KPSS A Derece Yapanların Tecrübeleri
-
Bildiğiniz üzere KPSS A sürecinde tercihiniyap forumda bir çok adayın derece yaptığına, çok iyi yerleri kazandığına şahit olduk. Kaymakam olanlardan, Sayıştay Denetçisi olanlara, İdari Hakim olanlardan, çeşitli kurum ve kuruluşlarda müfettiş, denetçi, uzman, denetmen veya taşra uzmanı olanlara kadar bir çok arkadaşımızın sevincine ortak olduk. O halde bu arkadaşlarımızın tecrübe ve deneyimlerini paylaştıkları, çeşitli sorulara cevap verdikleri bir başlık neden oluşturmadık? Bu başlığı oluşturma sebebimiz kpss a grubunda derece yapan dostlarımızın tecrübelerinden yararlanmak. Nasıl derece yapılır? Sorusunun cevabını bunu başaran kişilerden öğrenmek. Umarım bu tecrübelerden istifade etmek isteyen dostlarımıza yardımcı olurlar.
-
Selam ben bob ross, bugün size minik bir regresyon çizeceğim
Kazanılan kurum kalitesi=Bo + B1.iq seviyesi + B2.çalışma verimliliği + B3.torpil gücü+ B4.doğum yeri + B5.sosyal destek + U
Burada B4 dummy ; doğum yerin doğu ve gd anadolu ise 0 değilse 1.
Demek istediğim şey, buradaki değişkenlerden sizin içsel olarak belirleyebileceğiniz tek şey çalışma saati ve verimliliği. İq seviyesi, torpil gücü, doğum yeri, ve ailenizden alacağınız sosyal desteği siz belirleyemezsiniz. Bu sebepten elinizde olan tek şeyle bazen diğer tüm negatif değişkenleri yıkmak zorundasınız.
-
-
@fondra Helal. Cok onemli bir katki, farkintalik artici.
-
@shady1 erdal ünsal'ın da dediği gibi çalışmak çalışmak çalışmak ama çalışırken geçmiş dersleri tekrar etmek, çok fazla boşlamamak.
İktisat için konu anlatımı erdal ünsal makro mikro, soru bankası econimicus
Hukuk için konu anlatımı anayasa ve ilgili kanunlar( tck,tmk,tbk,ttk,iik,cmk) ( idare hukuku için belli kanun olmadığından kitap alınabilir), soru bankası konsensus
Maliye konu anlatımı herhangi bir kpss maliye kitabı, soru bankası için çıkmış sorular, herhangi bir güncel soru bankası( pegem olabilir)
muhasebe konu anlatımı pegem reditus, soru bankası ferhat yıldız çıkmış sorular ve pegem soru bankasıKaynakları verdikten sonra çalışma yönetimine geçelim( burda şu uyarıyı yapalım herkesin çalışma yöntemi ayrı, ben gece çalışamam sabah erken kalkarım başkası gece çalışabilir sabah kalkamaz vb)
kpss ye çalışırken son 1.5 aya kadar dershane vardı, hafta içi 3 te biterdi o gün eve gider 6 ya kadar dinlenir 6 dan 11 e kadar o günü tekrar ederdim. Haftasonu da kütüphaneye gidip soru çözerdim( yerine göre tekrar/deneme).
Son 1.5 ayda ise kendime program yaptım ( sabah deneme, öğlenden aksama kadar bir dersin konu tekrarı, 6 dan 9 a kadar da başka bir dersin soru çözümü, o gün ayni dersin sorusunu çözmezdim) ve kütüphaneye kapandım.
Kpss sonrası süreçte 2 ay boşladım, yazın biraz yds için kelime baktım agustosta sınavlara çalışmaya başladım, muhasebe bakmadığım için rekabet sınavını geçemedim ama ydsyi halletmiştim şükür. Ekimde hazine için iktisat çalıştım. Daha sonra gsb ilanları ve kik ilanı geldi(yaninda da kültür bakanlığı stj kontrolör ilanı) yine program yaptım bu kez evde çalıştım 4 sınav ve 1 mülakattan kik hariç 4 ünü kazandım. Bu 4 yazılı sınav için yaptığım çalışma gelecek aylardaki sınavlar için altyapı oldu, kısa tekrarlar yetti kaybettiğim sınav olmadı. İşin özü; kpss sonrası çalışmayı bırakmayın devam edin. -
-
@genclerbirlikli, içinde söyledi: KPSS A Derece Yapanların Tecrübeleri
Biz ne diyelim sen demişsin bizim yerimize dostum.
ama Azim, Sabir, Çalışmak, Vazgeçmemek ve Umut benim Altin kelimelerim. A Grubu ögrencisinin olmazsa olmazlaridir diye dusunuyorum.Söz sende @Baumol
Ayrica @paretowilfredo ve @Antimülakat üstatlarin diyecekleri kıymetlidir.
