11. Dönem Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2018 (500 Kişi)
-
@zenginmemur yaa öyle olsun bencede düzen kurduktan sonra başka il çok zor
-
@maliyaz69 kendiniz bilirsiniz guyda rotasyon yoktur özellikle 5 yıl kimse yerinizden kıpırdatmaz siz istemedikce bu yüzden avantajlıdır. Vmy ise tercihe göre belirlenseydi, herkes aynı illeri tercih etmesi durumunda nasıl işin içinden çıkılacak? Bu tercih meselesine şöyle açıklık getireyim, mesela hakimlik te de tercih vardır tayine tabi olmadan önce kararnameye tabi olduğunuz açıklanır ve sizden llerdeki boş kontenjana ve kıdeminize göre tercih yapmanız istenir ama kesinlikle bakanlık sizi yaptığınız 20 tercihten birine atayacak diye bişey yok siz didim yazarsınız 5 kişilik boş kontenjan görüp bir bakmışsınız çemişgezektesiniz. Bu sistemin aynısı da vmy de geçerlidir. O rotasyonu yumuşak olduğu kesim ise tayini geldiğinde dayısını araya sokanlar içindir belirteyim daha kapsamlı bir araştırma veya meslek mensubu bir kişiden süreci daha net öğrenebilirsiniz eğer varsa çevrenizde meslek mensubu bir kişi. Ayrıca her iki mesleğe fersah fersah yeteri puanını var, tercih sizin.
-
@casanova teşekkürler verdiğiniz bilgiler icin herkesin hakkında hayırlısı olsun çok zormuş bu süreç onu anladim. Bir de kimseninhakkina girmek istemem net olup o yolda ilerlemek istiyorum. Herkese başarılar..
-
Vdk yer değiştirme yönetmeliğinde 29 il grup başkanlığı bunun dışında bcç diye adlandırılan büyük mükellefler grup başkanlıkları var. Yönetmeliğe göre yardımcılık dönemini başarıyla tamamlayıp müfettiş olanlar sırasıyla 5. 4. 3. 2. 1. bölgelerde çalışırlar. 5. bölgede 3 yıl, 4. bölgede 4 yıl, 3. bölgede 5 yıl olmak üzere toplam 12 yıl müfettişlik görevini ifa edenler vdk başkanlığı tarafından uygun görülürse istedikleri bölge grup başkanlığında çalışabiliyorlar. Tabi bunun için de kurumca belirlenen kriterler olacaktır. Performans değerlendirmesine tabi tutulma gibi...
-
Aranızda Sayıştay sınavı ile Vmy arasında kalanlar hangisini tercih ediyor? Ben çok kararsız kaldım. Vmy daha çok alım yapıyor, Sayıştay biraz daha az ve son sınavdan sonra ne olacağı pek belli değil. Böyle giderse Vmy daha ağır basıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
-
@osman-paşa meslek olarak sayıştay denetçiliği ile vmy kıyaslaması doğru değil, sayıştay denetçiliğiyle ancak ya hakimlik ya kaymakamlık kıyaslanır. Ben bu sınavı yaparım derseniz sayıştay, buradan bana ekmek çıkmaz derseniz vmy. Ama şunu söyleyimde her ne kadar sayıştay daha az alım yapsa ve daha prestijli olsada çok saçma şekilde vmy klasik sınavı sanki daha zor (denilenlere yazılıp çizilenlere göre) .Bu yüzden kendinize olan güveniniz göre tercihinizi yapın.
-
@casanova hocam dediklerinize katılıyorum ama Sayıştayın sınavı çok pis. 1 soru ile kaçar gider. Yani şans faktörü çok fazla. Örneğin adamların netleri aynıdır biri zımba gibi çalışmıştır genel kültüre çalıştığı yerden gelmez, diğeri tesadüfen gelir. Çünkü yanlış doğruyu götürmüyor. Bilmez sallar tutar vs Bunun gibi birçok kombinasyon yazılıp çizilir. Ancak vmy herkes için zor yani bilen yapar şans faktörü yok. Hem daha fazla alım var ve göreve de geç başlıyor büyük ihtimal o arada bir tane daha Sayıştay sımavı gelir çünkü geçen senekiler için öyle oldu benim için %75 ağır basan şuan için vmy.
-
Arkadaşlar yeni sistem bütçe hazırlama sürecine nasıl ulaşılabilir? Kararnameler çok çok ayrıntı
-
@osman-paşa Hocam bence sayiştay ile vdk nın ikisininde kendilerine gore + lari var,ben istemeyerekte olsa vdk seçtim.açıkçasi sayiştayi kazanamam diye düşündüm,malum anayasa hukugunda ve idare hukukunda degişiklikler oldu,idare kisminda halada olmaya devam ediyor.vmy sinavinda klasik sinav bence daha kolay,fakat yorum sorulari,genellikle teste yonelik hap bilgi bilmekten ve okuyan kişinin insiyatifinden dolayi vmy de tirstiriyor.vmy ile sayiştay kiyaslanamiyacak iki meslek,hatta bana kalsa guy bile
vmy den daha iyi bir meslek(kafalari rahat adamların) ama yaş artinca ve girilen mulakatlar birbir kaybedilince her şeye başvuruluyor -
Classic maliye kitabından çıkmış sorular ve çözümlerine çalışıyorum fakat aklımı karıştıran şeyler var. Mesela bir soruda kamu borçlanmanın tanımını yaparak borçlanmanın amaçlarını açıklayınız yazıyor cevap kısmında sorulan şeyler açıklandıktan sonra klasik ve modern maliyecilerin borclanmaya bakış açılarını borçlanmanın nedenlerini yazmışlar. Sınavda sorulan şeyler dışında başka şeyler yazmak bizim için dezavantaj olmaz mı? Konu bütünlüğü açısından yazılması gereken şeyler olabilir ama bu şekilde olması normal mi?
-
Çoğu insan bu yüzden hata yapıyor. Soruyu soruyor adamlar direkt cevap verip madde madde sıralıyor. Arkadaşım şimdi sordu sana doğal işsizlik nedir? Sen oraya yapısal ve friksiyonel işsizliğin toplamını yazarsan cevap doğru olur ama hoş olmaz. Zaman var nasılsa. İlk bi işsizlik tanımı yap. Sonra friksiyonel işsizliğin tanımını yap sonra yapısalın tanımını neden kaynaklanır falan bunları yaz. Sonra ikisini topla doğal işsizliği yaz. Anlatabiliyor muyum? ne var ne yok dök içini. Nasılsa zaman bol. Sana artısı çok olur.
-
arkadaşlar başvuru numarası geldi tamamlandı mı şimdi başvurum? El yazılı özgeçmiş kısmını napcaz?
-
@i̇lanbekleyenbiri kardeş başvuru numaran kaç.
-
@i̇lanbekleyenbiri eğer sınava girmeye hak kazanırsan orayı dolduracaksın. bu arada başvuru numaran kaç
-
Arkadaşlar bayadır ders çalışmıyorum, hukuk notlarım güncel değil. Tavsiye ettiğiniz vmy için yeterli olan hukuk konu anlatımı kitap varmı?
-
Ben de az önce başvuruyu yaptım. Daha 1100'lerde arkadaşlar.
-
İcra iflas hukuku sınavda yok dimi arkadaşlar
-
Arkadaşlar merhaba bir şey soracağım Kazım Yadık İstanbul ili için 26. guy yedek tanıyan bilen var mı acaba ulaşmamız gerek
-
@yetkili-ağabey Yok hocam
-
Dostlar bu bütçe ve kesin hesap süreci ile ilgili son durum nedir ?