KPSS A Derece Yapanların Tecrübeleri
-
@shady1 asıl biz teşekkür ederiz efenim, hem diğer forumdaşlara katkılarınızdan dolayı hem de yılmadan verdiğiniz mücadele için, bu ülkeye sen ve senin gibi daha çok adam lazım.
-
@agor, içinde söyledi: KPSS A Derece Yapanların Tecrübeleri
@shady1 şimdi hacı abi koca metin yazmışsın, etiketlemişsin tamamını dikkatle okumazsak olmaz. yoğun tempo içindeyken yapmayın böyle şeyler rica ederim
Kisa yazdik @paretowilfredo üstat fırçaladi napalim bu sefer de uzun yazdik
-
@shady1 , fırçacı @paretowilfredo :). İyi yapmış çünkü bir sürü hak eden ama yol göstereni olmayan, bilgisi yetersiz kalan kardeşimiz geliyor arkamızdan. Bu forumun amacı kurulurken de şimdi de; kendini beğenmiş, çok şey bilen, ukala, maddi durumu çok iyi olup her imkana sahip insanlara yardım etmek, onların egolarını tatmin etmek değil, Allah izin verirse hiç bir zaman da olmayacak. Bu sebepten biz 3 5 kişi başladığımız bu yolda belli bir birikime sahibiz ve aktaracaklarımız sınırlı kalır, bu nedenle de sizler kendi bilgi ve tecrübelerinizi aktaracaksınız ki yeni gelen forumdaşlar bunlardan faydalansın ve kendilerini bulsunlar. Eline sağlık
-
@paca08 Kesinlikle hocam siz elde etmiş olduğunuz başarılarla kendinizi yeterince ispatlamış durumdasınız,fakat mülakat faktörü başarınıza gölge düşürüyor.İnşallah daha şeffaf ve liyakat esaslı bir kamu personel sistemine sahip oluruz ki bu tarz şeyler yaşamayız,son olarak yds çalışmalarınızda da başarılar dilerim hocam.
-
Kim hangi stratejiden bahsederse bahsetsin hepsinin tek bir ortak noktası var:"çok çalışmak." Ciddi bir çalışma temposunu bir yıl boyunca sürdüren bir insan evvela bu işi başarma adayıdır. Tabi bu disiplini tek başına sağlayamayan olabilir. Ben evde kendim çalışarak çok fazla verimli olmayacağını düşündüğüm için dersaneye yazıldım. Dersane ismini vermeyeyim haksız rekabet olmasın. Daha sonra sadece dershane kitaplarıyla ciddi bir çalışma içerisine girdim. Sadece 4T Maliye kitabını dışarıdan temin ettim( olmazsa olmaz bir kitap kesinlikle alınmalı.) Hukuktan sadece konu anlatımı üzerine yoğunlaştım ama bence özgün ya da konsensus tarzı bir soru bankasıyla desteklenmesinin çok daha verimli olacağını düşünüyorum. İktisattan konu çalışıp üzerine hemen soru bankasından özgün ve çıkmış soruları çözdüm. Tabi bu çözüm en az 4-5 defa yapılmalı. Maliyede de dershane kitabımla 4T Maliyeyi paralel olarak götürdüm ve üzerine çıkmış soruları çözdüm. Zaten bu sene de görüldüğü üzere ÖSYM sıkça çıkmış soruları yokluyor. Muhasebede ise özgün sorudan ziyade sadece çıkmış soruları çözdüm. Hatta soru çözüp yanlış olduğum yer için konu anlatımı kitabımı açıp eksik yeri tekrar ediyordum. Muhasebenin esasen pratikliğe dayalı olduğunu düşünüyorum. Mali analiz ve Maliyet Muhasebesini kesinlikle göz ardı etmedim ve ciddi yararını gördüm. Gk Gy için ise tamamen lise bilgilerimle bişeyler yaptım. Vakti olan varsa muhakkak baksın buraya. Çeko ve işletme derslerinin de en az 1 defa tekrar edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
-
@shady1 her şeyin referans olmadığını anlatan bir yazı olmuş burdan geriden gelen, kpssye kurum sınavlarına hazırlanıp buraya bakan arkadaşlara seslenmek istiyorum; her şey torpil/referans değil, siz dersinize bakın kendinizi ifade etme konusunda geliştirin ve torpilsiz giremezsin diyenlere kulak asmayın. Bunu referans arayışına girmeden bir çok mülakatı geçen, referanssız kazanan bir çok arkadaşı olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum.
