2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@paretowilfredo üstad seni bilen bilir bilmeyen kendi gibi bilir boşver
-
@paretowilfredo kardeşim aslında şöyle bir bilgi de bende var. Kennedy caddesindeki eski bddk binası baştan aşağı tadilattan geçmişti. O bina içişlerine tahsis edilmiş. Hatta kamu güvenliği mülakatından içişleri uzman yrd mülakatına giren arkadaşlar orada çalışacaklar. Yani koskoca gökdelen, yeni bina; 200 kişiyi rahat kaldırır gibi
-
@maliyeciuzman Ben de tadilat kim için yapılıyor diyordum Güzel olmuş bu. Müsteşarlık mensupları küçük binada yapamıyor bakıyorum da :)) Eski TOBB binası Bakanlıklardaki geçici olarak oraya geçmişlerdi, koca gökdelen herkesi alır rahatlıkla keza İçişleri Bakanlığı'nın ana binası oldukça küçük zaten, ihtiyaç vardı böyle bir şeye. Epey ferahlatır Bakanlığı kardeşim. Sorar soruştururuz gene süreç içerisinde, teyit eden haberler gelir inşallah. Güzel olur
-
@paretowilfredo Hocam seni bilen biliyor, ben ve benim gibi düşünenler burda senin paylaşımların ile süreçte diri kalıyor. Vdk ilanının bile geldikten sonra iptal olabildiği bir ortamda , içeriden ilan gelecek haberine rağmen ilanın gelmeyebileceği nasıl düşünülmüyor anlamıyorum.
İşin özü sakın böyle şeylere takılıp kendini geri çekmeyesin -
@paretowilfredo inş kardeşim tüm arkadaşlar için hayırlı haberler, güzel sayılar gelir
-
@MaxMin @Marsiyal @aroma @hacettepe @mrnobody Çok teşekkür ederim dostlar. Gerçekten üzüldüğüm için kendimi de bi sorguladım. Çünkü kimi zaman hatta çoğu zaman bir şeyler yazarken kırk kez düşünüyorum, kimseyi boşa umutlandırmayayım, hayal kırıklığına vesile olmayayım diye. Bu hesabın içerisinde böyle bir düşünce ile karşılaşmak üzdü beni. Bu nedenle sizle paylaşmak istedim hissiyatımı ve düşüncemi. Çok teşekkür ediyorum tekrar. Var olun hepiniz.
-
@paretowilfredo hocam sen kendini bi salsana artık sana itimadımız tam. Ne umut tacirisin ne bir çıkarın var. Bizler için koşturduğunu çabaladığını vicdanı olan herkes görüyor. Vicdanı olmayanı da zaten...
-
@walras12 Dostum bu denli hassasiyetim olmasa sanırım bu kadar koşturuyor, çabalıyor da olmazdım. Karakter, huy belki biraz da Kayıtsız kalamıyorum olumlu olumsuz hiçbir duruma. Var olasın, mutlu ettiniz güzel sözlerinizle ve güveninizle beni dostum hepiniz. Teşekkür ederim.
-
@paretowilfredo tek diyebileceğim üstad iyi ki bizimlesin meyve veren ağaç taşlanır zaten Allah razı olsun her şey için
-
@paretowilfredo gördüğümüzü söylüyoruz dostum. Sen aldırma kötü sözlere
https://youtu.be/ZMnoZm_Rkig -
@kuşçubaşıeşref Eyvallah dostum. Bilmukabele sizler de iyi ki varsınız. İnsan dostlarıyla ve dostları kadar kuvvetlidir. Hep birlikte daha güzel günlerimiz olsun inşallah
-
@walras12 Eyvallah dostum. Rahmetliyi de anmış olalım vesilenle. Sağolasın
-
İçişleri uzm yrd ve il planlama en son 2015 yılında ilana cıkmış
1)İçişleri uzm yrd p73 ten 40 kişi *4 katı baraj 87,201
- İl planlama uzm yrd p31 den 50 kişi *4 katı baraj 84,67
Not: Sadece mülakatla alım yapıyor
Eski sistemde iki puan türü de kamu yönetimi içeriyor. Yeni ilanda bakalım hangi puan türünden isteyecek...
Bir analiz...
#İçişleri stajyer daha önce p45 ten alım yapardı alan+0,20 kamu ağırlıklı. Yeni sistem de bu p9 oldu yani alan+ 0,15 kamu içeriyor.
#Eski sistemde p73 isteyen İçişleri uzm yrd alan+ 0,15 kamu içeriyor. Bunun en yakın karşılığı yeni sistemde alan+0,15 kamu p9 görülüyor.
#Eski sistemde p31 isteyen il planlama alan +0,20 kamu. Yeni sistemde alan+0,25 kamu p33 görülüyor.
Tabiki diğer puan türleri de ihtimal dahilinde. (p29-30-31-32)
-
seçime kadar gelir mi acep
-
@paretowilfredo üstad duyumculara isyan ederken sözümüz sana değil yanlış anlama sakın. İyi niyetini biliyoruz ve iyi niyetinden şüphemiz de yok. Gerçekten hakkın ödenmez.
