YSK seçim müdürü alımı 2018
-
@paretowilfredo hocam hangi ilçelermiş onlar, sizin yerinize biz düşünelim
-
@fc-real-gdp Eğer gücenmezsen dostum, bende kalsın onlar.
-
Ilan metninden anladığım listeye gireceklerin merkezi olarak ilçelere atanacağı yönünde tercih hakkı tanınmıyor sanırım yanlış mı anlamışım bilgi verecek yetkili bir abi var mı
-
isteyenler listeyi görüp vazgeçmesin bence. hayatm boyunca istnbul ve ankara dışında biryerde yaşamamıştım, yaşayamam sanıyordum:) iki senedir doğu'da çok küçük bir yerde yaşıyorum. buraların da güzel yönleri varmış, önyargılı olmamak gerek tabi hakim, savcı, kaymakam olarak gitmek daha güzeldir ama bu da bir basamak olabilir.
-
Manisa demirci/gördes e talibim bizim köye 30 dk mesafe köyde evde var lojman istemem alırım bitane toros (yolları kötüdür rakım:1000 civarı) üç beş küçükbaş hayvan alırım dedemin koca tarlası var kiraz fasulye domates patates ne ararsan ohh miss
-
Arkadaşlar nedir bu YSK seçim müdürlüğü? Ne iş yapar özlük hakları nelerdir? Hep rotasyon mu var? Ve hep ilçeler de mi olacağız? Bu kadar belirsizlik varken nasıl başvuracağız böyle
-
@qrats ne gibi güzel yönler fark ettiniz bizimle de paylaşır mısınız?
-
arkadaşlar birisi bu seçim müdürünün ne iş yaptığını biliyorsa yazabilirmi. Hiçbir sitede bulamadım.
-
@meminerd @mminervaa seçim müdürü adliyelerde seçim hakimine bağlı olarak çalışır oda kural olarak küçük bir ilçeye düşerseniz kıdemli hakimdir, tek hakim varsa odur.Yeni başlayan seçim müdürü/müdür yardımcısının maaşı son temmuz zammıyla birlikte 4093 TL civarıdır. Görevden yükselmenin pek fazla imkanı olmadığı gibi ortada dolaşan 5000-5500 arası gelirleri ancak meslekte 20 küsür yılınızı doldurduğunu zaman elde edersiniz. Ayrıca genel ve mahalli idare seçimlerinde azımsanmayacak miktarda seçimden ayrı harcırah gibi gelir alırlar, bulundukları il/ilçe içindeki seçimle başa gelen her kişi/kurulun seçim müdürlüklerince onayı veya tasdiki içinde ayrıca cüzi miktarda ücret alırlar ama bu gelir önemsenecek kadar değildir.Görevde kariyer anlamında yükseleyim yok genel merkeze geçeyim oradan da şuraya gideyim buraya gideyim yok, rotasyona taabisiniz ve görev içi yükselme imkanınız yok en fazla müdür yardımcısıysanız müdür olursunuz bu kadar yani adınız müdür olarak kalır
Adliyede çalışan her müdür ( yazı işleri müdürü, idari işler müdürü, icra müdürü, seçim müdürü) aynı zamanda idari konularda savcıya bağlıdır. Bu kişiler ise bu zamana kadar katipler içerisinden seçilmiş olan kişilerdi, sadece icra müdürü kimi zaman dışarıdan alım yapıyordu onun sebebi ise mesleğin pis ve vicdanı yükü ağır bir meslek olmasından kurum içinden bile talebinin az olmasıydı. Seçim müdürü de genellikle seçim katibi, asliye hukuk, sulh hukuk katiplerinin diğer katipler göre daha fazla olduğu fakat her katiplikten geçmenin mümkün olduğu bir noktaydı. -
Biraz önce İnsan Kaynakları ile görüştüm. Kadro icra müdürlüğü kadrosu gibi dedi. 4000-5000₺ arası başlangıç maaşı dedi.
-
@casanova zaten her sene seçim var sürekli ek gelir oluşacak
-
@casanova hocam sağolasın, rotasyona tabi olmaya ve yükselme olmamasına rağmen tercih edilir mi sizce?
