2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
Merhaba dostlar.
Topluca bir yanıt vereyim istiyorum son gelişmeleri aktarmak adına. Öncelikle herkesçe merak edilen SGK Denetmen Yardımcılığı hususunu izah edeyimBildiğiniz gibi 400 kişilik bir ilan hazırlığı mevcuttu. Hatta bu sayının 500 olabileceğine dair de bir duyum paylaştım sizinle. Lakin bugün bir takım menfi haberler geldi. Halen %100 doğruluğuna inanmak istemiyorum bu haberin. Kaynak her ne kadar sağlam olsa da sanırım mantığım kabul etmiyor bu durumu. Kurumun ihtiyacı ortada, hazırlık aşikar iken ve 400 Denetmen Yardımcısı'nın herhangi bir külfeti de yükü de olmayacakken bunun herhangi bir şekilde kısılmasına ya da izin verilmemiş olmasına anlam vermek mümkün değil. Soruşturmaya devam edeceğim. Bakalım, gelişmeler neler gösterecek.
Akabinde nispeten daha olumlu haber de geldi, onu da paylaştım sizlerle. Tamamen red değil, kısmi olarak reddedilmiş olması durumu. Yani belli bir sayıda alım ihtimali halen mevcut. Ama kesin durum için haber almaya çalışıyoruz halen.Bunun yanında geçtiğimiz günlerde duyurmuş olduğum İçişleri Uzman Yardımcılığı ve İl Planlama Uzman Yardımcılığı alımlarına dair ilanların Bakanlıktan çıkmış olduğunu teyit eden bilgiler aldım. Rakamlar da söylediğim gibi kararlaştırılmış durumda. Ancak Bu alımların da bir olur süreci var. İnşallah kırpılmadan ya da geri çevrilmeden döner bu ilanlar. Yine yeni gelişmeler olursa aktaracağım dostlar.
Bence asıl sürpriz haber şu. Diyebilirsiniz ki daha yeni alıma çıktı, bu neyin nesi? Ben de aynısını söyledim haber bana geldiğinde. Tabi daha erken bu süreç için ama Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK yeni bir alım hazırlığı içerisinde bana gelen bilgilere göre. Bir an evvel yüklü bir ilana çıkılması talimatı verilmiş durumda. Sayı için bence daha erken ama düşünülen rakam son alımın üzerinde. Buna dair gelişmeleri takipteyiz. Mevcut süreç tamamlanınca daha net bir tablo ortaya çıkacaktır.
Maliye Bakanlığı'nın tüm alımları için de takvim henüz net değil dostlar. Bir GUY alım planı mevcut. Bunu işittim ancak bunun takvimi ne zaman olur hiçbir fikrim yok gerçekten. Mevcut alım ne vakit tamamlanacak, atamaları ne zaman gerçekleştirilecek bi görmek lazım.
Diğer Maliye Bakanlığı unvanları özellikle de MHUY ile ilgili gelişmeleri süreçleri takip eden bir dostumla istişare ettik Ankara'da bulunduğum vakit. Kendisinin görüştüğü büyüklerimiz yapılanmadan sonra yeniden talep toplanacağını ve yeni rakamlarla alım yapacaklarını ancak bunun çok kısa süreye yetişmeyebileceğini dile getirmişler. Bu konuda elimdeki done yalnızca bu. Yine soruşturmaya devam ederiz bunu da.Şimdilik gelişmeler bu şekilde dostlar. Haber aldıkça paylaşmaya devam edeceğiz.
Allah yâr ve yardımcınız olsun dostlar. İnşallah tez zamanda şu zor günleri hep birlikte geride bırakırız. -
@paretowilfredo Hocam SPK tamamıyla iptal mi görünüyor, son bilgilerde böyle bir gelişmeden bahsetmiştin?
-
@marigold Askıda olduğuna dair bir şeyler söylemiştim dostum. İptal olup olmadığına dair direkt bir bilgim yok ancak yapılanmadan SPK payına da düşen şeyler olacağını duydum. Bu alımı ileri atabilir diye düşünüyorum. Ama BDDK'dan gelen haberler şayet teyit olur ve ilan gelirse SPK ilanını da beklemek anlamsız olmaz.
-
@paretowilfredo sağol Hocam ilgilenip bizi haberdar ettiğin için. Dediğin gibi Allah yardımcımız olsun. Biz mi kötü bir zaman denk geldik yoksa hep mi böyleydi bilmiyorum. Sabır ediyoruz daha doğrusu etmeye çalışıyoruz, bir taraftan yeni sınav, öteki taraftan geçen zaman ve beklenen ilanların gelmemesi.Allah gerçekten yardımcımız olsun.
-
Değerli Hocam, Öncelikle Allah Razı Olsun. Söyledikleriniz gerçekleşir veya gerçekleşmez ancak verdiğiniz umut bizlerin tekrar bu yolda tutunmamızı sağlıyor. Bu da şahsen benim size güvenimden kaynaklanıyor. Sizden ricam olumsuz yorum yapanlar yüzünden bizi bu umuttan yoksun bırakmayın.
Anladığım kadarıyla biraz daha sabır ve her an hazır olun diyorsunuz?
Çok teşekkür ediyorum. -
@mhd @marigold Aslında her ikinize de vereceğim yanıt benzer olacağı için bir arada yanıtlayayım dostlar.