-
içişleri için p9 olursa işim yaş, p30-p31 olursa benden bir kocaman kalp
-
adalet uzman yardımcılığı konuşuluyordu bir ara ama ses yok hâlâ.
-
@maliyeciuzman, içinde söyledi: 2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
@paretowilfredo kardeşim aslında şöyle bir bilgi de bende var. Kennedy caddesindeki eski bddk binası baştan aşağı tadilattan geçmişti. O bina içişlerine tahsis edilmiş. Hatta kamu güvenliği mülakatından içişleri uzman yrd mülakatına giren arkadaşlar orada çalışacaklar. Yani koskoca gökdelen, yeni bina; 200 kişiyi rahat kaldırır gibi
İş Bankası'na ait olan ve yıllarca BDDK'nın kullandığı o bina 1 yıllık tadilattan geçtikten sonra İçişleri'nin başlangıç olarak bazı birimleri oraya taşındı. Bir iki daire hariç hepsinin oraya taşınması planlanıyordu en son. Bakanlığın asıl yerinde ise en az 1 yıldır devam eden ve ne zamana biteceği belli olmayan geniş çaplı bir tadilat var. O tadilat artık kaç yıl sonra biterse oraya geri dönüş yapılır.
İkinci olarak 100 kişinin 70'i Yenimahalle'de Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün yanında bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İdaresi Genel Müdürlüğü'nde gorevlendirileceklermiş. Yani olur da mülakatı kazanan olursa çalışacağı yer belli olmadan eve çıkmamalı. Zaten eski BDDK binasına (koskoca gökdelen olsa da yeni bir bina değil aslında :)) bakanlık birimlerinin bir kısmı halen taşınmadı. Zaten 200 kişiye de yer olacağını sanmıyorum orada. Ancak 30 kişiye yer bulunur elbet. Nüfus İdaresi binaları son 1-2 yılda yeni tadilattan geçti ve oldukça fazla yer var.
İlanın geleceği net tarihi de Bakan bey hariç kimsenin emin olarak bileceğini bilmiyorum. İlan birkaç ay gecikirse lütfen burada @paretowilfredo hocamızı darlamayalım zira kamuya girince göreceksiniz o kadar çok saçma sebeple çok kolay yürüyebilecek işler gecikebiliyor ki kimsenin de umrunda olmuyor. Kamuda işler tahminimden de geç yürüyor çoğu zaman. Yukarıdan direkt bir talimat gelmedikçe emin olun her iş yavaş ilerler.
Her kamu kurumu eleman ihtiyacı varsa kapatmak için işine en çok yarayacak adayı seçer ve alım sahnesinden çekilir. İşkur'u bilmem de hiçbir kamu kurumu "çok İİBF mezunu var, KPSS'ye çok giren var. Biz de alım sayımızı artıralım aman odadaki şu boş yere bir sandalye masa atalım" demiyor arkadaşlar. Ya da falanca alım geç açıklandı diye (işe girmeyi bekleyen adaylar hariç) kimsenin keyfi kaçmıyor. Yani kimse bir avuç sesi çıkan İİBF'liyi düşünmüyor. Çok büyük ve toplu bir ses çıkarsa bir ihtimal. Çünkü öğretmen, polis, sağlıkçı ve bekçi alımlarının seçmen nezdinde bir karşılığı var ve gerektiğinde ihtiyaçtan fazla bile alabilirler kimse hesap sormaz ama a grubu meslekler çok dar bir kitleye hitap ettiğinden seçim öncesi sonrası muhabbetinin hiçbir hükmü yok. İhtiyacı olan alır olmayan almaz. Haa ihtiyacı olduğu halde almayan da olabilir, orasını bilemem çünkü her kamu kurumu kensi içerinde ayrı bir devlet gibi. Hepsinin ayrı bir kurumsal kimliği var. Biri için getirilen yorum diğeri için getirilemez. Burada duyum paylaşanlara ise kötü laf edilirse paylaşımcı arkadaşlar bu mecradan soğutulabilir. Çünkü gelen bir ilanın çeşitli gerekçelerle iptal ya da tecil ihtimali her daim vardır. Kamu alımlarında hemen hemen her şey öngörülemez ve bu öngörülemezlikle mücadele eden, psikilojisini koruyan, sabreden ve çalışan başarılı olur.
-
Bu başlık bu kadar hareketli değildi ilan geldi sandım.Bakın ana kilit Maliye Bakanlıği.Nerdeyse 1 yıldır alım tamamlanmadı.Öbür taraftan Mgk Kdk bddk gibi kurumlar süreçleri bitirdi.Burada maliye bakanligi özelinde ingilizcesi olmayanlar için bir magduriyet var malesef.Gelelim bina konusuna dguy alimi icin risk analiz merkezi projesi ne oldu bilmiuorum ama Dguy alimi mufettislik alimı kadro ihdaslari dogrultusunda bir gelse icisleri uzmanligi 85lere kadar duser.
-
Yenimahallede Risk analiz merkezi kurulmustu.Bu bina ne oldu @Aslan-Reyiz