YSK seçim müdürü alımı 2018
-
Arkadaslar cokta kafaniza takmayin Allah bize daha iyi yerler nasip edecek insallah.gorunen o ki yedekten de almayacaklar. Ilana bile sadik degiller anladigim
Kadari ile. Allah bizlere daha seffaf daha duzenli kurumsal yerlerde calismayi nasip etsin insallah -
@north-remembers hocam polisler de komiser yardimcılarinin dışaridan alinmasina sicak bakmazlar genelde. Dusunun artik polis sayisi ne kadar. Ama sonucta yine 40 50 yaslarindaki memurlar 23 24 yaslarindaki komiser yardimlarina amirim komiserim diye hitap ediyor. Yani baskani etkilemeleri soz konusu bile olamaz:)
-
Her denen şeye inanılmamalı. Burası YSK her an herşey olabilir. Mülakat girerken çoğu insanda "YSK adalet kurumudur hakkaniyetli olurlar" demiştir. Sonuçlar açıklanınca çoğu insan bu sefer de YSK'dan şikayetlenmiştir. Dediğim gibi burası YSK her an herşey olabilir.
-
Bu yorumlardan sonra 175 kişilik atamayı tamamlamadıklarını ve kurum içinden epey alım olacağını düşünmeye başladım açıkcası.
-
@872 hocam kapı gibi kanun var sınav ilanı çıktığında hepimiz biliyoruz imza kampanyası başlatmışlardı iptal olsun da alım olmasın diye. Ne kadar diretseler de boş kanun var açıktan atama belli yıllarda olacak.
-
@north-remembers emin değiliz, ilan var diyorsunuz ancak bu sınav ilanında yedek liste olacağı da yazıyordu...
-
@postmodern aklım almiyor yazili sinavi 90 olanin sözlüden 45 almasini.70in altinda puan verdikleri için direk basarisiz sayilmisimdir yedek olsa nolacak
-
@eeee çok üzücü hocam...
-
@north-remembers aynen öyle hocam.
-
@eeee hiç mi sorulara cevap veremediniz de 45 aldınız hocam?
-
@north-remembers nerden baksan tutarsızlık ve inanın yazili sınava verdiğim emekten hariç sözlü sınav için de çok güveniyordum kendime.mesleki bilgi sorusu dediğin mevzuattır ki 50puanlık kısım bana konu dışı soru geldi zaten kaldıki 3te3yapaninda olmamis
-
@postmodern, içinde söyledi: YSK seçim müdürü alımı 2018
@north-remembers emin değiliz, ilan var diyorsunuz ancak bu sınav ilanında yedek liste olacağı da yazıyordu...
Personele ilişkin hükümler
MADDE 10- (1) Kurul personeli, bu Kanunda yer alan hükümler saklı kalmak kaydıyla, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı
Devlet Memurları Kanununa tabidir. Kurulda 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası uyarınca sözleşmeli ve
seçimlerle ilgili hizmetleri yürütmek üzere aynı maddenin (C) fıkrası uyarınca geçici personel çalıştırılabilir.
(2) Kurul merkez teşkilatında, 657 sayılı Kanunun ek 41 inci maddesi çerçevesinde seçim uzmanı ve seçim uzman
yardımcısı istihdam edilebilir.
(3) Seçim müdürü ve seçim müdür yardımcıları, Kurul personeli arasında yapılacak veya yaptırılacak yazılı ve sözlü
sınav sonucuna göre Başkan tarafından atanır.
(4) Seçim müdürü ve seçim müdür yardımcılığına atanacaklarda, hukuk fakültesi veya siyasal bilgiler, idari bilimler,
iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim
kurumlarından mezun olma şartı aranır.
(5) Kurul kadrolarına ilk defa atanacak diğer personel Kamu Personel Seçme Sınavında, yönetmelikte belirlenen
puan türünde asgari puanı almış olanlar arasından, yapılacak sözlü ve gerektiğinde uygulamalı sınav sonucuna göre Başkan
tarafından atanır. Sınava, ilan edilecek kadro sayısının beş katına kadar aday çağrılır.
(6) Kurulda görev yapan 657 sayılı Kanuna tabi personel, Başkanın teklifi üzerine, yılı merkezî yönetim bütçe
kanunundaki atama izni sınırına tabi olmaksızın mükteseplerine uygun olarak Adalet Bakanlığınca, Bakanlık merkez ve taşra
teşkilatı kadrolarına atanabilir. -
@eeee tutarsızlıklar silsilesi ne yazık ki...
-
@postmodern genel kültüre hiç cevap veremedim sadece mesleki bilgi sorusu aihm zorunlu yargı yetkisi bireysel başvuru kaç yıllarında kabul edildi sorusuydu yani direk yıl soruldu tabiki yılı bilemedim onun dışında kalan bilgileri verebildim.zaten şok oldum mesleki bilgi dediğin mevzuattır yahu ki mevzuatı hatim edip gittim oraya
-
@north-remembers söylediğinize muhalif bir şey söylememiştim, kanunlardan haberim var uygulanma(ma)sını tenkiden söyledim. misal de ona yönelikti; sınav ilanında yedek liste olacağı yazılı iken yedek listenin açıklanmamış olması...
-
@postmodern yanlış anlamışım kusura bakmayın hocam pratikte dediğiniz gibi olmuyor uygulanamıyor maalesef
-
Twitterda seçim müdürlüğünü kazanan biri kura çektiklerini ve ismini vermek istemedigim guneydoguda bir ilce cikmis gorev yeri olarak ve kotu biryer de degil hatta cok guzel bir yer, ama Isyan ediyor. Kardesim madem isyan edecektin niye girdin bu yola. Bak burada kac kisi var senin yerinde olmak isteyen, ayiptir.
-
@872 gecen burda referansı öven kişi de iç anadoluda bi yere düşmüş facede gördüm
-
@hoffafd dogrudur hocam. Referans varsa zaten sırtı yere gelmez heralde.
-
@872 hocam ilçeyi merak ettim bi ipucu ver bari