-
@mminervaa hocam ben hiç birşey diyemem ki sana kendi vicdanına isteklerine hayat anlayışına göre tercih edeceksin. Bakın rotasyonunda kaymağını gittiğiniz bölgeye/kıdeminize/iş yükünüze göre yersiniz. Eğer adli olarak 5 veya 4. Bölgelere giderseniz (ki yeni başlayanlar mecburen bu bölgelerde belirli süre yaklaşık 5-6 yıl toplamda 10-12 yıl buralarda çalışmak zorundadır ki 3 2 1 lere gidebilsin) adliye teşkilat yapılanması küçük olduğu gibi ayrı bir seçim katibi olmaz, hem müdürlük hem katiplik yaparsınız bulunduğunuz bölgeye bağlı komisyon (yani ilde bulunan adli teşkilatın en yüksek idari makamı ki hakimlerden oluşur) ayrıca bir seçim katibi görevlendirmez adınız müdür işleviniz katip olur. Ama 3 2 1 bölgelere gittiğinizde ayrı makam odanız, ayrı katibiniz olur ki buda ancak nufüsü ve iş yükü fazla olan adliye teşkilatlanması ise güçlü yerlerde olur o zamana kadar cefa çekmek zorunda kalsanız da sonrası sefanızdır. Hakim savcı olanlar gibi her 2 yılda kıdem alamadığınız ve 2 yılda 1 bölge üstünüze gidemediğiniz/rotasyon sürenizi daha uzun olduğu içinde şimdi başladığınız ilçede duruma göre 4-6 yıl arası çalışmak, oradan gittiğiniz yerde de aynı şekilde çalışıp ancak belirli bir kıdeme ve şansınıza gittiğiniz yerin adli teşkilatı kuvvetli ise müdür olduğunuzu hissedersiniz.
@burcuburcu @ysahin2 hocam bu yıl olağanüstü bir yıl olduğu, iyi partinin ayrılıp ayrıca vatan partisinin de imzalarla aday toplama işlemi olduğu, milletvekili seçimleriyle başkanlık seçimlerinin aynı ana denk geldiği ve partilerin il/ilçe başkanlık, adaylık, kurul durumlarında farklılıklar istifalar yeni seçilenlerin tasdiki onayı oluştuğu içim seçim müdürleri neredeyse akşam 10 da çıktılar adliyeden ve fazla mesai yaptılar. Seçim hakimleri ise hiç nöbetçi olmadılar, seçim işlemleriyle ilgilendiler uzunca bir süre. Bu yüzden gerek fazla mesai gerek iki seçim birleşmesi gerek yeni sistem oluştuğu için yeni başlayan seçim müdürünün maaşı tüm seçim çalışmaları dahil 5000 TL yi geçti (bu erken seçimin açıklanmasından sonraki iki ay için geçerlidir şimdi gene 4093 lira para alacaklar) haklısınız, seçimler çok sık ve daha da sıklaşacak gibi duruyor fakat ancak bu denli büyük çaplı seçimlerde biraz ekstradan gelir alırsınız her yıl 5000 TL kemiksiz her ay maaş alayım gibi bir durumu yok. -
@casanova teşekkürler bilgilendirmeniz için
-
@burcuburcu rica ederim
-
@casanova çok güzel yazmışsınız. Ben de özet geçeyim.
4000 tl maaş,
5 yıl da bir rotasyon,
İş de seçime gireceklerin dosyalarının onaylanmasıKaymakamlık ile aynı gün farklı saat olması talebi arttırır gibi. Gelmişken buna da gireyim diyenler olabilir.
-
@casanova teşekkür ederim
-
@mminervaa rica ederim
-
@burcuburcu her yer çok yakın, ne bileyim çarşıda herkesle tanışıyor olmak bile güzel, çok rahat birikim yapılabilir, en önemlisi de sağlam arkadaşlıklar kazandırıyor herkes dışardan gelmiş çünkü, Türkiye'nin heryerini gezme görme imkanı oluyor
tabi güvenlik sorunu vs de var ama Allaha emanet herşey, oraları çok karıştırmıyorum. -
@yasaklı başvuru elektronik ortamda il veya ilçe koordinatörlüğünde yapılacak diyor şahsen mi gideceğiz osym merkezine bilen var mı ?