2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@gmzankr066 bu yeni yapılanmayla mı alakalı acaba .
-
@gmzankr066 yapılanmayla birlikte yeni unvanların geleceğini biliyorduk zaten dolayısıyla bu yeni unvanlarla da yeni alım bekleniyordu, burada bahsettiği gibi ise mevcut personelin kaydırılacağı anlamına geliyor, şuanda kamuya atanmış olanlar daha iyi bilir , yanlış biliyorsam düzeltin lütfen, yeni bir unvanla kadro tahsis edilmiş ise bu kadrolara alımlarında sıfırdan olması gerekmiyor mu?
-
10 nisanda bakan albayrak reform paketi açıklayacak gerçi teşkilat yapılanmasından söz edilmiyor ama ona da değinebilir belki.
-
devlet personel başkanlığının kpss a sınav ilanları kısmına tıklıyorum, karşıma bomboş bir sayfa çıkıyor
-
Yani benim anlamadigim bu mufettislik unvani neden bukadar goze batiyor. Vergi mufettisi unvani vergi uzmani olunca ne degisecek?Gercekten anlam vermek zor. Su ekonomik sikintida en buyuk gorev belkide vergi mufettislerine dusuyor. Seffaf bir teftis mekanizmasi ile kayit disi ekonominin onune gecmek devletten binbir turlu hinlik cinlikle kacirilan vergilerin pesine dusmek vs vs. Lakin unvanlarini elinden alip moral motivasyonu dusurmenin kime ne faydasi olacak ki? Yeni bir unvan olacaksa eger Hazine ve Maliye Mufettisi ve Hazine ve Maliye Uzmani adi altinda iki unvan olusturulabilir. Vdk yi kapatip Gib benzeri Hazine ve Maliye Baskanligi kurup isleri tikir tikir yurutursun diye dusunuyorum.
-
Mevcut ekonomik durum ortadayken ve Bakanlıklardaki yapılanma bu denli yavaş ilerlerken bu başlık altında, kpssden önce ve yüz güldüren ilanlar gelmesi zor görünüyor. Hepimize geçmiş olsun.
-
Merhaba dostlar. Genel bir değerlendirme yapalım, neleri bekliyoruz ve neden bekliyoruz bi görelim şöyle bir arada.
Evvelce duyurmuş olduğum konulardan başlayalım evvela.
SGK Denetmen Yardımcılığı tabi ki bu senenin en çok beklenen alımlarından birisi. Bu hususta elde olan bilgiler şu şekilde; Alıma dair Kurum talepte bulundu. Bunu biliyoruz. Talebin 500 kişilik olduğunu duymuştuk ancak bunun 400 olarak kabul görmesi ihtimali çok daha yüksek, eğer alım onaylanırsa. Alımın bulunduğu safha Bakanlık olarak dile getiriliyor, evet bu doğru. Ancak nihai kararı verecek olan kişi Sayın Bakan değil, Cumhurbaşkanlığı. Bu nedenle aslında Cumhurbaşkanlığı'ndan onay bekliyoruz.
Keza Kurumun Uzman Yardımcılığı'na dair de talepte bulunduğuna dair bir bilgi duydum iki kaynaktan. Bunun da onaylanması durumunda gelmesi muhtemel ama bu husustaki duyumum Denetmen Yardımcılığı kadar kuvvetli değil. Daha doğrusu daha az kaynaktan işittiğim için net bir talep var diyemiyorum.
Yani özetle Cumhurbaşkanlığı onaylarsa alım KPSS öncesinde gelir. Eğer geri çevrilirse KPSS sonrasına kalır dostlar.
İkinci konu İçişleri Bakanlığı alımları. İçişleri Uzman Yardımcılığı, İl Planlama Uzman Yardımcılığı ve Dernekler Denetçi Yardımcılığı talepte bulunulan kadrolar. Bunlar için sayılar sırasıyla, 200, 100 ve 10. Bu alımlardan özellikle ilk iki tanesi için sayıya onay çıkacak mı, bir kerede tamamı alınacak mı, veya KPSS öncesinde alım süreci yetieşcek mi? Bu soruların yanıt mercii yine Cumhurbaşkanlığı. Bakalım bekleyip göreceğiz dostlar.
