GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@futureguy 3 te özel vardı 4 te kamu 1 de hisse sen ihraç primi 2 de yasal yedek
-
@baybatur ben de bu soruyu kesin dogru yaptigima inaniyorum 25 kar marji.ama net hatrlayan biri varsa bir daha cozmek isterim.
-
2013 KPSS SORUSU:
İşletme 01.09.2011 tarihinde a firmasına kiraladığı iş yerinin 1 yıllık kira bedeli olan 12.000 tlyi banka aracılığıyla tahsil etmiştir.
ÖSYM NİN KABUL ETTİĞİ CEVAP:
102 Bankalar borçlu 12.000
380 Gaag alacak 4.000
480 Gyag alacak 8.000Ferhat yıldız bu kaydın Gyag hesabının işleyişine ters düştüğünü yazmış. Sebebi
380 Gaag hesabı: Gelecek bilanço dönemine ait peşin tahsil edilen gelirlerin bir yıldan kısa süreye ait kısımlarının izlendiği hesaptır.
480 Gyag hesabı: Gelecek bilanço dönemine ait peşin tahsil edilen gelirlerin bir yıldan uzun süreye ait kısımlarının izlendiği hesaptır.Ferhat yıldıza göre olması gereken cevap:
102 Bankalar borçlu 12.000
649 Diğer olağan gelir ve kârlar alacak 4.000
380 Gaag alacak 8.000Not olarak da 649 u yani 4.000 tlyi de 380 e atıp tamamının 380 Gaag olarak yazılabileceğini ve dönem sonunda 4.000 tl lik kısmın 380 den 649 a atılabileceğini yazmış.
-
@beveridge-eğrisi
O soruda ben Gelecek aylara 40
Gelecek yıllara 80 dedim. -
@a-okun hocam 3 te kamu kesimi vardı cevap 1-3 oluyor işte hisse senedi ve kamu kesimi
-
@a-okun e o zaman 3 ü kullanması gerekmiyor mu ? Tahvil aldığında öktsb kullanılır ?
-
Dairesel in cevabı linkte. Buzdolabı-fırın. Aynı piyasa farklı ürün birleşmesi diyor. https://www.wikifx.info/tu/dairesel-birlesme/
-
@futureguy ben direk 3. Şıkkı elemiştim direk a ve d kalmıştı. Sonra 1 ve 4 yaptım. Ama şıkları tam hatırlayamıyorum hala.
-
@emr evet doğru hocam. Bu soru için bile otomobil otomobil diye direttiler
-
@ayse_furkan Altı tanesini yüzde 45 kar edecek şekilde satıyor. 2 tanesini de yüzde 10 zarar edecek şekilde. Kalanı normal fiyattan yani aldığı fiyat. Bu durum da ortalama satış fiyatına göre yüzde kaç kar etmiştir. Soru tam olarak bu
-
@futureguy hocam ltd hisse senedi ihraç edemez o yüzden 1, hisse senedi özel kesim tahvil faiz ödemesi yapamaz çünkü tahvil çıkaramaz o yüzden 1 ve 3 diye biliyorum
-
@baybatur bu arada on tane mal var.
-
Arkadaşlar toplu cevaplar var mı ya
-
@a-okun hocam şirketin kasasında yatırım yapmak amacıyla aldığı tahviller Özel kesim tahvil ve Bono Hs izlenir
dolayısıyla ÖKTvB Hs doğru -
@prince77 ben isletme iktisadi kitabinda benzer alanlarda birlesme basligi altinda gordum. benzer alanlarda birlesmenin dıger adı dairesel birlesme diyor
-
Dernek sorusu neydi ben kaymakamlı olan şıkkı işaretledim sanırım
-
@a-okun 1 hisse senedi ihraç
2 yasal yedek
3 tahvil anapara borç taksit ve faizleri
4 özel kesim -
1- Hisse senedi ve ihraç primleri
2-Yasak yedekler
3-Kamu kesimi
4-Özel kesim
Cevap bu durumda 1-3 -
@futureguy 3 de tahvil anapara borç taksit ve faizleri vardı
-
@swl35 evet hocam böyleydi karıştırmışım neredeyse şimdi doğru cevabımı yanlış yapmışım diye araştırmaya başlamıştım çok teşekkürler