@pow3rtech seni de sahneye alalim
-
@fondra Eline sağlık güzel dostum. Kıvırcık saçlarının hakkını sonuna kadar vermişsin. Bir katkı da ben yapayım, ülkede öyle memleketler var ki denkleme 3 ve/veya 4 olarak katılabilirler. Tek özelliği bu olduğu için bir yerlere gelenler olabildiğini düşünürsek bazı iller adeta bir doğal seçilim süreci yaşatırlar geri kalan il mensuplarına. Kimi kurumlarda bu doğal seçilimin yansıması olarak bürokratların adeta nüfus müdürlüğü desteği ile seçildiğini sanabilirsiniz. Ayrıca çoğu kurumun alt kadrolarında ve bazı siyaset ve nepotizmden uzak olması gereken firmalarda da bu doğal seçilim açık ve net şekilde gözlenebilir.
-
@shady1 onları bilmeyen yok sen biraz detaya gir
-
@genclerbirlikli Resmen erindi adam
-
@genclerbirlikli, içinde söyledi: KPSS A Derece Yapanların Tecrübeleri
@shady1 onları bilmeyen yok sen biraz detaya gir
+1
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: KPSS A Derece Yapanların Tecrübeleri
@genclerbirlikli Resmen erindi adam
Kim
-
@shady1 Acaba kiim? o.O @genclerbirlikli
-
@paretowilfredo tamam yazıyorum ama sen kısa kesmişsin üstat anlatacaklarin vardir diye düşünüyorum
-
@paretowilfredo Allah Allah kim ki
-
Öncelikle sınav stratejinizi oluşturmanız gerekiyor. Yani minimum kaç GK-GY neti yapmanız gerektiğini, kaç alan neti yapmanız gerektiğini belirlemeniz gerekir. Bu seneki sınav ölçü olmamakla beraber GK-GY 80 üstü net alan 110 civarı net sizi ilk 100'e sokacaktır. Forumda kaynak paylaşımı Pareto tarafından zaten yapılmıştı. Bundan dolayı kaynak önerisinde bulunmayacağım. O başlığı inceleyip size uygun olan kaynaklar üzerinden çalışmakta fayda var. Hukukta bol bol konu tekrarı yapılması gerekir. Maliyede konuyu 1-2 defa güzelce bitirirseniz 30 civarı net yapacağınızı göreceksiniz. İktisatta konunun yanında bol bol soru çözülmesi gerekir. Muhasebede ise temeli sağlam bir şekilde oluşturmanız gerekir. Yoksa sonrasında sıkıntı yaşarsınız. Muhasebeyi sağlam kavrayanlar sınavdaki hesap sorularını rahatlıkla yapacaktır. Birde sınav sonrasını konuşalım şimdiden hazır olun.
Ben geçen sene 20 puan türünde ilk 100'e girdim. Hali hazırda Mali Hizmetler Uzman Yardımcısıyım. Müfettişlik sınavlarına girmiyorum. Sadece çok istediğim kurumların sınavlarına giriyorum. Bu sene şimdiye kadar 3 mülakata girdim üçünden de elendim. Bunun tek bir sebebi var oda referans. Ancak bu yola 4 yıl önce başladığımda, acaba mülakatı kazanabilir miyim demedim? Sadece sınava odaklanmıştım. Siz bu gerçekleri bilin ama şevkiniz de kırılmasın. Çünkü özel sektörün hali de ortada. Orada bile adamı olmayan belli başlı yerlere öyle direk gelemiyor. Siz siz olun ne istediğinizi nasıl bir yaşam istediğinizi bilin ve bu yola öyle baş koyun. Bu yol herkesin harcı değil. Çok sabır ve emek isteyen bir süreci var.
