2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
arkadaşlar güvenmiyorsanız burda ne işiniz var ?
-
30 31 puan türüne bir kırık kalp bırakıyorum
-
@paretowilfredo hocam spk alım yapmayacak mı sizce?
-
@rootofallevil, içinde söyledi: 2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
İl planlama, mhuy, duy, muy ticaret müfettişliği kdk uzmanlık, insan hakları uzmanlığı beklediğim alımlar ama çok da umutlu değilim
Beklediğim alımlardan ikisinin ilanı geldi kdk uzmanlığı ve insan hakları uzmanlığı il planlama için ihtiyaç olduğu aşikar ayrıca şiddetli bir şekilde mhuy alımı gerekiyor. Bugün maliyenin pergen sayfasına baktım 80 kadar maliye uzman yardımcısı yeterliklerini vermiş. Maliye Bakanlığı için en az 50 muy 200 duy alımı gelmeli artık. 50 muy 200 duy 250 mhuy temenni ettiğim sayılar
-
@rootofallevil mhuy da talepler toplanmaya başlamış, bi 5 sene sonra ilana çıkarlar gibi gözüküyor :))
-
@sofuoglu o talepler toplana toplana bir hal oldu zaten hocam toplasam o talepleri burdan köye yol olur
-
Il planlama hangi puan turlerini istedi onceki ilanlarinda?
-
@rootofallevil kamu puanlarını kullanarak kaç sınav/mülakata girdin hocam sen şimdiye kadar , önümüzdeki kpss de ciddi asılmaya planlıyorum kamu yönetimi bölümüne bir referans olur bana
-
@desertiger Eski sistemdeki puan türünün şu an birebir bi karşılığı yok dostum.
-
@simón-bolívar Son durumu yukarıda belirttim dostum.
-
@ezo, içinde söyledi: 2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
30 31 puan türüne bir kırık kalp bırakıyorum
-
@sofuoglu işkur mülakatına girebildim sadece bir de insan hakları sınavına girecem 3 martta. Bu yıl 93.5-94 ten aşağısı iş yapmadı. Arada kaymakamlık rekabet kurumu mgk kvkk açıklanmasa işkurla insan haklarına da giremeyecektim.
-
@paretowilfredo peki agirlikli olarak hangi derslerdi
-
Dostlar bir kaç açıklama yapmak istiyorum çünkü gerçekten üzücü sözler görüyorum bazen. Ne zaman hayal ve umut sattığımı, ayrıca ne zaman kimi kandırdığımı ya da haber uyduruğumu merak edip şu başlığı açtığım ilk günden bugüne kadar bi taradım. Ne söylemişim, neler olmuş inceledim.
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
Merhaba dostlar! Bir KPSS'yi daha geride bıraktık, bu vesile ile öncelikle hepinize geçmiş olsun. İnşallah 3 aşağı 5 yukarı hepiniz emeğinizin karşılığını alırsınız sonuçlar açıklanınca. Geleneksel hale gelecek sınav sonrası alımlar başlığımızı açalım, vaktidir. Bilmeyenler için başlığın fonksiyonunu ve nasıl yürüyeceğini anlatayım dostlar.
Bu başlıkta şimdi başlatacağım şekilde duyumları ve süreçleri izleyerek kanaat getirdiğimiz alımları paylaşacağım ve diğer duyumu olan dostlardan da gelen duyumları burada toplayacağız. Böylece düzenli bir şekilde duyumları takip etmek isteyen dostlarımıza derli toplu bilgi sunmuş olacağız.
Evet açılışı yapıyorum dostlar.
İdari Yargı Hakimliği;
Bildiğiniz gibi Ekim ayı için bir duyuru yapmıştım. Ancak gerçekleşen değişiklikler ve yeni bir sistem olacağından bu sürecin sarkacağı malumunuz. En geç yıl sonunda bir sınav olacağına dair kuvvetli duyumlarımız var. Alımda İİBF ve Hukuk dışında alanlara da yer verilecek. Bunun bir oran ile mi yoksa yekûn bir ilan mı olacağı hala net değil. Sayı beklentimiz 200. Bakalım duyumlar kuvvetlendikçe paylaşmaya devam edeceğim.
