2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
-
@antoniogramsci idariden girmiştim. Hiç hukuk sormadılar keşke sorsalardı. Resmen kombo yaptılar saçma sapan bir dolu soru soruldu. Bankanın bilanço kalemlerine kadar sordular.
-
@abrakadabraz Anladım hocam, geçmiş olsun. Hayırlısı neyse o olur umarım.
-
@abrakadabraz hocam saçma sapan sorulardan kastınız nedir?
-
Benim hiç giresim yok ama yarın gideceğim, sadece mülakatta paslanmamak için oda detaylı süreci anlatırım, size tavsiyem rahat ve relax olun ama bi okadarda soğuk kanlı ve ukala tavırda olmayın.Tkbb sitesini kesnlike girmeden inceleyin.Katılım hakkında genel bilgilere bakın.Ayrıca banka organızasyon yapısına bakın,fotoğraflarına dahi bakın.İçeride tahminim 1 gm yardımcısı 1 daire başkanı kesin olur.Onların isimlerini ve fotoğraflarını hatırlarsanız ordan yürürsünüz.Sermaye ve aktif bilanço büyüklüğüne atm sayılarına ve şube sayılarına bakın.Sektördeki yerine bakın(mevduat büyüklüğü olarak kaçıncı vs) gm de birim sorarlarsa onun hakkında detaylı bilgi alın önceden birimleri inceleyin.
-
Ayrıca şubede bireysel mia yerine ticari de çalışmak istediğinizi söyleyebilirsiniz kararlılık açısından etki olur
-
@bianconeri Katılımda mı mülakata gireceksiniz hocam?
-
@tpc1234 Neden bizi seçtin diye sordular baana başka soramadılar ama arkadaşıma sormuşlar bayağı öyle
-
@fg94 Yok hocam kamu yönetimi mezunuyum
-
@antoniogramsci aynen hocam
-
Ben yatirim portfoy icin girdim uzunda surdu mulakat ama genel olarak kpss puanim uzerinde istanbulda yasayip yasamayacagim kurumu birakir miyim diye cok ustelediler genelde de bankacilik terimleri sordular guzel hosgorulu anlayisli bi komisyon var ama sanirin atanirim filan diye olumsuz sonuclanacak anlamiyorum ki kpss den yuksek alsak dert almasak dert
-
@duyguuu37 Hocam, giderayak konuşmuştuk. Sizin uzun sürmüştü. Hatta yatırımı yeniden mi dizayn ettiniz diye sormuştum. Kalıcılık önemli. Kaçıp gidecek insan pek istemiyorlar. Bana eş, kız arkadaş, evlilik planı vs bile soruldu. İkametgahın uzak dendi. Taşınacağımı söyledim. Ancak şunu belirteyim çok güleryüzlü ve candandılar. Umarım gönlünüzdeki yer olur.
-
@fg94 Yatırım- Portföy neşeli ve güleryüzlü bir komisyon vardı. Uğur Boğdak(Portföy müdürü) uzun boylu ve çok sevecen bir insanmış. Diğer komisyon üyeleri de renkli insanlardı. Ekonominin performans ölçüleri soruldu. Hoşnutsuzluk endeksi soruldu. İşsizlik soruldu. Hepsini bilince genç işsizlik oranı soruldu. Ben emin olmamakla beraber %17 ya da %22 dedim. Karşımdaki üye, boşver ben de hatırlayamadım zaten geç, dedi. İçimden kıs kıs güldüm. Farklı bir deneyim oldu.
İdari alanda ise karşımda yaşlı, son derece bilgili ve ağırbaşlı bir bey vardı. Tam çıkaramamakla birlikte ya Salim Alkan'dı ya da tanımadığım bir genel müdür yardımcısıydı. Bankanın misyonu, aktif toplamı, banka bilançolarının aktif kısmı, bütçe açığı(miktarsal olarak) , reel faiz oranı ve yeniden borç yapılandırmaları soruldu. İki mülakatta da ortak olan önceki mülakat süreçlerimle ilgili neden elendin demeleri oldu. Ben de kendi hatalarımdan olduğunu söyleyip çıkarımlarımı anlattım. Bilemediklerim oldu bildiklerim oldu. Herkese başarılar dilerim.
-
@bluephantom katılım bankası mıydı sizin
-
Bende çıktım soru sormadılar hiç, havadan sudan bile konuşmadık.Büyük ihtimal alınmadık hayırlı olsun:)
-
@bianconeri katılım bankası mıydı sizin de
-
@aybala aynen hocam
-
@bianconeri katılımda geçen sene de böyle olmuş.
-
Anladigim kadarıyla katılıma giren arkadaslar zorlanmış.
-
@bluephantom :)evet hocam hatirladim sizi,bana da ayni sekilde sizin sorular soruldu peki sizinde uzun surdu mu?
-
@bianconeri kardeşim bende dün aynı senin durumu yaşadım komisyonun genel tavrı bu şekilde sanırım