KPSS A Derece Yapanların Tecrübeleri
-
@möözun, içinde söyledi: KPSS A Derece Yapanların Tecrübeleri
Başlangıçtaki cümleni okuyunca şu geldi aklıma
https://youtu.be/7yefLd8gviYValla sizin yazıları okuyunca insanın tekrar tekrar kpssye hazırlanası geliyor @genclerbirlikli
-
@antimülakat Teşekkür ederim üstat mahcup oldum Ayni duyguları paylaşiyoruz Ben de sizleri iyi ki tanimisim , iyi ki varsiniz
-
@economist-04692, içinde söyledi: KPSS A Derece Yapanların Tecrübeleri
@shady1 allahım her daim sizin ve emeklerinizin yanında olsun inanın ki ders alarak okudum ben her seferinde en ufacık yenilgide maalesef ki bırakanlardanım.Size tebrikler başarılar elinize dilinize sağlık.
Teşekkür ederim hocam . Siz de birakmayin Allah yardımciniz olsun
-
Kpss sürecini 2015 ten beri yaşayan biri olarak okudum çok duygulandım. Gerçekten güzel yazmışsınız. Zaten çok istekliyim kuruma girmeye daha da heves ettim.
-
@möözun benim de gelmedi değil şimdi
-
@inception, içinde söyledi: KPSS A Derece Yapanların Tecrübeleri
Kpss sürecini 2015 ten beri yaşayan biri olarak okudum çok duygulandım. Gerçekten güzel yazmışsınız. Zaten çok istekliyim kuruma girmeye daha da heves ettim.
Kime dediniz onu etiketleyin de O üstüne alınsın hocam
-
@otuzyılsavaşı lanet olsun! Yıllarca yanlış alanlarda kullandım obsesif yönümü.kimse uyarmadı
-
Yeni gördüm bildirimi öncelikle şöyle başlayayım nacizane ben bu süreçte dersaneye gitmedim dersaneye gitmeden de gerekli kaynakları temin edilirse yapılacağını düşünüyorum gerekli kaynaklar da zaten birçoğunun bildigi gibi misalen iktisatta erdal unsal nurdan aslan vs gibi ve ayrıca çok kaynaktan ziyade temel sağlam kaynaklar ve özellikle konu çalışmanın daha etkili olduğunu düşünüyorum süreklı tekrara dayalı bir sistem... Bunu çevremdeki insanlarda görüp uygulamıştım hem daha etkin ve hızlı oluyor başka şeylerle meşgul olmadan... Mülakatlara gelirsek her şey referans torpil diyenlere sakın ola sakın kapılmayın her mülakattan ders çıkarmaya bakın nerde eksiğiniz gediğiniz var nereniz iyi olumlu bir özeleştiri yani.. Alan bilginiz yanında duruşunuza ses tonunnuz kararlığınız vs birçok özelliğe dikkat edin siz elinizden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışın takdir Allahtan elbet bir kapı açılır emekler boşa değil bunu bilin benim nacizane diyeceklerim bunlar başarılar
-
Disiplin & Bol Tekrar , Başarılar
-
@rochas kardeşim seni de alalım şöyle
-
@Son-Kurşun ve @golden-ratio sizin de diyecekleriniz vardir diyorum hani
-
5-6 puan türünde ilk 100’ deydim arkadaşlar. Okuduğum kadarıyla çalışma tavsiyeleri, kaynaklar zaten belirtilmiş, tekrar etmenin lüzumu yok. Dereceye girmek isteyenlerden ziyade girenlere ve gireceklere nacizane bir tavsiyem olacak. Aldığınız puanları zor alım yapan kurumlarda değerlendirin. En azından elenme nedeninizi başkalarına bağlamaz, hayata küsmez, umutsuzluğa kapılmazsınız.
-
@shady1 size yazmıştım hocam ama becerememişim cevap olarak yazmayı Umudumuzu yitirmemek lazım sanırım.
-
@inception o halde teşekkür ederim, insallah en kisa zamanda istediginiz kurum olur hocam
-
@shady1, içinde söyledi: KPSS A Derece Yapanların Tecrübeleri
@Son-Kurşun ve @golden-ratio sizin de diyecekleriniz vardir diyorum hani
ah bi derecem olsa da şurda anlatsam hocam Ama yok işte...
Ben ya nasip diyerek, çalışmanın önemine dikkat çekebilirim sadece. Kazanamadığım sınav oldu mu, oldu. Mülakatlardan elendim mi elendim, ancak vazgeçmedim. Bu işte belli bir eşik var onu aşınca önce sınavları kazanmaya başlıyorsun. Sonrasında da bir gün geliyor ve beklediğin o kazananlar listesinde adını görüyorsun. Bunu gördüm ben.
Nacizane benim tecrübem diyebileceğim ve buraları okuyup da hayaller kuran arkadaşlara tek tavsiyem tek şey "vazgeçmeyin". İlk ayağınız tökezlediğinde ümidinizi yitirmeyin.