Sermaye Piyasası Kurulu - Uzman Yardımcılığı
Bu senenin ilk alımlarından birisi olabilir dostlar. Kurulda ciddi bir açık var ve en kısa sürede alım planlanıyor. Sayı 25 ilâ 30 olabilir.
Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı
Geçtiğimiz yıl için ihdas edilmiş ve alınması planlanmış 60 kişilik bir kadro var. Bu kadronun bu yıl doldurulacağını düşünüyoruz. Yine sonbahar dönemi alımlarından birisi olabilir.
Bütçe ve Strateji Uzman Yardımcılığı
Cumhurbaşkanlığı uhdesinde ihdas edilen bir kadro. 40 kişilik bir ihdas söz konusu ve bu 9.derece yardımcı olarak ihdas edildi. Yani başka kurumlardan uzman alınırken 40 adet Uzman yardımcısı alımı ufukta görünüyor dostlar.
Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı
Geçtiğimiz yıl personel ve meslek yönetmeliği de düzenlenen bu yeni kurumun artık bu yıl alım yapmasına kesin gözüyle bakıyoruz dostlar. Sayı emsal kurumaları olan KDK ve İHK gibi 50-60 dolaylarında olacaktır. Sürecin takipçisiyiz.
Kamu Denetçiliği Kurumu - İnsan Hakları Kurumu
Her iki kurum da 2014'te alım yaptılar. İlk dönem Uzman yardımcıları Uzman oldu. Bu yıl her iki kurumun da ikinci dönem için alıma çıkmasını bekliyoruz.
Geçtiğimiz yılın sonuna alım olacağına dair Sn. Şeref Malkoç'un açıklaması vardı lakin alım yetiştirilemedi. Bu yıl bu alımların geleceğini düşünüyoruz. Sayı evvelkiler gibi 50-60 dolaylarında olacaktır.
Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı
Herkesin dört gözle beklediği alımlardan birisi. Geçtiğimiz yıl talepler toplandı, hazırlıklar vardı ancak alım gelmedi. Bu yıla dair de haberler şöyle; sonbahar dönemi için bir alım hazırlığı yapılmış ancak askıda kalmış dostlar. Ancak bu belirlenmiş alım kış-ilkbahar dönemine sarksa bile yapılacaktır artık. Uzun zamandır bekleniyor ve dediğim gibi sonbahar için bir hazırlık söz konusuydu. Bu nedenle artık geleceğini düşünüyoruz.
Maliye Uzman Yardımcılığı - Defterdarlık Uzman Yardımcılığı
Her iki kadro da uzunca sürelerdir alım yapmıyor. Özellikle taşrada DUY ihtiyacı ciddi düzeyde. Merkezde MASAK'ın farklı bir şekilde 250 kişi kamu kurumlarından yaptığı alım var. Ancak diğer birimler için MUY ihtiyacı halen var. Bu nedenle bu alımın da bu yıl gelmesini bekliyoruz.
Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı;
2017 KPSS puanı ile çıkılan 300 kişilik alımla alakalı Kurum Ocak ayında başlatmak ve akabinde seri bir biçimde ikinci alıma çıkmak istiyor. Bundaki temel saik ise Merkez teşkilatta tamamen Dguy'lara görev vermek. Bu nedenle dostlar ikinci bir 300 kişilik alım bu planlama uygulanırsa İlkbahar döneminde gelebilir.
Gelir Uzman Yardımcılığı
Dostlar Gelir İdaresi'nin ihtiyacı olan 1000 kişi değildi. Bazı iller için daha yüksek talepler yapılmasına rağmen böyle bir ilana çıkıldı. Şu an için sağlam sayılabilecek bir kaynaktan aldığımız bilgiye göre bu alımın ertesinde 1500 kişilik bir alım daha planlanıyor. Zaten bu alım planları DGUY ve GUY için birlikte aldığımız haberler. GİB bu sene hareketli bir yıl geçirebilir dostlar.
