebliglere kadar birbirleri arasindaki iliskiyi yorumlamamiz mi gerekiyor? Cevap alabilirsem mutlu olurum.
-
@baybilgilisss Dostum ilk mesajda sürece dair merak ettiğin soruların yanıtlarını bulabilirsin sanıyorum.
-
KPSS17, KPSSP18, KPSS22, KPSS23, KPSS27, KPSSP28, KPSS47 ve KPSS48 puan türlerinden 82.00 ila 82.20 arasında olanlar varsa puan türü, puanı ve sıralamalarını yazabilir mi? (Birden fazla puan türü bu aralıkta olanlar birden fazla yazabilirler.)
-
@paretowilfredo teşekkür ediyorum.
-
Şimdi baktım ama hukuklarda tek kaynak yok mu? Onerebileceginiz?
-
@baybilgilisss Tek kaynakları çok fazla önermiyorum dostum ancak KPSS için hazırlanmış kamp tipi kitapları ya da fasikülleri kullanabilirsin dostum. Monopolün ya da savaşın bu tip kitapları öneriliyor ben kullanmadım ancak diğer arkadaşlar yardımcı olabilirler belki. Murat da bu yıl epey övüldü tek kitap olarak fasiküllerini inceleme şansım oldu benim de kısa vadede çok detaylı çalışmayacaklara faydalı olabilir.
-
Eyvallah dostum.