Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
Arkadaşlar ingilizce ile alakali bilgi verir misiniz ? Paragraf agirlikli mi ceviri var mi ? Yoksa kelime agirlikli mi ? Gramer olayi nasil ayrica . tesekkur ederim
-
@paca08 hocam root sakinleşti. Bir anlık parladı sadece. Fazla sinir her daim küpüne zarar veriyor. Ben de artık yazilacak her seyi yazdım. Bundan sonra bize beklemek kalıyor. Keşke geçen seneki gibi 18 kişilik ilan olsaydı da bu kadar gerilmeseydik.
İlanda ilk kez yazılı sınav öncesi güvenlik soruşturması formu isteme gibi bir madde gördüm. Genelde kurumlar mülakat öncesi ya da mülakat sırasında doldurturdu. Puanı gelip gelmeyecek herkes formu doldurup fotoğraf yapıştırıp tekrar taramakla uğraşacak. Ilginç geldi açıkcası...
-
@odtüsbky Ben başvurmayacağım bu süreci az yaşamadım kimsenin hakkına da girmek istemiyorum. Özellikle senin kazanmanı istiyorum. Çünkü hakediyorsun.
-
@odtüsbky Kendi Kurumumu "Ekmek Teknemi" Gömmüşüm resmen Off-the-Record bilgiler vermeliyim bundan sonra.
***Kendi kurumumda olsa, Haksızlık varsa. Haktan yanayım Hocam. VDK Sınavı Ertelenmemeliydi. Veya daha öncesinde erteleme kararı alınmalıydı. Tarihini netleştirip.
-
@paca08 Çok teşekkür ederim hocam. İnş. sen de Sayıştay sınavının hakkından gelirsin. Seni de sık sık görürüm forumlarda. Eğer benim puana gelirse 2016 sınavı gibi olmaz, geçerim diye düşünüyorum. Olmazsa da kader deyip 2019 KPSS'de 92 puan hedefleyerek 2019 sonbahar sınavını beklerim. Rekabet'teki arkadaşım kurumun personel ihtiyacı var, seneye yine açar demişti, bakalım. Allah herkese öncelikle iş sahibi olmayı, sonra da, ilgi alanına uygun kurumda çalışmayı nasip etsin...
@Sucuklu_Oralet Off the record bizim iştir, özelden bana yazsaydın, kamuya açık olarak yazmazdım ama sen yazınca argüman olarak kullanarak hatırlatmış oldum, hakkını hela et Senin Sayıştay sınavına girememen ve iptal olmasından dolayı da üzüldüm hocam. Ama Sayıştay'daki arkadaşım da bu alımdan sonra seneye büyük ihtimalle p48'in kullanılacağı bir alımın daha yapılacağı ancak bu kez hak kazananların direkt yazılı sınava alınacağını belirtmişti. Siz de bu sınavı ümit etmem gibi ümitvar olunuz -
@mami1616 bunun cevabını öğrenemedik bı türlü. Benim için de merak konusu. Bilen biri söyleyebilir mi arkadaşlar. İngilizce gramer mi yoksa paragraf ağırlıklı mi ?
-
EEM leri niye almadı bu kurum bilişim için saçmalık tamamen
-
@rochas hocam muhasebe soruları nasılsı acab monografi tarzı mı yoksa bağımsız sorular mı nasıl çalışalım
-
Geçen senenin sorularını bulamadım. Elinde geçen senenin soruları olan var mı?
-
Ingilizce ve sinav icerigi icin bilgi verebilecek olan var mi arkadaslar,tesekkur ederim
-
@mrnobody Valla ben de ayni sekilde arastiriyorum ogrenebilirsem yardimci olacagim . Sag olsun bazi arkadaslar yardimci oluyor tam hatirlamiyorlar ama mini yds gibi oldugu yds ye gore daha basit oldugu , ekonomik terimlerin agirlikli oldugu soyleniyor.
-
@duyguuu37 ingilizce sınavı test oluyor. Paragraf soruları da var grammer de var kelime de var. Yds nin 50 soruluk olanı gibi. Ancak yds den biraz daha kolay. Eğer şansınız yaver giderse yds puanınızın 15 üstünü alabilirisniz. Genellikle finansal paragraflar var. Kelimeler genelde ekonomi terimleri olur. Ancak tüm sorularda bu husus geçerli değil. Atıyorum çözebilmeniz için ‘’interest rate’’ in faiz oranı olduğunu bilmeniz gerekecek soru tipleri çıkar. Buna benzer.
-
@frustration tesekkur ederim hocam bende ingilizce durumuna gore sinava basvurmayi dusunuyorum da,kurum sanirim soru yayinlamamis diger kurumlar gibi,ya da ben bulamadim:)
-
@akorkmaz1910 benim hatırladığım likitide,karlılık oranları,finansal kaldıraç gibi rasyoların tanımlarını sormuşlardı. Monografi yoktu. Direk muhasebe olarak değil de işletmenin içinde bulunan muhasebesel kavram ve tanımlara çalışın bence.
-
@rochas peki muhasebede yevmiye kaydı büyük defter kaydı yapacağımız sorular geliyor mu veya gelir tablosu düzenlememiz gereken?
-
Arkadaşlar, işletme bölümü için Murat Yayınları önerilmişti. Ancak şu anda KPSS A Grubu İşletme kitabı halihazırda bulunmuyor. Nerden temin edebilirim?
-
@bluephantom Ankara’daysan ben sana veririm hocam.
-
Arkadaşlar genel olarak ilana çıkılan sayının hepsi alınıyor dimi?
-
@samet06 hocam arkadaş Ankara’da değilse ben de talip olabilirim
-
Sayıştay a girdiğim için 91.9 ile büyük ihtimal başvurmayacağım. Ama bunu etik olmadığını düşündüğüm için yapıyorum. Neyin hak olup olmadığı konusunda herkes çok emin ve ahkam kesiyor. Kişinin kendi hakkını kullanmasının hak yemek olduğunu düşünmüyorum şahsi fikrim. Girecek arkadaşlara canı gönülden başarılar