11. Dönem Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2018 (500 Kişi)
-
@enki Kodlar önemli değil dostum senin inisiyatifinde yazıp yazmamak. Ikinci sorunun yanıtı da evet. Azami puan verecek yer aranıyor kağıtta. Her dönem içi işlemin kendi puanı var
-
Sınavın yapıldığı belli bir merkez var mı yoksa değişiyor mu
-
@yunni61 Bir okul seçiliyor dostum genelde. Gazi mühendislik olabilir yine. ( Sanki Gazi Üniversitesi'ni bıraktılar da. )
-
Puanı kritik olanlar klasik şekilde çalısabiliyomusunuz?
-
İktisat için önerebileceğiniz bir kaynak var mı?
-
vdk nin 500 kisinin hepsini dolduracagini dusunen var mi arkadaslar ben max 250 diyorum
-
@madxd Bu kez Bakan baskılı bir alım olduğundan ve Bakanlar Kurulu istişaresi ile kadro kararı verildiğinden ilk kez kadro dolacağından umutluyum dostum 2013'ten beri. Bakalım bekleyip göreceğiz.
-
@paretowilfredo Üstad bilgilendirmeleri okudum gözümden kaçmışsa affola oturumlarda süre ile ilgili bilgi verebilmeniz mümkün mü ? En önemli faktörlerden biri zaman yönetimi olacak sanıyorum.
-
@paretowilfredo benimde bir yanim acaba diyor ama vdkdan bahsedince yine bi acaba diyorum,benim kanaatim 500 kisiyi alabilmeleri icin o yazili sinavi en az 800-900 civarinda adayin gecmesi lazim ve bunu cok mumkun gormuyorum cunku gecmiste zaten acilan kadro sayisi kadar adam ancak yazikiyi gecebiliyordu sozludede hepsini alamiyorlar illaki eledikleri oluyor o yuzdendir 250 tahminim biraz daha iyimser 300 olabilir diyorum fazlasina pek ihtimal vermiyorum ama insallah dedigin gibi olur hocam
-
@madxd Ben bu sene kazanma oranını daha yüksek umuyorum dostum. Neden dersen sağlam adayların da ciddi bir kısmı yarışta kaldı ve KPSS düşüncesi ya da başka saiklerle ders çalıştı. Sayıştay sınavının bileyiciliği de bunda etkili oldu bence. Bu yıl VDK daha çok aday tarafından kazanılabilir yazılı safhada evvelki yıllara kıyasen. Orada da kıyımı daha az yaparlar diyelim yukardaki iletime ek olarak. En azındna öyle umuyorum.
-
@kaimoğlan Dostum anımsamamakla birlikte zaman konusunda sıkıntı yaşayan duymadım. 1.5 2 saat kadar veriliyordu sanırım anımsayamıyorum ancak yetiştiremeyen işitmedim daha. Sadece Muhasebede süre yönetimi çok ön plana çıkıyor. Onun için de hatasız kayıt yapmaya ve geri dönüp silme işlerine girmemeye çabalamaya özen göstermek lazım.
-
@paretowilfredo insallah dedigin gibi olur hocam
-
@paretowilfredo zira 500 cok ciddi bir rakam
-
@paretowilfredo Anladım üstad teşekkür ederim
-
@Antimülakat dostum burayada bir analiz yapsan biliyorum 8 puan türü ancak hepsi birbirine yakın
-
@zenginmemur hocam puan türlerinin içeriği iibf derslerinden ve puanlar birbirine yakın,dolayısıyla çok fazla etkilemez diye düşünüyorum. P3-p12 gibi farklı branşların başvuruda önünü açsalardı o zaman sıkıntı olurdu.
-
@istatistikçik başvuru taban puanıyla bile kapatma ihtimali var bence.
-
Başvuranların %80ı maliye ağırlıklı p22 puan türüyle başvuracaktır (genel olarak en fazla net maliyeden çıktığı için) sıralama olarak p22 sıralaması öngörüye yardımcı olabilir.
-
KPSS P17 -
KPSS P18 -
KPSS22 - 82,542 - 3047
KPSS23 -
KPSS27 - 80,74 - 2118
KPSSP28 - 81,892 - 1979
KPSS47 - 80,65 - 4042
KPSS48 - 81,80 - 3366Ulaşabildiğim puanlar bunlar hocam. Burada en kritik üç puan türü: KPSS P17-P48 ve P22 bunlarda 80 civarı puanı olanlar tahminen 5 binlerde diyebiliriz. 81 puanın ise 4 binlerde olduğunu düşünebiliriz. Farklı puan türlerinden yüksek puan almayı başaran aday sayısının çok yüksek olmadığını düşünüyorum ve toplamda bu puan türlerinden 80 puan üstünde 7 bin civarı aday olduğunu düşünüyorum. 81 puan üstünün ise 5 bin civarı olduğunu.
81 puan üstü 5 bin kişiden - en az 700 civarı bir kariyer meslekte çalışmakta olanlar, bu sene kariyer mesleğe yerleşip vmy için katılım göstermeyecek olanların sayısı 600 diyelim, b grubuna atanıp girmeyecek olan 400 kişi diyelim, VMY sınavına katılmak istemeyen 500 kişi diyelim, diğer değişkenleri de hesaba katalım ona da 500 kişi olduğunu düşünelim. Toplamda 2.700 kişi yaptı, 81 üstü puanı olup da sınava katılmayacak. Bu hesapta 81 puan üstü kalan sayısı 2.300 kişi oluyor. Geriye sınava katılmaya hak kazanacak olan 80-81 puan bandında olan aday sayısı 200 kalıyor. Bütün bunları hesaba kattığımızda puan bandı: 80,6 - 80,8 arasında kalacak gibi duruyor.
-
@antimülakat senin harika bu tahminene kim bir sey diyecek birde onlara bakalim.Tesekkur ederim ellerin dert görmesin