-
@paca08 Hocam hem mali hizmet uzman yardımcılığı yeterlik süreci(tez, yds) yürütüp hem de bu denli başarı elde etmeniz gerçekten takdire şayan, sizin gerçekleştirmiş olduğunuz başarı halihazırda kurumlarda çalışıp sınavlara hazırlananlar için ilham olmalı bence
-
@sofuoglu Sağolun hocam çok zor bir süreç geçiriyorum. Daha bugün DGUY sınavına girdim YDS sürecim de devam ediyor. Neyseki tezi hallettim. Sırada YDS var. Benim dikkat çekmek istediğim eğer hedeflerseniz başarı şansınız artar. Şu mülakat olayları da kalksa çok daha şeffaf bir süreç yaşayacağız ve daha liyakatli kariyer uzmanlarından oluşan bir kamu personeli rejimine sahip olacağız. Bakalım bu yanlıştan ne zaman dönecekler.
-
@paretowilfredo @genclerbirlikli Tamam biraz yasadiarimi anlatayim o halde
2015 mezunuyum. Anadolunun bağrindan bir okuldan mezunum. Üniversite için ankara , istanbul ve izmir de isim yapmis bir okul yerine memlekette bir okulu seçtim.
Bunu yaparken de okulun bir önemi yok, hedefimi kendim çalışarak gercekleştirebilirim diyerek yola çiktim. O zamandan hedefim belli: Devletimize hizmet edecek bir bürokrat olmak.Okula 1. Girdik iyi bir dereceyle de bitirdik . Ama okuldaki egitimin gercekten ne kadar boş ve ne kadar eksik olduğunu sinavlara hazirlanirken farkettim. Zaten bir sey beklemiyordum ama bu kadarı da şasirtti beni.
Akademisyen diye kendilerine havali isimler ünvanlar verilen hocalarin gercekten tek yaptiklari memurluk atm memurlugu malesef. Devlete hizmet etmek, vatana faydali olacak nesiller yetiştirmek gibi bir gayede hoca tanimadim uzulerek söylüyorum.
Neyse gelelim kpss sürecine 2014te kpss ile tanıştim. O zaman 3. Sinifim daha . Nerden bilebilirdim ki bu sinavin müdavimi olacagimi O zaman ortalama puanlar aldik . Sonra forumlardan takip ettigim populer kaynaklari edindim.
Maliye icin 4T özgün ve çıkmış , pareto, matrah
Iktisat icin yüksel bilgili çıkmış sorular , themis
Hukuk icin dönüşüm, konsensus
Muhasebe İlhan kılıç stok ; Ferhat yildiz konu, soru kitaplariKlasik sinavlar için : ilhan kılıç monografi, hipotez iktisat, classic maliye ve bir konu anlatimli hukuk kitabi. Tüyo mülakat kitabi .
Bu kitaplari defalarca cözdüm . Kitaplarin üzerine isaretleme yapmadigim icin tekrar tekrar kullanabildim .
Bu süreçte ders çalışmak artik benim mesleğim haline gelmişti. Sabahlari erken kalkıp çalışanlardanim ben.
Her gün 8 de başlar 5 e kadar memurlar gibi calisirdim. Aralarda tabii ki cay kahve molalari veriyordum bir yandan da TY yi takip ediyorum Buradan cok degerli arkadaslar da edindim.
Ders calismak artik hoşuma gidiyordu . Kagit , kalem , kitap benim gözümde çok degerliydi.Sinav tarihlerini renkli kağıtlara yazip, masama asip kendime göre calisma plani yapiyordum. Bazen cok yogun oluyodu bazen sinek avliyoduk. Hepsinin telaşi ayri
Cok sinava girdim cok da mülakata girdim . Yazilisini gecemedigim az sayida kurum var . Sözlü sinavlara ise tam 11 kez katilmişım not ediyordum her sınavi ve mülakati. Kurum sinavlarina girerken sene bitiyor, yeni kpss geliyordu. Elde var sifir , ve koca bir kisir döngü . Sanki hiç bitmeyecekmis gibi bir süreç. . . Bu süreçte ailenin destegi ve anlayisi cok önemli, tevekkül etmek sabretmek , çalışmak , vazgeçmemek de bir o kadar önemli.