Yine Kaymakam Adaylığı alımı için Eylül ayı başında gerçekleştirilmesinin planlandığı bilgisini gerek forumdaki kıymetli dostlarımız gerekse eğitim sürecinde olan forumumuz üyesi Kaymakam Adayı dostlarımız ilettiler. Büyük bir aksilik olmaz ise 2019 Eylül döneminde 100 kişilik Kaymakam Adaylığı alımı gerçekleştirilecektir.
Bir diğer konu ise BDDK alımı. Dediğim gibi alım son gerçekleştirilen alım sayısından daha yüksek bir sayı için planlanıyor. Her üç unvan plana dahil yine. Bu alımda da olumsuz etmen yalnızca Kurumun mevcut karar vericilerinin değişmesi olur. Bu plan mevcut idareye ait. Bu yüzden alımın Haziran - Temmuz dönemine kalmadan gelmesini umuyorum. Şayet gecikirse sıkıntıya girebilir ilanın gelmesi. Sürecin uzun ya da kısa olması ise mevcut alım sürecine bağlı. Mevcut alım sürecinde beklenen tek şey soruşturmalar. Soruşturmalar ne kadar hızlı tamamlanırsa o kadar çabuk yeni süreç için düğmeye basılır.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu da iki unvan için alım talebinde bulunmuş dostlar. Denetçi Yardımcılığı ve Uzman Yardımcılığı alımları taleplerin onaylanması durumunda gerçekleştirilecek. Yine süreç KPSS öncesi mi olur yoksa geriye mi bırakılır inisiyatifin adresi yine aynı.
En çok merak ettiğiniz Kurum Hazine ve Maliye Bakanlığı, biliyorum. Kuruma dair şu anda net olan hiçbir şey yok. Ayın 10'unda Sayın Albayrak'ın önümüzdeki sisi bir nebze dağıtacağını umuyorum. Yapılanmaya tüm detaylar belirlendi. Unvan değişiklikleri, Kurum yapılarında değişiklikler, bazı birimlerin başka kurumlara kaydırılması vb. bir çok başlık söz konusu bu çalışmada. Bu açıklamanın bunları da kapsayacağını umuyor, düşünüyorum.
Yapılanmanın açıklanmasından sonra tabi ki bunların mevzuat düzenlemeleri, taşınmalar, yeniden görev ve konum tanımlamaları süreçleri olacak. Bunların en geç yaz döneminde biteceğini varsayarsak bir çok alımın yine KPSS sonrasına kalması muhtemel görünüyor.
Bu süreçte şayet yetiştirilirse alım yapabilecek tek kurum yine Gelir İdaresi Başkanlığı gibi görünüyor. Planlaması yapılmış bir Gelir Uzman Yardımcılığı alımı söz konusu. Tabi bu alım aşamasında sayıları, illeri, dağılımı değişikliğe uğrayacak bir planlama lakin Kurumun bu konuda bir isteğinin göstergesidir bu durum. Mevcut alım süreci bittikten sonra soruşturmak lazım yeni alımı. Şu an konuşmak için bence erken.
VDK mevcut yapısına göre hareket edecektir. Eğer öngörülen köklü değişimler yapılırsa en çok meşgul olacak kurumlardan birisi VDK olacak gibi görünüyor. Onların alım süreci de bu sürecin işletilmesine bağlı olarak gecikebilir.
Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı içinse yaz döneminde yeniden talep toplanması ve sonbahar döneminde sınavın yapılması şeklinde bir planlamanın varlığını duyurmuştum. Bu takvimi daha geriye çekecek yeni bir haber almadım. Bence Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı için hiçbir mani yok şu anda. Çünkü mevcut durumu değişikliğe uğramayacak mesleklerden gibi görünüyor. İhtiyaç var, burası net. Ayrıca yeterlik bekleyen promosyon bildiğim kadarıyla kalmadı. Herkes Uzman oldu. Artık yardımcı almanın tam zamanı. Bakalım bunda da müspet gelişmeler olursa paylaşırım dostlar."Gel gelelim beter bize kısmetmiş." diyelim Ahmed Arif'ten.
Zor bir dönem geçiriyoruz. Bir çok Kurum özellikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişin sancılarını yaşıyor. Kolay değil elbet, ciddi bir sistem değişimi bu. Ancak bu süreçte Maliye Bakanlığı'nın kilitlenmesi hepimizi en çok zora sokan unsur oldu. Alımların ekseriyeti Maliye bünyesindeki unvanlar A Grubu için. Orası durunca adeta hayat durdu KPSS A Grubunda. Ancak bu elbet hep böyle gitmeyecek. Bir nebze normalleşecek, biraz daha sabır dostlar.