-
@luthor @brzezinski nin de diyecekleri vardir
-
@Shady1 Kalemine sağlık güzel dostum. Bahtın açık olsun diyerek tekrar tebrik edeyim (Bir başlık daha mı açsaydık? )
Ben de biraz KPSS'ye hazırlandığım o dönemden bahsedeyim dostlar sizlere.
Ben aslında KPSS'ye hazırlık yapmadım dostlar. Şöyle ki; 2015 KPSS'ye giden süreçte, önce Sayıştay Sınavı'na akabinde de Mayıs Hakimlik Sınavı'na hazırlık yaptım. KPSS biraz araya kaynadı gibi oldu ancak şu var bu iki sağlam sınava yaptığım hazırlık ile KPSS'de çok iyi bir sonuç elde ettim. Süreç çalışma şekli olarak şöyle gerçekleşti;
Öncelikle Sayıştay için ciddi bir İktisat ve Klasik sınava kalma ihtimaline karşın sağlam bir Muhasebe çalışması yaptım. Bu çalışmaları İktisat için; Erdal Ünsal Mikro İktisat,
Erdal Ünsal Makro İktisat
Diğer iktisat için de okul notlarını kullandım.Muhasebede ise bu listenin başında Orhan Sevilengül geldi. Gerçekten işi temelden çok sağlam öğreten kitaplar bunlar. Öyle ki; ben iki senedir doğru düzgün iktisat-muhasebe çalışmamışken 2018 KPSS'de hatrı sayılır netler çıkarmamı sağladı bu alt-yapı.
Çalışma şeklim bu iki ders için defter oluşturma şeklinde oldu. Halen de bu defterlere başvururum bir şey kafama takıldığında ya da tekrar edecek olsam. Defter çıkarırken her şeyi kalem kalem yazmadım. Her konuyu kitaptan öğrenerek kendi bilgimi deftere aktardım. Yani aslında kitaplar bana kaynakça gibi oldu, oradan öğrendiklerimle kendi kitabımı oluşturdum bir anlamda. Bu yönden öğrendiklerim ciddi şekilde kalıcı oldu. Sayıştay sınavını kazandım mı? Çok küçük bir farkla kaçarak talihsizlikler silsilemin ilk halkasını oluşturdu.
Akabinde buradan kayıpla çıkınca, yanılmıyorsam bir ay kadar sonra ÖSYM takvimine Hakimlik sınavı girdi. Hayde dedik bu başladık bir planlama yapmaya. Mayısa kadar takribi olarak 6 ay zaman vardı. Hukuk bilgim zayıftı ve beni Sayıştay sınavında da açıkçası yarış dışına iten Hukuk oldu. Bu süreçte çok ciddi bir tempo ile başladım çalışmaya. Çalışma kaynaklarım bu foruma attığım ilk ileti olan çalışma yöntemi yazısındaki kaynaklar ve yöntemlerdir.
Kısaca Hukuk çalışmam şu şekilde oldu.
-Başla-Bitir.
Bir dersi başlayıp bitirip, yenisine geçerek çalıştım.
-Post-it'ler
Hukuk'ta not çıkarmak yerine, kitapları güzelce okuyarak, özümseyerek ve her sayfaya hemen hemen sayfanın özü niteliğinde post it notları yapıştırarak çalıştım.
Netice? Yine küçücük farkla zincirin ikinci halkası.
Vazgeçtik mi? Hayır tabi ki.
Sırada KPSS vardı. KPSS için yaklaşık 1 ay net zaman vardı. O zaman diliminde, adeta geceli gündüzlü eksiklerimizi kapayarak sınava vardık. Sınavda; 3 alan beni taşıdı temel olarak; Hukuk, Muhasebe ve Çalışma Ekonomisi. Çalışma ekonomisini özellikle belirttim çünkü o puanlar en yüksek puanlarımdı. Bölümden gelen bilgilerimle 30'luk sistemde 22 net yaparak sınavda güzel puanlar elde ettik. 86 ile 93 arasında değişiyordu puanlarım ve ilk 100'e kadar dayandık o dönem. O yıl içerisinde açılan bir iki sınav hariç her sınava girmeye hak kazandık.
Bunlar işin maddi boyutu dostlar. Ancak aslolan şeyden bahsedeceğim şimdi. Aslolan şey Umut'tur. Bu umudu taze tutmanın yolu da her günü, o gün içinde idrak etmek ve yaşamaktır. Gelecek olan gelecektir, o gün ne yaptığınız önemlidir. Ben sınav sonucunu, kazanamadığımı vs. öğrenirdim kütüphanedeyken. Bir sigara içer, kahvemi alır ders çalışmaya girerdim geri. Çünkü o sonuç artık geride kalmıştır ve gelecekte olabilecekleri o anda yapacağım çalışmam ya da pes edip çalışmamam belirleyecektir.
