2018 KPSS Hukuk Soruları ve Cevapları
-
@byteks1 Ben bir siteden baktım bu ifade yazıyor..
Bu noktada YSK, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için sadece siyasi partiler açısından değil vatandaşlar açısından da geçerli süreyi kamuoyuna duyuracak. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması şartıyla bir kişi, ya 20 milletvekilli ya da 100 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı imzasıyla Cumhurbaşkanlığı’na aday gösterilebiliyor. -
@lion yüzde 10 diye bir şık vardı cevap o olacak
-
@circassian Ben de kesin yaptım o soruyu kitaptan tanım yazıyorum alta.
Kesin Rehin Açığı Belgesi
Rehnin alacağı kesin olarak karşılamadığı anlaşıldığı durumda alacaklıya rehin açığı belgesi verilir diyor.Geçici Rehin Açığı Belgesi
Rpçy devam ederken,rehinli malın satılması durumunda elde edilen paranın karşılamayacağı anlaşılırsa ALACAKLININ TALEBİ ÜZERİNE kendisine verilen geçici belgeye Geçici Rehin Açığı Belgesi denir.koyu ile işaretlediğim yere dikkat. Talep diye birşey yazmıyordu. Soruyu tam hatırlayan varsa yazarsa burdan çözeriz işte.
-
@byteks1 soru rehin açığıyla ilgili değildi aciz belgesi ile ilgili bir souruydu
-
şimdi baktım haciz sırasında borçlunun haczedeilir malı olduğu halde miktarı yeterli değilse geçici oluyormuş borölunun herhangi haczedilebilir malı yoksa kesin aciz oluyormuş soruda miktar yetersizdi o yüzden geçici cevap
-
@bcbc3434 harbimi onu bile yanlış hatırlıyom Mesaj silme varsa silelim
-
@aroma sanık
-
@zenginmemur kaç puan getirir 25 net hocam ?
-
arkadaşlar teşebbüsün mümkün olmadığı sorulan soru sizce iptal olabilir mi? Zira bazı kaynaklarda kesintisiz suçta teşebbüs mümkün değildir diyor. o soru benim biraz kafamı karıştırdı.
-
@nopainnogain ben edilebileceğini düşünüyorum hocam. Üzerine gitmek lazım.
-
@nopainnogain mumkundur hocam
-
Hukuka sağlam çalışan 30 u bulurmuş.
-
@corleone kesinlikle hocam hatta bu yıl hukuk son yılların en kolayıydı diyebilirim nerde o cmk iyuk soruları tartismasiz cok kolaydı
-
Yazilmamis herhalde “borclunun temerrude dusmesinde kusur aranir” diki yanlisti
-
@cengizkan2 o oyle hesaplanmaz hocam ancak puanlar dusuk gelebilir
-
Hangileri nama duzenlenir ben haz bonosu ve cek yaptim policeyi almadim sanirim ynlis degil mi arkadaslar policede mi olacakti
-
@lion, içinde söyledi: 2018 KPSS Hukuk Soruları ve Cevapları
Hangileri nama duzenlenir ben haz bonosu ve cek yaptim policeyi almadim sanirim ynlis degil mi arkadaslar policede mi olacakti
Hangisi hamiline düzenlenebilir diye soruyordu. Sadece çek olacak.
-
@muhalba aynen kardesim yanlis yazmisim hamiline diyordu evet
-
Soruları bir araya derledik dostlar.
https://www.tercihiniyap.net/kpss/2018-kpss-hukuk-soru-ve-cevaplari
-
Poliçe de kısmi kabul var mı?
O sorudan emin olamıyorum.