2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları
-
@zaknafein aynen soran arkadaşlara öyle cevap vermiş. birde şimdi ben ptt yi de kazandım. bayramdan sonra işbaşı yapıcam. gümrük ve ptt hangi daha iyi olur ?
-
@mstf ben de kazandim hocam sube belli mi sizin
-
@zaknafein ptt istanbul alımından bahsediyorsunuz değil mi?
-
@mahallesnafi evet
-
@zaknafein hocam benim şube beykoz / kavacık merkez müdürlüğü
-
@mstf hocam subeyi nasıl ogrendiniz bana tebligat gönderildi onda şube yazmıyor 15 gün içinde Sirkeci genel müdürlük te olmam gerekiyormuş sadece o yazıyor
-
@Economi90 hocam arayip telefonla ogrenin.benimde telefonun sonu 1 ama adamlar 2 diye yazmis ondan tebligat geldi de ogrendim.
-
@zaknafein tamam hocam Teşekkürler. İnşallah c.tsi çalışıyorlardır ik yı arar sorarım yarın. Ben salı günü gideceğim zaten tebligat geleli 1 hafta oldu sürem azalıyor
-
@Economi90 hocam benim tebligatta atamanız kavacık merkez müdürlüğüne yapılmıştır diye bir ibare var 15 gün içinde anadolu yakası başmüdürlüğüne gelip daha sonra atandığınız yerde işbaşı yapılacaktır yazıyor
-
@mstf hadi ya benimkinde şube falan yok sadece 15 gün içinde avrupa yakası Sirkeci ptt başmüdürlügünde olmanız gerekiyor yazıyor. Çok merak ediyorum hangi şube çıktı acaba.
-
arkadaşlar mke ve teiaş'ın memur maaşları hakkında bilgisi olan var mı ?
-
@Antimülakat hocam SORACAKLARIM TERCİH YAPMAMDA ETKİLİ OLACAK YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM şu an ptt'de bayramdan sonra işbaşı yapıcam. Ama uzun zamandır gümrüğü bekliyorum ve en başından beri de istiyorum. şimdi kazandığımı varsayarak konuşuyorum. İş başından sonra herşey belli olunca nişan seneye içinde evlenmeyi düşünüyorum. Kız arkadaşım özelde çalışacak. Şimdi ben gümrükte kurayla mesela 5. bölgeye atandım eşim eğer izmitte ikamet etse ben bir sene sonra tayinimi oraya kesin aldırabilirmiyim ? eğer öyle oluyosa , bir diğer sorumda eşim özelde çalıştığı sürece ben izmitte kaldığımda görev süresi olan 8 yıl sonunda eşim özelde olduğu için rotasyon dışı kalırmıyım ?
-
@mstf hocam soruna ben cevap vereyim.belediye ve üniversiteler haricinde eşin özelde sigortalı çalışıyorsa eş durumu olayına pek bel bağlama.yasa gereği özel sektör de ise eşin (bilmem kaç yıl içinde kaç yıl günü dolması lazım)ve gittiğin yerde çalıştığı firmanın şubesi yoksa seni oraya vermek zorunda ama burası Türkiye her an her şey olabilir.
-
@mstf son yapılan değişiklikle ile durum aynen dediğin gibi gerçekleşti. Geçen yılın tayinleri eşi özelde çalışanlar için, eşlerinin çalıştıkları yerde kalmaları şeklinde oldu. Ama gümrükte bu kural uzun süre uygulanmaz diyorlar, ben sadece buna bel bağlamamak gerektiğini düşünüyorum. Yeni tayinlerde 1 aya açıklanır o zaman bakalım yine uygulama devam edecek mi
-
@Antimülakat hocam peki sizce bu gibi zorluklar yüzünden ptt tercih edilir mi? Değer mi yani ?
-
@mstf hocam rotasyon evli olduğun vakit hiç çekilir bir şey değil. O evini taşımak, o bölgeden o bölgeye gitmek çok sıkıntı. Bu nedenle rotasyona tabi olmamak adına alternatiflere bakılabilir ama bu alternatif elbette yarı özel, yarı resmi sözleşmeli bir yer olmamalı bana sorarsanız. Bir de gtb de aylık elinize geçen para oldukça iyi olacak. Maaş, mesai ve yolluk. Bu nedenle buna değer ve katlanırım derseniz gtb iyidir.
-
@Antimülakat çok sağolun hocam. Hakkımızda hayırlısı
-
Gumrukte rotasyon olmayan bölüm yok mu? Muayene,muhafaza,memurluk hepsinde var degil mi?
-
@rlg hepsinde var ama merkez kadroda yok. Onda da ek para yok. Mesai yolluk yok.
-
@Antimülakat hocam yarin sordurma sansiniz var mi fatih islam karaoglu bu hafta aciklanacak hatta dediginden en gec carsamba aciklanacagini anladik.kasiyer bir arkadas ta mulakatta komisyon baskanina rastlamis o da bu hafta aciklanacak demis.siz bir sordursaniz bosu bosuna umitlenipte kaya misali catlamayalim.