Zor bir dönemdeyiz bunun da en büyük sebebi ülkenin referandum süreci sonrası bürokratik ve idari yapısının sil baştan inşa ediliyor olması. Yargı reformu, Bakanlık birleşmeleri, yapılanmalar vs. hepsi bir arada gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Hepsinin aldığı bir vakit ve gerektirdiği bir efor var ve azami zaman ve efor bu hususlara ayrılmış durumda. Adeta kıtlık dönemindeyiz. 2001'den beri KPSS'nin en şanssız dönemi hangisi diye sorarsanız kesinlikle 2018 KPSS adayları derim rahatlıkla. Maliye sezonu tamamen boş geçmek üzere. 2017 puanıyla alınan arkadaşları süreç dışında tutuyorum. VMY elden kaydı gitti. Diğer unvanlar da yapılanmaya takıldı kaldı. Başka ufak tefek alımlardan da bu süreçlere takılanları var. SPK bunlardan olma adayı örneğin.
SGK'da da en temel sorun Bakanlık birleşmelerinden etkileniyor olması şu anda. Bakanlıkta düzen hiçbir şekilde oturmadı. İki büyük teşkilat bir araya getirilmeye çalışılıyor ve bunlara bağlı 3 büyük yapı var. SGK, İşkur ve bir noktadan değen SYDV'ler. Her yerde teşkilatlanmış bu üç yapıyı da bunun içine kattığımızda tam bir karmaşa hakim.
Zaten iş teftiş, sgk teftiş alımlarının tıkanmış olması da bunun bir göstergesi kesinlikle. Hadi yine İş müfettişliği zaten ağır işleyen bir süreçti desek, SGK teftiş olağan sürecini çoktan aştı ve bunu da bu duruma bağlıyorum.
Bakalım illa ki açılacak bir tıkanıklık. Sabır demeye dilim varmıyor, sabır kalmadı biliyorum. Bu süreçte olabildiğince yanınızda olmaya olaylardan bi haber kalmamanız için uğraşıyorum. Çünkü farkındayım, herkes uçurumun kenarında. Ama düşmeyin dostlar. Bir düzene nizama oturacaktır yeniden alımlar. Elbette uçuk rakamlar gelecek, şöyle uçacağız demiyorum. Ama kurumlar en azından ihtiyaç duydukları sayılar için ilana çıkıp bunları yürütecektir yeniden. -
@paretowilfredo desene yine başka bahar için yaprak döküyoruz.
-
@paretowilfredo hocam içişleri uzmanlığı ve il planlama icin bahsettiğiniz puan türleri mi ihtimal dahilinde farklı bi puan ihtimali var mıdır? Izahatlarinz için de sağolun
-
@aroma @paretowilfredo puan türleri hakkında edindiğiniz bilgi var mı dostum. Içişleri uzm. Yard. Ve il planlama için
-
@paretowilfredo hocam herseyi gayet net anlaşılır yazmşsnz tesekkürler ... Bn sadece ÖNGÖRÜNÜZÜ merak ediyorum kpss öncesi mhuy ilanı gelebir mi ?
-
@aroma @Yakup-cemil Malesef net bir bilgi yok dostlar bu konuda. Yalnızca tahminde bulundum ben duyururken, farklı da olabilir elbet. İlan gelirse netleşecek bu durum ancak şu an için.
-
@maliyeci123 Dostum, arkadaşım ile hasbihâlimiz nihayetinde benim çıkarımım; zor görünüyor. Yeniden bir talep toplama süreci işletilecekse, bunun için de yapılanma süreci beklenecekse yetişmeme ihtimali yetişme ihtimalinden daha yüksek. İmkansız değil ama zor görünüyor.
-
@paretowilfredo kötü bi arzu olcak bu sefer puan türü tahmininiz tutmasın ya hocam p9 olsun
-
@paretowilfredo ustad secim evveli gelir umarim dimi icisleri uzman yrd ile il planlama uzman yrd
-
@yamanoglan Buna dair bir şey söyleyemem dostum. Bekliyoruz. Olur alınırsa gelebilir elbette.
-
maliye bakanı 2019 yılında 2.5 milyon kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.
ne kadar tutarlı bi yaklaşım bilmiyorum ama ben kpss öncesi yine guy ve dguy ilanını geleceğine inanıyorum.
bi de bu hafta vergi haftası vergiyle alakalı reformlarda mevcut vdk tarafından da kıpırdanma bekliyorum kpss den önce -
@aroma Bu da muhtemel bence dostum. Tahminim eksik bu yönden. Sizler hatırlatınca muhtemel görünüyor bu puan türü de lakin hepsi sadece varsayım şu an için.
-
@paretowilfredo hayatımızı varsayımlara dayalı yasiyorz artık bekleyip görelim
-
@paretowilfredo hocam bir soruda ben sorayım. Alımlar 2019 kpss den sonra rutine girer mi yoksa daha uzun bir süreç mi bahsettiğiniz?
-
@aroma Bu konu en büyük sorunumuz bence dostum. Bakın sizinle bir şey paylaşayım;
Bu 2004 KPSS Kılavuzundan bir bölüm. Alım yapılabilecek tüm kadrolar, puan türleri ve temel koşullar hakkında bilgiler mevcut. Tabi hangisinden ne kadar alınacak ne zaman alınacak elbette tümü için belirli değil ama yine de puan türü belirliliği ve bazı kadrolardaki planlamaların yer alması gerçekten güzelmiş.
Alımlara dair belirsizliğin de bu kadar yüksek düzeyde olmadığını düşünürsek son bir kaç yıldır olduğu kadar güzel günlermiş gerçekten.