Ayrıca bu umudun tutunduğu bir Hedefiniz olmalı. Benim için hiçbir unvan başlı başına bir amaç olmadı. Hepsi benim düşlerime birer basamak, birer araç niteliğindedir. Çoğu dostuma romantik gelen düşleri olan birisiyim. Gelecek tasavvurum farklı biraz çoğunluktan. Bu beni realizmden uzaklaştırmıyor, aksine gerçekleri farkettirip, bu düşe, ütopyaya daha da sarılmama sebep oluyor. Bu motivasyonla ben o dönem her sabah 5.30'da uyandım. İstisnasız her sabah 6:25'te kütüphaneye giriş yaptım. Her gece 23'te eve döndüm. Yoruldum, zaman zaman bezdim evet, kimi vakit sallandım da; ama asla pes etmedim.
İnanın ki bu yorgunluğa değiyor. Hani denir ya; 'Zafere giden yolda, çekilen çile kutsaldır.'
O ter, gözyaşı, o buhranlar, nasıl bir hayat yaşamak istediğinizin resmini çizer. Sorun kendinize her sabah, uyanmaya erindiğinizde. Çalışmak size her zor geldiği an bir durup düşünün; Ben nasıl bir gelecek, nasıl bir hayat istiyorum? diye. Vereceğiniz yanıt, yapmanız gerekenlerin lambası olacaktır. Karanlık ve sonu olmayan bir deryada gibi hissettiğinizde, size bir deniz feneri olacak ve o güzel, aydınlık karayı gösterecek.
Gönlünüzü ferah tutun, emeğinizin karşılığı muhakkak ki sizi bekliyor. Siz ona gitmekten yeter ki vazgeçmeyin.
Bu herifin KPSS öyküsü de böyleAllah yâr ve yardımcınız olsun dostlar.
-
@shady1 vardır elbet olmaz mı her sınavda demirbaştık
-
@shady1 Hocam ben öyle aman aman bir derece yapmadım açıkçası.Ortalama, kurum sınavlarına yetecek kadar bir puanım vardı.Kaynak veya çalışma yöntemleri konusunda bende yukarıda yazılanlardan farklı bir şey yapmadım.Ancak @genclerbirlikli nin söylediği konuya özellikle dikkat çekmek istiyorum.Şuan kazanmış olduğum kurumun mülakatına gittiğimde benimle birlikte mülakat bekleyen grupta 2 sgk denetmeni,2 vergi müfettiş yard,1 halkbank müfettiş yard vardı.Bir hanım arkadaş ile ben sadece işsizdik.Mülakatım gayet iyi geçmesine rağmen zerre kadar ümidim yoktu.Sürekli bu kuruma torpilsiz girilmez vs gibi söylemler dönüyordu.Sonuç açıklandığında inanılmaz bir şok yaşadım.Ailemle birlikte salonun ortasında toplanıp birbirimize sarılıyorduk gecenin bir vakti:)
Her ne kadar bu süreçte torpilin,memleketçiliğin çok önemli bir etken olduğu doğruysa da torpilsizde yapılabiliyor.Allah bir yerden emeklerin karşılığını veriyor. -
obsesyonu işlevsel kullanmak
-
@luthor
“Ailemle birlikte salonun ortasında toplanıp birbirimize sarılıyorduk gecenin bir vakti:) ”
bu kisim gozlerimi doldurdu:( tebrikler hocam. Umarim bi gun ben de aileme bu sevinci yasatabilirim,,tabiki ben ve tum isteyenler.. -
@otuzyılsavaşı, içinde söyledi: KPSS A Derece Yapanların Tecrübeleri
obsesyonu işlevsel kullanmak
Bunu ben de Add için söyleyebilirim bunca işi bir arada yürutebilme becerisi için
-
Baslikta yazanlari söyle bi okuyunca neden hic derece yapamadigimi anladim arkadaslar:D:D
Hll spr dvm:))) -
@1umut İnşallah hocam Allah tüm emek verenlere nasip etsin en yakın zamanda.İnşallah sizinde ailenizle birlikte sevineceğiniz günler yakındır.