Özellikle de; olmaz, kazanamam diye düşünüp sınavlara başvurmamazlık etmeyin. -
@son-kurşun tam forumdaki nick ile uyumlu bir entry paylaşmışsınız. Gerçekten kalmışsa son kurşunuz karavana atmamalıyız
-
@bebekdinazor kardes rica etsem sonuc goruntunu atabilirmisin acaba fikir olusturmasi acisindan kimlik bilgileri kismini falan kirpta netler ve puan siralamalari merak ediyorum
-
TY ailesini sonradan keşfeden ve B kadroda çalışırken A kadroya hazırlanıp başaran birisi olarak ben de naçizane tavsiyelerimi değerli arkadaşlarla paylaşmak istiyorum. Çünkü kendi potansiyelinizin farkında olup ilerde pişman olmamak için bu gibi tavsiyeler önemlidir bence..
Memurluk hayatımda 10. yılıma girdim.. Yarısı taşrada yarısı da merkezde geçti. Merkezde çalıştığım dönemde 1 yıl içerisinde 85-90 iş günü şehir dışı veya yurt dışında görevli oluyorduk. Konuşma dilim iyiydi ancak YDS de aynı başarı yoktu..Öncelikle Akın dilin kaynakları ve yabancı haber sayfalarındaki makaleler sayesinde ydsyi hallettim. Kelime haznenizin çok kuvvetli olması gerekiyor. Hukuk ve muhasebeden nefret ediyordum ve kendi alanım olan iktisatta fark yaratmam gerekiyordu. Üstelik aynı zamanda çalıştığım için sadece tek derse yoğunlaşacak vaktim oluyordu. Başaran arkadaşlarımız zaten kaynakları paylaşmış. Ben de benzer kaynaklardan kendime toplam 3 küçük defter olacak şekilde not çıkardım. Belli bir programda gitmedim, bazen 2 gün bakamadığım bile oluyordu. Sonrasında pegem economicusu hakkını verecek şekilde 2 defa bitirdim, öylesine muhteşem bir kitap ki hem soru çözmüş oluyorsunuz hem de tekrar etmiş oluyorsunuz açıklayıcı cevapları sayesinde..Bir de mahfi hocanın 2013-2017 yılları arasındaki yazılarını pdfe çevirerek çıktısını aldım. 2016 yılında ilk 150 ye girdim alanımda ve istediğim kurumun sınavına girmeye hak kazandım. Kpss de uyguladığım tekniği aynı sınavda da uyguladım ve başarılı oldum ancak mülakatta elendim. Gerçekten çok büyük hayal kırıklığıydı. Vasat bir üniversiteden mezunsanız ve yaşınız 30 üzeriyse bu azımsanamayacak bir başarıydı ancak okyanusu geçip derede boğulma hissini anlatamıyorum bile.
Tüm şevkim kırılmıştı ve 2017 kpssde daha düşük bir başarı elde ettim.. Elendiğim kurum bir sınav daha açtı ve daha az kişi alıyodu. Umutsuz bir şekilde başvurumu yaptım, beklemediğim şekilde sınava girecekler listesinde ismimi gördüm. Henüz şubat ayında olmamıza rağmen zor da olsa 3 hafta izin aldım ve deli gibi çalıştım. Daha önce aynı sınava girmiş olmamın mutlaka iyi yönde etkisi oldu tabi. Sınavda ve mülakatta başarılı oldum ve şu an atanmayı bekliyorum.
Hiçbir zaman umudunuzu yitirmeyin, hayırlısını dileyin ve bir adak adayın. Eğer kendinize ‘ben gerçekten elimden geleni yaptım, vicdanım çok rahat’ diyebiliyosanız; kendinizi bir gün asil listesinde göreceksiniz..
Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın, kalın sağlıcakla...
-
Özelde çalışıyorum, Kpss 2017'ye işten arta kalan zamanlarda 2016 yazında başladım, önce Yds B puanını aldım sonra da uluslararası ilişkiler adına hem okul kitaplarımı hem de ek kitaplar okumaya başladım, ders çalışmak kitap okumak sayılır mı bilmiyorum sadece okudum. Bi tur bitirdim tekrar okudum, soru çözeyim dedim bi baktım sınava 1 hafta kalmış, sağdan soldan sorular bulup çözerek girdik sınava. İyi de puan aldım ama sürecin en başında hedeflediğim kurumların mülakatına kalmayı başaramadım, bi kuruma başvurmadım, bi kuruma da başvurmayı unuttum iş yoğunluğundan. Neyse kitapları okumaya 2018de de devam ettim ama 2017 kadar yoğun okuma yapamadım. Sonuç: 2018 uluslararası puanından muhtemelen ilk 5te yer alıcam. Hukuk maliye iktisat falan uğraşmayıp direkt kendi bölümüme odaklandım ve oldu sonunda. Sizler daha büyük ve yoğun bir uğraş veriyorsunuz tüm alan derslerine çalışarak, ben de elimden geleni yaptım en iyi şekilde. İstediğim kurumun mülakatına gireyim, almazlarsa can sağolsun. Hikayemin özeti, pes etmemek.
-
@titoizm hocam biliyorsunuz ulus kpss puaniyla pek alım yapan bir bölüm değil. Özellikle yurtdışında çalışmak için. Gecen yıl basvurdugum Irak Konsolosluğu Sekreterlik için bile gelenlerin çoğu en az iki dil biliyordu. tabi ingilizceyi ana dilleri gibi konusuyorlardi. siz nasil bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz istediğiniz kurum hangisi merak ettim?