2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
-
Arkadaşlar, Merkez Bankası politika faizini arttırarak neyi amaçlıyor?
-
@bluephantom evet ben de şaşırdım teşekkürler hakkımızda hayırlısı
-
@aziz-petrick MB Türkiye'de yaptığı herseyde surdurulebilir enflasyonu hedefler. Politika faizini artırarak piyasa faizlerinin artmasını sağlar bu da kredi daralması yaratır yani parasal daralma. Tüketim ve yatırım düşer enflasyon baskılanmis olur.
-
Bugün mülakattan çıkan oldu mu arkadaşlar bilgi verir misiniz ?
-
Arkadaslar idari kisim muhendislikten mulakata giren arkadasimiz varsa bilgilendirir mi bizi?
-
Bugün katılım için mülakata girdim arkadaşlar. Komisyonda üç kişi vardı. Önce kendimi tanıtmam istendi. Kendimi tanıtırken söylediklerim için bir iki soru soruldu. Daha sonra onlar üç soru sordular. Birincisi BRICS ülkeleri, ikincisi Serbest ticaret anlaşmasıyla gümrük birliği anlaşması arasındaki fark ve G20 ülkeleri. Sorulardan ikisini bildim, birini bilemedim. Genel olarak mülakatta gerilecek bir hava yok ama anladığım kadarıyla okuduğunuz bölüme göre sorular şekilleniyor biraz. Ben uluslararası ilişkilerde yüksek lisans yapıyorum dediğim için sorular uluslararası örgütlerden geldi diye düşünüyorum.
-
İdariden zorluyorlar bayağı. Uluslararası İlişkiler mezunu olmama rağmen hemen her konuda soru soruldu; 2008 kriziyle 2018 krizi arasındaki farklar, bilanço ve gelir tablosu, yakın tarihte moratoryum ilan eden bir ülke (Rusya'ymış), banka genel müdürünün ismi ve vazifeleri, Ziraat Bankasının çeşitli bilanço kalemleri, Cari Açık, Türkiye'nin Cari Fazla vermesinin nedenleri, Türkiye resesyona girdi mi veya girer mi, bu krizden nasıl çıkar, vergi reformu nasıl olmalı, neden son dönemde ÖTV indirimleri yapıldı, Varlık Fonu nedir ne yapar...
Ve son olarak uluslararası ilişkilerci olduğum için Rahip Brunson soruldu :d
-
@zapo bana da ayni sekilde soruldu
-
@zapo bana da bilanço kalemlerini baya karıştırdım sayıları tutamadım aklımda heyecanla kaçtı gitti
-
@unefille Ben de yarısını yapamadım soruların ya, 38 tane soru sorulunca öyle oluyor, takma kafana.
-
@zapo aynen hocam zaten cevabı beklemeden yeni soruya geçiyolar ışık hızıyla geçti gitti hayırlısı olsun
-
Benim tanitma faslindan sonra baba meslegim soruldu ve rahat 6 7 dakika ordan konusuldu sonrasinda ziraat ile ilgili kolay sorular sorulmaya baslandi ama faaliyet raporunu okudugumu soyledigim icin sorularin cevaplarini dinlemeden gectiler sonrasinda giderek zorluk seviyesi artan sorular sordular bir sekilde cevap verdim taki bilmedigim bir soru gelene kadar en sonda senden pazarlamaci olur mu diye bir soru soruldu ozellikle bu soru dikkatimi cekti baska kisilere bu tip bir soru soruldu mu acaba
-
@emilsax müşteri ziyaretleri gerektiren bir pozisyon için düşünmüş olabilirler
-
Van katılım için giren var mı ?
-
Bugun mulakata giren arkadaslar deneyimlerini bizimle paylasabilir mi? Muhendislik idari alandan mulakata giren var mi dostlar su ana kdr?
-
Merhaba arkadaşlar,
Mülakat heyecanıyla sormayı unuttum. Mülakat sonuçları ne zamana açıklanır? Bilginiz var mı? -
@lifeislife1 1,5 ay diyorlardı grupta
-
1.5 ay surecegini hic zannetmiorm kasim basi basladi surec aralik basi gibi belli olur ocakta is basi olacagini dusunuyorum
-
@frederick-taylor zaten benim dediğimde de ocakta eğitime başlamış oluyorsun
-
arkadaşlar bahçelievlerden maslağa nasıl giderim bilen biri var mı yardımcı olabilecek?