-
Kpssde basarili olmanin tek sarti duzenli bi calisma aliskanliginin olabilmesi bence. Duzenli ders calisma olayina kpssye calisma durumuna kadar hic ihtiyacim olmadi. Acikcasi universte sinavina bile calismadim. Denemeler disinda bi kez bile tarih cozmedim, cografyaya sadece bir gun calismistim hic unutmam. Universtede tembelligimden dolayi herkesin acidigi bi insan oldum. Sinavlari hep ilk terkettim. 25 aldigim sinavlara sevinirdim filan, insanlar 75e uzulurdu. Bi keresinde vergi hukukunu hic derse girmemis halimle ve sinavdan once yarim saat bi not okumus halimle 55 almistim. Her dersi duzenli takip edip sinava uzun sure calisan bi arkadasim da 50 almis. Ortaligi ayaga kaldirmisti 1umut nasi 55 alir da ben 50 alirim, kagidini iste karsilastircam demisti:D ben o kadar tembeldim ki hic kimse okuldan mezun olacagimi dusunmuyordu. Ekonometri sinavi oncesi agliyordum ben bu okuldan mezun olamicam diye, ee tabi derse bi kez bile girmezsen olacagi o. Enson bi arkadasim bana acidi da beni calistirdi 2 saat. Hic unutmam saat 2de calismaya basladik, sinav 4teydi. Allahin yardimiyla o sinavi gectim. Hatta beni calistiran dostumdan yuksek aldim. Allahtan minnos kalpli bi kizdi, agrina gitmedi durum da diger derslerden de calistirmaktan vazgecmedi. Neyse. Ozetle tembel bi kizdim ben. Daha dogrusu duzenli calisma aliskanligini hicbir zaman elde edememis birisiydim. Ama 23 yasima kadar bu halim bana bi univ kazandirmis ve mezun etmisti. Kpssyi de oyle hallederim sandim:)))))) oyle olmuyormus. Yillarca debelenip durdum. Aslinda cok da onemsemiyordum baslarda. Ama artik gecen yillarim beni cok yordu. Duzenli ders calisma aliskanligini bu hayat bana mecburen ogretti. Tabi ne kadar ogretti denebilirse. Kpss duzenli tekrar sinavi. Hee tabi bu gonderiyi okuyup sonunda bi derece bekleyen varsa onlardan ozur diliyorum:D ama olurda tembel birisi okursa aklina yazsin die yazmak istedim: duzenli calismazsan kazanamazsin, olmuo oyle bi sey.
Hem belli mi olur arkadaslar beee ben de bi gun bi yerde derece yaparim belki. Kucuklukten beri ozenirim su derece yapanlara:)) abim lisede bi sinavda derece yapmisti sabah gazetesine röp. vermisti. Basligi “basarimi en cok aileme borcluyum” seklindeydi. Olur da bi gun dercee yaparsam belki bi gazeteye rop veremem ama buraya yazacagim “basarimi en cok aileme borcluyum” :))
canim annem.onu her seyden cok seviyorum. Tembel kiziyla ugrasti yillarca ama insallah yuzunu guldurecegim bi gun inaniyorum.
Sizin basari hikayenize benim basarisizligi da eklemis olayim ki soguk dus etkisi yapsin okuyanlara:D bi kendilerine gelirler belki:)) calismayana ekmek yok:) azimle calismaya devam.. -
@shady1 biraz anlatman güzel olmuş :)))
-
@shady1 allahım her daim sizin ve emeklerinizin yanında olsun inanın ki ders alarak okudum ben her seferinde en ufacık yenilgide maalesef ki bırakanlardanım.Size tebrikler başarılar elinize dilinize sağlık.
-
@shady1 işin başka boyutu da gerçekten iyi bir kurumu hakkıyla kazanan bir insanın dilinden dökülen satırların ne kadar gerçekçi ve samimi olduğunu hissetmek. İdeallerin, beklentilerin dibe battığı dönemlerde yeniden toparlanma süreçleri, ailenin müthiş desteğinin ne kadar önemli olduğunun vurgusu, kafanın çalışmasıyla birlikte gönlün de aynı oranda çalışmasının yarattığı insan tevazusu, üniversitede verilen eğitimin çerinin çöpünün gözler önüne serilmesi ve daha bir sürü şey. İyi ki foruma yolun düşmüş kardeşim, iyi ki burada yollarımız kesişmiş. Sağolasın, var olasın! Hep buralarda kalasın ki, sadece ve tek başına ders çalışmanın, büyük büyük kurumları kazanıp kendini dev aynasında görmenin mantıksızlığı tekrar tekrar hatırlansın!
-
Başlangıçtaki cümleni okuyunca şu geldi aklıma
https://youtu.be/7yefLd8gviYValla sizin yazıları okuyunca insanın tekrar tekrar kpssye hazırlanası geliyor @genclerbirlikli