Listeden gelenler;
-İdari Yargı Hakimkliği
-İşkur İstihdam Uzman Yardımcılığı
-Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı
-Kamu Denetçiliği Kurumu Uzman YardımcılığıYine bu başlığı açtığımda yazdığım haberden ilave olarak gelenler;
-İlgöç Uzman Yardımcılığı
-Rekabet Uzman YardımcılığıDaha sonrasında şu şekilde duyurduğum;
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
Ek olarak dostlar; SPK ve BDDK ilanları gelecek dostlar haberler doğru.
Merhaba dostlar.
BDDK alımına dair her şey hazır. Cumhurbaşkanlığı'na yollandı 150 kişilik ilan. Eğer onay çıkarsa bu sayıya ilan en kısa sürede gelecek. Sayıda Cumhurbaşkanlığı'nın talebi üzerine azalma olabilir bir ihtimal lakin ilan Kurumdan çıktı onay bekleniyor.İlave olarak kendi başlığında duyurduğum başta Kaymakamlık sınavı olmak üzere geldi.
-Güncel olarak SPK ile alakalı durumları aktardım.
-İl Planlama da keza yine haberler olumlu.Tarihler ortada, söylediğim sözler ortada, ben de buradayım.
Tüm bu akışta oyunu bozan Maliye Bakanlığı lakin ben de Bakan değilim dostlar. VDK iptal edildi, GUY, DGUY mülakatları yapılamadı. Diğer tüm alımlar askıda kaldı ve ben aldığım tüm haberleri dürüstçe aktardım sizlere. Kurumların sayı konusunda almak istedikleri kadrodan daha az onay almış olması da malesef benim elimde değil. Bu konuda da elimden bir şey gelmez. Durum yukarıda gördüğünüz gibidir. Takdir sizindir.Bu mu popülizm?
El-insaf. Elini vicdanına koysun bu sözü söyleyenler lütfen. -
@the-kaymakam @Simón-Bolívar Dostlar aldığım haberi aynen aktardım. Bu noktada işi değiştirecek şey onay çıkan kadronun tamamının olur almaması olur. Buna dair bir şey işitirsem de paylaşırım yine.
-
@desertiger KPSS P31'di dostum eski sistemdeki ve;
%20 Genel Kültür
%20 Genel Yetenek
%20 İktisat
%10 Maliye
%10 İstatistik
%20 Kamu Yönetimi idi. -
@paretowilfredo sizi bakan yapsalar bu kadar beklentiye kapilmazlar.Kimi yakın dert dinler bulursak saldiriyoruz insan oğlu işte ne demeli
-
@paretowilfredo hiç laf anlatmaya uğraşma dostum bas engeli gitsin. Senin iyi niyetini göremeyen iyi niyetli değildir zaten. Biz seni biliyoruz sıkıntı yok.
-
@paretowilfredo hocam bu tarz insanlar her zaman olacaktır. Sizi yakından tanımasamda forumda takip ettiğim kadarıyla gayet dürüst gerçekçi ve yardımsever tavrınızı biliyorum. Lütfen bu şahısların sözleriyle canınızı sıkmayın. Size güvenimiz tam.
-
@maliyeciuzman Bakalım kardeşim, olduğu gibi aktardım. Alım yapılmayan süre göz önüne alındığında neden olmasın diyerek paylaştım çünkü benim aldığım planlanması durumuyla örtüşüyor gelen yeni haber. Ha rakam konusunu sen de biliyorsun Cumhurbaşkanlığı'nda kırpılabiliyor. Çok kurum yaşadı bunu bu yıl. Bu olursa ve haber alırsak paylaşırız elbet ama şu an Bakanlıktan çıkan kadrolar bu şekilde. Yazılı sınav çok daha güzel olur olursa. Bakalım bekleyip görelim