Tüm alımların aslında nihai bekleme noktası Cumhurbaşkanlığı. Olurun çıktığı ölçüde yeni alımlar gelecektir dostlar. Kurumlar ihtiyaçları dairesinde talepte bulunuyorlar. Buna dair de bir şeylerin bu ay biraz daha netleşmesini umuyorum. Bu taleplerin bu ay görüşüleceğini söylemiştim. Bu hususta bir değişiklik yok şu an. Zaten Nisan'dan sonra ilanların gelmesi durumu işaret olacaktır bizlere. Zira farkında iseniz şu an hiçbir A Grubu ilan gelmiyor. Hepsi askıda.
Önümüzde artık mecburi istikamet KPSS. İstesek de istemesek de geldiğimiz nokta bu. Daha ne puan alalım, kaç puan aldık yetmedi vb. sitemlerini yerden göğe haklı sitemler. Ama imkan varken KPSS'ye çalışmak size iki imkan sunar. Birincisi daha yüksek puan alıp seneye hepten rahat kafayla hareket etmek imkanı. İkincisi mevcut puanınızla dahi gelecek sınavlara hazır olma imkanı. Çünkü bir hedef koymazsanız önünüze konsantre olmanız ve dahi gelecek herhangi bir sınava hazır olmanız mümkün değil. O nedenle önünüze KPSS 2019'u bir hedef olarak koyun. İyi puanları olup halen imkan bulamamış dostlar alan derslerinden kopmadan YDS hazırlığı yapsın. Cebinize YDS puanınızı da koyun.
Bu aşamada ne gerek var YDS'ye! Bu puanları nerede kullanacağız! isyanlarını her ne kadar haklı da olsa kendi açınızdan, sistemi değiştirmeyeceği için malesef kendiniz için faydasız buhranlar olarak kalacak. Siz sizin için faydalı olanı yapın, evvela kendinizi kurtarın. Sonrasında bir gün bunu değiştirecek noktaya gelirsiniz, bir Kurumun Personel Genel Müdürü, İnsan Kaynakları Daire Başkanı olursunuz değiştirirsiniz. Kariyer meslek bu demek zaten ve çoğumuz bu saikle buradayız. Bu nedenle mevcut koşullara adapte olmak zorundayız.
Doğanın kanunu adaptasyondur. Bulunduğu koşullara uyum sağlayamayan binlerce tür doğada yok olmuştur. Siz de nolur bu yarıştan kopanlardan, vazgeçenlerden, bir anlamda yok olanlardan olmayın.
Haklı tüm sitem ve isyanlarınızı ders çalışmaya vakfedin. Olanca çabanızı bu yönde ve ayakta kalmak için kullanın. İlla ki hakettiğinizi bir gün alacaksınız. Size düşen o vakit geldiğinde, önünüze bir fırsat, bir imkan çıktığında hazır olmak. Her sınav son sınav gibi. Birisi gerçekten son sınav olacak ve sizler de burada bu mutluluğu paylaşacaksınız bizlerle.
Allah yardımcınız olsun dostlar. Güzel günlere hep birlikte.
-
@paretowilfredo yargı dağıtıyor.
-
Kısacası üstad diyor ki Nisanın sonuna kadar bir bekleyelim yine bir araştırmaya çıkarız, eyvallah üstad elinize sağlık en azından sizin yazdıklarınız bir nebze olsun heves katıyor
-
@modigliani-0 aynen , şu süreci en azından güzel bir guy ilanı ile kapatalım.
-
Ben gelirse guy gelir gelmezse hiç biri gelmez gibi bişey anladım
-
Yarın ki maliye bakanın açıklamalarından ben bişey çıkacağını zannetmiyorum.
Umarım yanılırım -
@merasim34 Banada yarın dolar fırlıcakmış gibi geliyo .
-
Nedense kpssye kadar ilan geleceğini düşünmüyorum.
-
@edge maalesef tam olarak bende
-
Anladığım kadarıyla Bakan Bey biraz önce bakanlıktaki reformun tamamlanmadığını ima etti, vergi reformu bitmedi diyerek
-
Tahmin ettiğim gibi bişey katmadan çok şey götürdü.
-
Hiçbir şey anlamadım. Galiba bize uzun süre bir şey yok.
-
Harika
-
Sigortacılık düzenleme denetleme kurumu kurulacak dedi bakan. belki ordan bir alımla karşılaşırız.