Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
@Gresham-T kaçla kapatacağını bilsek daha güzel olurdu 88 ile 92 arasında ciddi fark var
-
@musgrave06 90 üzerine çıkacağını sanmıyorum. Sayistay sinaviyla aynı gün olmasından dolayı. Farklı bir gün sınav olsaydı 90 üzeri diyebilirdim. Bana göre 70-80 kişilik bı fire olacak. Bu sayı da üst limit için çok ciddi bı rakam. Şahsi beklentim 88.5-90 puan arası. Ama dediğim gibi beklentim bu yönde. Ha 91le kapatirsa falan sorumluluk bana ait değildir. Benim de puanim çok rahat değil zaten
-
O zaman başvurayım. Ümidim yok gibi ama. (89.6)
-
@gresham-t 92yi zorlar gibi ceteris durumunda alım az çünkü
-
@musgrave06 ceteris durumunda bence de zorlayabilirdi. Ama ortada bı Sayıştay değişkeni var Birde hiç İngilizcesi, işletmesi vs olmadigi için girmeyecekler de vardır. Bunları es geçmemek lazım derim.
-
@gresham-t bence burada bizim gibi puanı 90 ın altında olanları ümitlendiren tek değişken sayıştay sınavı. İngilizcesi iyi olmayanlar başvurmamazlık etmez sınava kadar çalışacağını çalışır, sınavda bildiklerini işaretler bilmedikler sallar ya tutarsa diye
-
Ben 89.2 ile basvuracagim gelmezse de canimiz sagolsun. Bddk ve vergi mufettisligi orneklerinde biraz beklenti disi olmustu. Burada olmayabilir bu durum ama yine de denemek lazim daha cok yenilmek tekrar ayaga kalkmak icin:)
-
Ders çalışmaya başlayan arkadaşlarda durum nedir, nasıl çalışıyorsunuz? Malum klasik sınav. Klasik sınav tecrübesi olmayıp çekinen tek ben miyim?
-
@kullanıcı06789 Hocam, Lider Yayınları İktisat 1-2 seti sizi kurtarır. Zaten akıcı ve hap bilgiler içeriyor. İngilizce de hepsinden biraz serpiştirecekler testte. Çeviri soruları da olacaktır(klasik). Fazla zor olmuyor genelde. Ancak yılına göre değiştiğini de söyleyenler az değil. Zamanın az olması sizi korkutmasın. Vakit yeterli. Karamsar olmadan çalışın derim.
-
@sbf1983 BDDK İstanbul diye, VDK da zorlu yeterlik sürecinden dolayı düşük kapatıyor ve kontenjanı dolduramıyor ancak 2015 ilanından beri takip ettiğim kadarıyla Rekabet'e hep yüksek talep oldu. Yukarıdalarda 89,57 ile bana çok zor gelmesi ama size çok daha zor. Yine de şansınızı
-
@odtüsbky hocam benim de pek umidim yok acikcasi. Bddk ve vergi mufettisligi icin dediklerinize katiliyorum.
-
@odtüsbky, içinde söyledi: Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
@sbf1983 BDDK İstanbul diye, VDK da zorlu yeterlik sürecinden dolayı düşük kapatıyor ve kontenjanı dolduramıyor ancak 2015 ilanından beri takip ettiğim kadarıyla Rekabet'e hep yüksek talep oldu. Yukarıdalarda 89,57 ile bana çok zor gelmesi ama size çok daha zor. Yine de şansınızı
(pardon elim enter tuşuna çarptı eksik kaldı)
...deneyin. Sebebi de şurada yaptığım analiz: https://forum.tercihiniyap.net/topic/4414/rekabet-kurumu-uzman-yardımcısı-alımı-2018/249İkimize de gelmesi sayıştay sınavına gireceklerin tamamına yakınının başvurmayacağı varsayımıyla, yabancı dili yetersiz olanlardan yüzde kaçının başvurmama kararı almasına göre değişecek. ancak birçoğunun sırf kendini denemek, dil sorularını sallayıp şansını denemek ya da dili olup işletme çalışmadan girmeyi düşünen farklı tipte aday modelleri var. Bir de sınava başvurup konuları yetiştiremeyeceği için girmeyecekler ya da bununla beraber KVKK ve/veya TCMB sınavlarına girecekler de belki bu sınava gereken önemi gösteremeyip ya girmeyebilecekler ya da yeterli hazırlığı yapamadan girecekler. Sonuç olarak şansımız çok düşük ama umutlanıp bekleyelim
-
@odtüsbky hocam siz cok istiyorsunuz bu kurumu umarim sizin icin olumlu olur.
-
@bluephantom valla hocam klasik sınav göz korkutmuyor değil.hadi hukuk yapılır da iktisatta sağlam mantık gerekir.Bu beni endişelendiriyor.ama sınav sonunda da göreceksiniz ,kimse başvurmasın diye de demiyorum herkesin hakkıdır başvurur,ancak ingilizce neden bu kadar yerlere indi anlamış değilim .ingilizcesi olmayanlar ,kısa sürede halletmeye çalışanlar takır takır dökülecek .yani mesela ben kendimi kandırmıyorum işletmem yok sınavda çıkarsa yapamıcam .klasik sınav tecrübem de yok kesin elenicem ama üzgünüm ingilizceden de kimse ümitli olmasın .ingilizce 1 ay 5 ay meselesi değildir.ya yıllardır bu işin içindeyim ,okulda da ingilizce ders gördüm .1 ayda ne yapılır soruyorum size .1 ayda öğrendiğiniz kelimeleri bile cümleye çeviremezsiniz.Bu dguy da çıkan ilkokul ingilizcesi değil.Kolay da olsa okuyup çevireceksiniz.Aslında burda kurum suçlu .Kurum ingilizceyle alakalı bir kurumsa yds şartı koymalıydı.illa 70 mi olmalı .50 yap.neden diğerlerinin hakkına giriyorsun .yani hem ingilizceden 70 al hem de kpss de 90 al ama 0 ingilizcesi olan biri 91 le 92 yle girsin .1 puan 2 puan mı yoksa ingilizce mi?
-
@voice klasik sınav olayı benim de acayip gözümü korkutuyor yalan yok bakalım görcez neler yapcaz. Yds konusunda tmsf vardı hatırladığım kadarıyla 50 yds istiyordu en basitinden
-
@akorkmaz1910 bu bile güzel bir sey. Hicbir sey bilmeyen biri sallayıp 50 alamaz yds den ne de olsa.
Keske rekabet de tmsf gibi yapsaydi. Daha sağlıklı sonuçlar çıkardı ortaya.
-
Kurumu arayıp ingilizce sınav içeriği hakkında bilgi alan var mı arkadaşlar kelime, paragraf, çeviri...?
-
@ezo bence mini yds mantığında hepsinden olur. Geçmiş iletilerde arayıp öğrendiğini söyleyen birisi vardı test ve çeviri demişti
-
@ezo hocam bence yds tarzında ydsden de bir iki tık daha basit bir sınav olur gibi.
-
Bunu ben de merak ediyorum. İngilizcede reading parçaları, diyalog tamamlama, cloze test tarzı sorular gelebilir