(Her mülakat sonucunda daha ne kadar ugrasacaksin diyen akrabalarim oldu. A grubuna giremezsin once bi duz memur ol da sonra mufettis olursun , Referanssiz bosuna uğraşıyorsun diyenler de . . . Tabii ki bunlari hic dinlemedik. )
Yazilidan kalmak degil de sözlüden elenmek çok üzüyordu beni. Sözlüye kadar tüm marifetlerinizi ortaya koyabilirsiniz ama sözlüde artik sizden çıkıyor iş tamamen karsidakilerin keyfine kalmis kaderiniz.
(Bu işe alim süreçlerindeki yanlışlıklar , mülakatlardaki haksizliklar cok canimizı sıkıyordu. Ülkemizin gerceklerini üzülerek izledim. Bu süreçte farkli bir bakış açisi kazaniyor insanlar. Bunu çok arkadaşimda gördüm. )
Her mülakattan sonra birileri asilde yer aldi birileri yedekte. Kimilerinin ise hiç ismi yoktu listelerde . İşte Ben bu son grupta yer aldım her defasinda .Her sonucu umutla açtım ama hep yıkımı yaşadim. Benimle birlikte ailem de yaşadi . Hepsine uzuldum ama Spk mülakati sonucu oturdum agladim artik ailemle . Çok zoruma gitmeye baslamisti. Her seferinde birileri işe başlarken ben o kitaplarima geri dönüp daha önce defalarca calistigim yerleri üzülerek tekrar tekrar çözdüm. Her seferinde güzel bir kurumun asil listesinde yer alacagim günü umutla bekleyerek ve dua ederek yaptim bunu.
En son artik istanbul da 2 gün klasik bir sınava davet edildik. Gidiyoruz ama issiz birine cok masrafli bir sekilde. Gidiyoruz ama ne olacakti sanki, Sinavi gecsek nolcakti o mülakata girilecek kaçış yok. Sonuçta yine eleneceksin artık ugrasma diye bir iç sesle mücadele ediyoruz.
Neyse allah büyük dedik ciktik yola , tevekkul ettik . Zaten cok calismistik elimizden geleni fazlasiyla yapmistik içimiz rahat artik Allaha güvenmekti gerisi. Ve dostlardan dua istemek
Birinci gün gecti fena degil, ikinci günküler ilkinden daha iyiydi. Neyse yazilidan ümitliyiz ve de gectik şükür. Sözlüye girdik inanilmaz bir mülakat , şeker gibi insanlar cok da iyi gecti. Komisyon mülakat bitisi , istanbul a hoşgeldin dedi ugurladi bizi.
Dönüş yolundayiz şimdi bu son cümle de neyin nesiydi . Kendi kendimize anlamlar mi çikariyorduk yolda, gereksiz umutlanmalar miydi bunlar anlam veremedik. Daha önce de iyi gecenler oldu ama hep elendik, en iyisi sabirla beklemekti.
Kurum allahtan cok bekletmedi bizi. Evde yine ty de dolasirken gördük ki aciklanmis. Heyecanlandik tabii ki. yine bir yıkım mi bekliyoru bizi yoksa artik bir kurtuluş mu Bi hayli bakamadık ailemle heyecandan . Ama sonucta actik o sayfayi ve ismimizi gördük. Bi anlam veremedik bu nasil olur asil listede bizim ismimiz ne gezer diye
Ama Allah büyüktü ve çalışana hak ettiğini verirdi.
Allah a Çok şükür . Zor oldu ama gönlümüze göre oldu. Devletimize hizmet edebilecegimiz, gönlümüze göre bir işSimdi bakiyorum da beni almayan kurumlar iyi ki almamis her şeyde bir hayir varmis. Yaşarken cok zor ama dönup bakinca iyi ki diyor insan arkadaslar.
Buradan cok faydalandik sitenin degerli adminlerine boyle faydali isler yaptiklari icin cok teşekkür ediyorum.
@paretowilfredo @Antimülakat @genclerbirlikli @aliveli @AgorHerkese Hayirli Geceler diliyorum
-
@shady1 şimdi hacı abi koca metin yazmışsın, etiketlemişsin tamamını dikkatle okumazsak olmaz. yoğun tempo içindeyken yapmayın böyle şeyler rica ederim